Gépinfo
Gépinfo

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot – Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot – Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

Axiál Kft.

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában.

Az 5 újdonságot, 5 gyártó legújabb fejlesztését, illetve 5 jövőbe mutató konstrukciót bemutató műsor – melyet Vályi István, professzionális autós újságíró vezet – bővelkedik technológiai innovációkban.

Prezentálják az AgrárgépShow pályázatán Gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott új CLAAS TUCANO 450 kombájnt, valamint a különdíjban részesített Fendt 943 MT hevederes traktort és a Horsch LEEB 4 AX vontatott szántóföldi permetezőgépet. Bemutatják a 9 méteres maximális emelési magassággal rendelkező Manitou MLT 961 145 V+ rakodógépet, illetve a DeLaval márkájú VMS V300 típusú fejőrobotot, melynek hivatalos forgalmazását az AXIÁL Kft. 2018. december 1-jével kezdte meg hazánk egyes régióiban.

CLAAS TUCANO 450 kombájn

A szalmarázóládás CLAAS TUCANO kombájnok legnagyobb tagja az elismert és egyedülálló CLAAS APS cséplőrendszer, a 7,7 literes, TIER V emissziós normának megfelelő, 313 lóerős motorteljesítményű Mercedes-Benz motor, a DYNAMIC POWER intelligens motormenedzsment, az új CEBIS terminál és új elrendezésű kezelőegységek, a 10.000 literes magtartály, illetve AUTOSLOPE szelelőventilátor-fordulatszám állítás kombinációjával, biztos, hatékony és gazdaságos betakarítást garantál minden körülmény között.

Fendt 943 MT erőgép

Az új Fendt 900 Vario MT hevederes traktorcsalád elsősorban nagy területen gazdálkodóknak készült, akiknek fontos a maximális hatékonyság. A 943 MT 431 lóerős, járószerkezetének köszönhetően kiemelkedő a területteljesítménye, haladása egyedülállóan komfortos. A fejlesztés egyik legfőbb célja a menettulajdonságok lényeges javítása volt. Az új rugózási rendszer négy eleme a légrugós vezetőülés, a kétpontos fülkerugózás, az új SmartRide felfüggesztés és az áttervezett hevederrugózás, a ConsantGrip.

Manitou MLT 961 145 V+ rakodógép

Ízlelgessük a műszaki paramétereket, amit ez a számsor takar. 145 – evidens, ennyi lóerős a motor, ez még nem gigantikus. 961 már annál inkább, ugyanis ez a gép teherbírását kódolja. Maximális teherbírása hat tonna, amiben az a „poén”, hogy nyolc méteres emelési magasságnál is tuja. 9 – ez a maximális emelési magasság, ahol még mindig 5 tonnára képes. A betűket se hagyjuk szó nélkül, hiszen ilyen emelési magasságra egy építőipari kivitel is képes. Igen ám, de az MLT fokozott igénybevételre, mezőgazdasági alkalmazásra készült. Négy köbméteres kanalával villámgyorsan rakodhat.

Horsch Leeb 4 AX permetezőgép

Kisebb gazdaságok belépő szintű gépe, de ugyanazzal a jól bevált szórókeret-megoldással rendelkezik, amely a nagyobb testvérein – Horsch Leeb LT és GS típusokon – már bizonyított. A 3800 literes tartállyal szerelt AX 18-30 méter keretszélesség között rendelhető. Minden keretmérethez a gyár által legoptimálisabbnak ítélt szakasz darabszám és méret tartozik, ami kategóriánként változik. Az AX permetezők esetében is giroszkópos keretvezérlést találunk, amely továbbra is lehetővé teszi a nagy sebességű permetezést és a keret kitűnő vezetését. Szivattyú tekintetében egy 270 liter/perc teljesítményű membrán szivattyú tartozik a géphez, amely opcióban 400 liter/perces változattal is kérhető. Nyomtávot egyszerűen, a tengelyek széttolásával, illetve összehúzásával változtathatunk, amely így lehetővé teszi a 1,5 és 2,25 méter közötti értékek beállítását. A gép mindössze 3,5 tonna önsúllyal rendelkezik. Minden AX permetező ISOBUS kompatibilis.

DeLaval VMS V300 fejőrobot

A VMS V300 a DeLaval fejőrobotok negyedik generációja. Egy DeLaval VMS V300 fejőrobot 60-70 tehén fejését tudja elvégezni naponta. A DeLaval fejőrobot rendszer szabad tehénforgalomban és irányított tehénforgalmi rendszerben is használható, ahol intelligens kapuk vezérlik a tehenek mozgását az istálló területei között. Irányított tehénforgalommal jelentős munkamegtakarítás érhető el. A DeLaval VMS™ V300 fejőrendszer sokkal több, mint csak egy robot, teljes integrált megoldás, amely tartalmazza az istállótechnológiát, hűtési rendszert, kiszolgáló berendezéseket és egyéb, a tehénkomfort biztosítására szolgáló felszereléseket is.

Látogasson el Ön is 2019. január 23. és 26. között az AgrárgépShow D pavilonjába és tekintse meg a technológiai innovációkat, illetve azon kiemelt termékeket melyeket az AXIÁL Kft. vonultat fel az 5-let Show-ban!

5 év ajándék garancia a Massey Fergusontól!

2019. augusztus 13. 13:12

Minden Massey Ferguson erőgépet a legjobb minőségben terveznek és gyártanak. Megbízható, és soha nem hagyja cserben. Gyári akció keretein belül most öt év garanciát kaphat ajándékba – teljesen díjmentesen!

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Audi SQ8 TDI: a legerősebb dízel erőforrás az európai piacon

2019. augusztus 11. 06:45

Az Audi SQ8 TDI modellben dolgozó biturbó V8-as erőforrás a legerősebb aggregát az európai piacon. Elképesztő ereje mellé nagyfokú gazdaságosság párosul, amelyet a legkorszerűbb megoldások egész sora tesz teljessé.

Három hónap után magára talált mezőgazdasági pótkocsipiac

2019. augusztus 10. 08:03

Júliusban is a március óta piacvezető Fliegl nyerte az eladási versenyt, 43 darabbal és 18 százalékos piaci részesedéssel végeztek az élen.

A szója a zöldítésen kívül is csábító a gazdáknak

2018. március 12. 19:39

A Karintia Kft. tapasztalatai szerint a szójatermesztésben nem lesz jelentős változás, a bioszójával kevesen fognak próbálkozni, a zöldítést pedig más módon oldják meg a termelők.

Hogyan tudunk 4800 forintból 84 000 forintot csinálni hektáronként?

2018. március 17. 15:37

A Dr. Szabó Agrokémiai Kft. standján Dr. Szabó Balázs válaszolt erre a nem mindennapi kérdésre. A válasz kiderül az AGROmashEXPO-n készített videónkból.

Világítótorony a gazdáknak - Fliegl Tracker járműfelismerő rendszer

2018. január 23. 18:18

A Fliegl adathordozók a nyomonkövetés mellett a biztonságot is növelik a betakarítás csúcsidejében.

Íme az AGROmashEXPO Termékfejlsztési díj győztesei

2018. december 14. 14:03

Az idei évben rekordszámú 41 db pályamű érkezett be, ami jelzi, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy érdemes elindulni ezen a megmérettetésen. Sajnos a hazai indulók száma nem nőt, sőt csökkent.