A 2019. szeptember 21-én megrendezésre kerülő Fehérvári Lecsófőző Vigassághoz családi programok kapcsolódnak, a termékeiket kínáló kézműveseknek köszönhetően pedig igazi vásári hangulat uralkodik a városban.
Bár az étel balkáni eredetű, a lecsót ma már a magyar gasztronómia alappillérének tartják. Számos változata ismert, ezeket számtalan módon lehet tovább variálni, ízlésünknek megfelelően. Ezt tapasztalhatják meg a látogatók és résztvevők a jubileumi, XV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságon is, ahol várhatóan idén is közel 600 bogrács alá gyújtanak tüzet. A paprikás finomságok közül rangos zsűri választja ki a legjobbnak ítélteket, az esemény végén megkoronázzák a Lecsókirályt vagy Lecsókirálynőt, új gazdára talál a „Sipi” Emlékkupa, és díjazzák a legszebb főzőhelyet is. A főzőversenyhez családi programok kapcsolódnak, a termékeiket kínáló kézműveseknek köszönhetően pedig igazi vásári hangulat uralkodik a városban.
A Rendezvény tervezett programja:
Kapunyitás 6.30
Autóval történő behajtás 6.30–8.30
Főzőterület elhagyása járművekkel 9.00-ig
Regisztrációs csomag és kenyér átvétele 6.30–10.30
Regisztráció zsűrizésre 6.30–10.30
Főzőverseny 9.00–15.00 Zsűrizés 12.00–15.00
Eredményhirdetés (színpad) 16.00
Autóval történő behajtás a kipakoláshoz 18.30–19.30
Főzőterület elhagyás járművekkel 20.00-ig
Főzőterület elhagyása gyalogosan 20.30-ig
Zárás 21.00
Regisztráció és minden a Lecsóról: https://fehervariprogram.hu/lecso/
Forrás: TeleÉlettel.hu.