Gépészet
Fizetett tartalom
Gépészet
Fizetett tartalom

Kubota® M5002 – Az okos, rámenős traktor

Kubota® M5002 – Az okos, rámenős traktor

Két-KATA Kft.

A Kubota® M5002 kategóriájában az okos, rámenős – egy rendkívül jól kormányozható professzionális traktor, amely bizonyítja, hogy az igazi kiválóság belülről fakad. Erőteljes motor, kiváló váltó, nagy hasmagasság és kivételesen egyszerű irányítás jellemzi.

Kubota traktor

Az olyan traktorokat, mint a Kubota® M5002, olyan feladatokra tervezték, amelyek egyszerre igénylik a kiváló kormányozhatóságot és TLT-hajtású eszközök kezelését.

Erős, megbízható, tiszta és csendes – az M5002 modellekben lévő 95115 LE (ECE R 120), V3800 négyhengeres motor egyszerre hatékony és kimagasló teljesítményt nyújt. A magas nyomású rendszer optimalizálja az égést, hosszú élettartamot és csendes motort eredményezve.

A 105 literes dízeltartály és a 12,3 literes AdBlue® tartálynak köszönhetően pedig a leghosszabb munkanapokon is megállás nélkül dolgozik.

Kubota traktor

Az M5002 felhasználóbarát váltója a fokozatok közötti váltást könnyűvé és kényelmessé teszi. 36 előremeneti és 36 hátrameneti fokozatával az M5-112 sebességváltói a szántóföldi és legelős gazdaságok igényeitől a zöldségtermesztők elvárásaiig mindent lefednek.

A teljesen szinkronizált dual speed áttétel egyetlen nyomógombbal biztosítja a mindennapi munkához szükséges teljesítményt és hatásfokot.

A széria modelljei könnyedén emelnek nagy súlyokat is, ahol erre szükség van. Az M5002 hidraulikája rendkívül erőteljes és gyorsan reagál. Az emelési kapacitást könnyen karbantartható külső hidraulikus munkahengerek növelik. Az alap berendezés két szabályozószelepet és egy további, opcionálisan áramlásszabályozóval felszerelt hidraulikus szelepet foglal magába.

Kubota M5-112

A Kubota M5002 Ultra Grand Cab II fülkéje sokkal több helyet kínál, mint amit a legtöbb traktortól várna az ember ebben a teljesítménykategóriában. Kényelmes, és nem csupán egyedi tágasságérzetet kínál, hanem kellemes belső környezetet és kiváló panorámakilátást is biztosít.

Az alap légkondicionáló és fűtőrendszer az ülés alatt helyezkedik el, hogy minden igénynek megfeleljen. Az ívelt üveg és a kormányoszlopon okosan elhelyezett levegőbefúvók optimálisan keringtetik a levegőt a fülkében. A fülke légrugós ülése szintén a kényelem magas szintjét biztosítja.

Kubota M5-112

Nagyon kevés fülke van ebben a kategóriában, amely ilyen kiváló rálátást biztosít a munkagépekre és a közvetlen munkakörnyezetre. Az egész azzal kezdődik, hogy a Kubota ívelt üveggel szerelte fel a fülkét.

Ez nem csupán a tükröződést csökkenti, az üveg a tágasság érzetét kelti és lenyűgöző kilátást biztosít minden irányba: a hatalmas üvegfelületek, keskeny fülkemerevítők és az elegáns ferde motorháztető mind hozzájárulnak ehhez, mint ahogy a fülke oldalán elhelyezett kipufogócső is.  Az üvegajtóknak köszönhetően az elülső munkagépekre is jó rálátása van.

Kényelmes helyet tartottunk fenn egy utas számára is, amelyet egy opcionális ülés biztosít. Ha nincs szükség rá, akkor egyszerűen lehajtható, hogy több legyen a hely.

