9:00-11:00 |
I. blokk – A kertészeti ágazat nemzetgazdasági jelentősége, makrogazdasági környezete
Moderátor: Becsey Zoltán klubtag, Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület
Előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Az ágazat aktuális kérdési (KAP reform, adózási változások és a támogatások helyzete) Dr. Feldmann Zsolt államtitkár, Agrárminisztérium
Meddig tarthat a kiugróan gyors növekedés? Dr. Karsai Gábor vezérigazgató-helyettes, GKI Gazdaságkutató
Étkezés 2030-ban, avagy hosszútávú trendek az étkezési kultúrában Dr. Kozák Ákos ügyvezető igazgató, GfK Kutatóintézet
Kerekasztal-beszélgetés további résztvevői:
Ledó Ferenc elnök, FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet
Papp Gergely szakmai főigazgató-helyettes, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara |
11:30-13:30 |
II. blokk – Az ágazat sikeres vállalkozásai generációkon át
Moderátor: Kelemen Péter ügyvezető, Agro-Consulting Trade Kft.
Előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Magyarország legszebb birtoka, a siker titka Szabó Viktor ügyvezető igazgató, Bold Agro Kft. – Magyarország Legszebb Birtoka díj 2019-ben
A 65 hektárnyi bogyós csoda Hivekovics Ákos ügyvezető, Hivekovics Családi Gazdaság
Zöld Forrásból piros gyümölcs! Feczák Tamás ügyvezető, Hódkertész Kft. – Magyarország Legszebb Birtoka díj Kertészet Kategória döntőse 2019-ben
Y és Z generációk. Milyenek most, és milyenek lesznek, ha ők irányítanak? Baja Sándor ügyvezető igazgató, Randstad Hungary Kft.
Kerekasztal-beszélgetés további résztvevői:
Tresó István főosztály-vezető, K&H Agrárfejlesztési Főosztály
Dr. Nagy Péter ellenőrzési szakkoordinátor, NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága |
14:30-16:00 |
III. blokk – Szekcióülések
Kereskedelmi szekció
Moderátor: Rácz József elnök, Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület
Előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
A zöldség-gyümölcs helye a kiskereskedelemben, hazai fogyasztási trendek Szűcs – Villányi Ágnes ügyvezető, Nielsen
NÉBIH képviselője
A piac megváltozott! Felkészültünk? – Szőke Beáta kereskedő, Apimex Budapest Kft.
Kerekasztal-beszélgetés további résztvevői:
Racskó Anna Apimex Budapest Kft.
Házi Zoltán vezérigazgató, Budapesti Nagybani Piac Zrt.
Nemes-Nagy János klubtag, Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület
Katona József szortiment menedzser, SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
Szilágyi Gyula beszerző, Auchan Magyarország Kft.
Lengyel Tamás ügyvezető, Garten Kft.
Bittsánszky Márton főosztályvezető-helyettes, Agrárminisztérium Agrárpiaci Főosztály
Zöldségtermelési szekció
Moderátor: Péter Mihály klubtag, Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület
Előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
A klímaváltozás kora, hatása – a következő 30 éveünk! – Dr. Bart István klímaszakértő, a Klímastratégia 2050 Intézet alapító igazgatója
Technológiák, termesztőberendezések válasza a piaci kihívásokra – Forray Alfréd szaktanácsadó, Floratom Kft.
50 hektár német beruházású üvegház Bezenyén, a hazai kertészetért! – Alexander Gyulai projektmenedzser, Fakt AG
Kerekasztal-beszélgetés további résztvevői:
Nagypéter Sándor elnök-ügyvezető, Délalföldi Kertészek Szövetkezete
Mezei Dávid uniós agrártámogatási igazgató, Takarék Csoport
Győző Gyula klubtag, Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület
Gyümölcstermelési szekció
Moderátor: Csizmadia György ügyvezető, Fruitmarketing Kft.
Előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Kilátások, milyen lesz a gyümölcstermesztők élete 2030-ban – Nemesnyik István ügyvezető igazgató, Hunapfel Kft.
Gyümölcsben a feldolgozás lehet a kiút? – Bajáki Ede ügyvezető, Gladiolus Kft.
Komplex infrasturktúra nélkül elérhető-e az étkezési piac? – Szentpéteri Tamás mezőgazdasági termelő (körte, cseresznye)
Kerekasztal-beszélgetés további résztvevői:
Kelemen Péter ügyvezető, Agro-Consulting Trade Kft.
Gyuris Mihály klubtag, Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület
Szabó Viktor ügyvezető igazgató, Bold Agro Kft. – Magyarország Legszebb Birtoka díj 2019-ben |
17:00-19:00 |
IV. blokk – Vállalkozói gondolatébresztő
Moderátor: Pónyai Réka titkár, Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület
Előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Megegyem vagy ne egyem? Tények és tévhitek a táplálkozásunkkal kapcsolatban – Antal Emese dietetikus, szociológus, a Tét Platform Egyesület szakmai vezetője |