Kubota vezetőfülke

A kormányozhatóság szempontjából a Kubota M5002 saját kategóriát alkot. A traktor jól szerepel vonóerő és hasmagasság szempontjából is. Az elsőtengely kúpkerekes meghajtása rendkívül jól kormányozhatóvá teszi az M5002-t, amely egy fantasztikus, 55°-os kormányzási szöget biztosít. Ez teszi alkalmassá a traktort a szűk helyen végzett munkára.

A nagy hasmagasságának köszönhetően finomabban bánik az érzékeny növényekkel, amikor áthalad felettük.

Az M5002 felszerelhető precíziós megoldások kiegészítő csomagjával akár utólag is. Így ISOBUS traktorrá válhat, amellyel a piacon kínált bármilyen ISOBUS eszközt vagy gépet korlátozások nélkül használhat.

A Kubota terminálokban megtalálható GEOCONTROL funkció a GNSS vevőkkel együtt lehetővé teszi a szakaszvezérlés használatát és a változó dózis funkciót. Ezeket a funkciókat az olyan ISOBUS munkagépekkel lehet használni, mint például a precíziós vetőgépek, műtrágyaszórók vagy permetezők.

A Kubota könnyedén kezelhető

A Kubota megkönnyíti az életét, és a Kubota Care kiterjesztett garanciájával traktorja ugyanolyan simán fut, mint az első napon.  A Kubota Care egy széleskörű gyári garanciakiterjesztés, mely megvédi a beruházását a magas viszonteladási érték biztosítása mellett.

A csomag magába foglalja az összes alkatrészt, amelyet a szerződéses garancia fedez. A Kubota Care 5 évre vagy 3000 üzemórára biztosítja a teljeskörű garanciát (amelyik korábban bekövetkezik).

A készleten levő modellek (M5-092 és M5-112) opcionálisan kiegészítőkkel elérhetőek.

Részletekért, bővebb információért keresse szakértő kollégáinkat!

Kubota logó

Olyat tudnak, amit mások nem: Iseki fűnyíró traktorok

2024. április 21. 16:10

A kategória legerősebb és legtartósabb motorjaival szerelik fel a japán Iseki fűnyíró traktorait, amelyeket akár gyűjtés nélkül is lehet használni.

Vonóháromszöges, mezőgazdasági billenős pótkocsik új generációja

2024. április 18. 10:10

A kalocsai székhelyű Budamobil-Cargo Kft. az AGROmashEXPO-AgrárgépShow 2024 kiállításon mutatta be legújabb, high-tech gyártmányát, amely minimális önsúllyal, nagyobb hasznos teherbírással teszi hatékonnyá és környezetbaráttá a termény- és takarmányszállítást.

JDLink™ modulok a John Deere-on túl

2024. április 17. 12:10

A JDLink™ már több mint 10 éve biztosítja a John Deere gépek adatainak elérhetőségét.

Prémium a zöldsorban: Massey Ferguson szálastakarmány gépek bemutató

2024. április 16. 08:10

A Massey Ferguson 2018-tól gyárt és értékesít prémium minőségű szálastakarmány gépeket, köztük kaszákat, rendképzőket és rendterítőket. Alábbi cikkünkben mutatjuk be a legnépszerűbb hazai MF gépeket, amelyek mind elérhetők készletről a hazai márkakereskedőknél!

103 db akciós használt gép árakkal!

2022. október 6. 15:56

Tekintse meg a legújabb KITE akciós gépajánlat kiadványt, amelyben összesen 103 db különböző márkájú akciós használt motoros gépet és egyéb munkagépet is megtalál!

Continental: TractorMaster és CombineMaster

2018. április 20. 07:15

Új név és programbővítés.

Traktorral lopta el ismerőse munkagépét

2023. január 12. 11:37

Traktorral lopta el ismerőse munkagépét Csesztregről az 52 éves gyanúsított.

Hannoverben a jövő traktora – Bemutatkozott az első hibrid STEYR

2019. november 12. 10:34

A traktorok következő generációinak tervezésénél a károsanyag-kibocsátás minimálisra vagy nullásra csökkentése fontos vezérelv, amire most az osztrák STEYR is megpróbál választ adni - sok más mellett.

Gépészet Videó