Gépinfo
Gépinfo

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot – Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot – Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

Axiál Kft.

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját, melyet naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel tekinthetnek meg a látogatók a Hungexpo D pavilonjában.

Az 5 újdonságot, 5 gyártó legújabb fejlesztését, illetve 5 jövőbe mutató konstrukciót bemutató műsor – melyet Vályi István, professzionális autós újságíró vezet – bővelkedik technológiai innovációkban.

Prezentálják az AgrárgépShow pályázatán Gépesítés kategóriában Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat kapott új CLAAS TUCANO 450 kombájnt, valamint a különdíjban részesített Fendt 943 MT hevederes traktort és a Horsch LEEB 4 AX vontatott szántóföldi permetezőgépet. Bemutatják a 9 méteres maximális emelési magassággal rendelkező Manitou MLT 961 145 V+ rakodógépet, illetve a DeLaval márkájú VMS V300 típusú fejőrobotot, melynek hivatalos forgalmazását az AXIÁL Kft. 2018. december 1-jével kezdte meg hazánk egyes régióiban.

CLAAS TUCANO 450 kombájn

A szalmarázóládás CLAAS TUCANO kombájnok legnagyobb tagja az elismert és egyedülálló CLAAS APS cséplőrendszer, a 7,7 literes, TIER V emissziós normának megfelelő, 313 lóerős motorteljesítményű Mercedes-Benz motor, a DYNAMIC POWER intelligens motormenedzsment, az új CEBIS terminál és új elrendezésű kezelőegységek, a 10.000 literes magtartály, illetve AUTOSLOPE szelelőventilátor-fordulatszám állítás kombinációjával, biztos, hatékony és gazdaságos betakarítást garantál minden körülmény között.

Fendt 943 MT erőgép

Az új Fendt 900 Vario MT hevederes traktorcsalád elsősorban nagy területen gazdálkodóknak készült, akiknek fontos a maximális hatékonyság. A 943 MT 431 lóerős, járószerkezetének köszönhetően kiemelkedő a területteljesítménye, haladása egyedülállóan komfortos. A fejlesztés egyik legfőbb célja a menettulajdonságok lényeges javítása volt. Az új rugózási rendszer négy eleme a légrugós vezetőülés, a kétpontos fülkerugózás, az új SmartRide felfüggesztés és az áttervezett hevederrugózás, a ConsantGrip.

Manitou MLT 961 145 V+ rakodógép

Ízlelgessük a műszaki paramétereket, amit ez a számsor takar. 145 – evidens, ennyi lóerős a motor, ez még nem gigantikus. 961 már annál inkább, ugyanis ez a gép teherbírását kódolja. Maximális teherbírása hat tonna, amiben az a „poén”, hogy nyolc méteres emelési magasságnál is tuja. 9 – ez a maximális emelési magasság, ahol még mindig 5 tonnára képes. A betűket se hagyjuk szó nélkül, hiszen ilyen emelési magasságra egy építőipari kivitel is képes. Igen ám, de az MLT fokozott igénybevételre, mezőgazdasági alkalmazásra készült. Négy köbméteres kanalával villámgyorsan rakodhat.

Horsch Leeb 4 AX permetezőgép

Kisebb gazdaságok belépő szintű gépe, de ugyanazzal a jól bevált szórókeret-megoldással rendelkezik, amely a nagyobb testvérein – Horsch Leeb LT és GS típusokon – már bizonyított. A 3800 literes tartállyal szerelt AX 18-30 méter keretszélesség között rendelhető. Minden keretmérethez a gyár által legoptimálisabbnak ítélt szakasz darabszám és méret tartozik, ami kategóriánként változik. Az AX permetezők esetében is giroszkópos keretvezérlést találunk, amely továbbra is lehetővé teszi a nagy sebességű permetezést és a keret kitűnő vezetését. Szivattyú tekintetében egy 270 liter/perc teljesítményű membrán szivattyú tartozik a géphez, amely opcióban 400 liter/perces változattal is kérhető. Nyomtávot egyszerűen, a tengelyek széttolásával, illetve összehúzásával változtathatunk, amely így lehetővé teszi a 1,5 és 2,25 méter közötti értékek beállítását. A gép mindössze 3,5 tonna önsúllyal rendelkezik. Minden AX permetező ISOBUS kompatibilis.

DeLaval VMS V300 fejőrobot

A VMS V300 a DeLaval fejőrobotok negyedik generációja. Egy DeLaval VMS V300 fejőrobot 60-70 tehén fejését tudja elvégezni naponta. A DeLaval fejőrobot rendszer szabad tehénforgalomban és irányított tehénforgalmi rendszerben is használható, ahol intelligens kapuk vezérlik a tehenek mozgását az istálló területei között. Irányított tehénforgalommal jelentős munkamegtakarítás érhető el. A DeLaval VMS™ V300 fejőrendszer sokkal több, mint csak egy robot, teljes integrált megoldás, amely tartalmazza az istállótechnológiát, hűtési rendszert, kiszolgáló berendezéseket és egyéb, a tehénkomfort biztosítására szolgáló felszereléseket is.

Látogasson el Ön is 2019. január 23. és 26. között az AgrárgépShow D pavilonjába és tekintse meg a technológiai innovációkat, illetve azon kiemelt termékeket melyeket az AXIÁL Kft. vonultat fel az 5-let Show-ban!

Ismét olcsóbban tankolhatunk

2019. június 18. 11:37

A Mol 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásból.

5 díjat ért a HORSCH FarmingHeroes

2019. június 17. 10:38

A HORSCH a jelenleg is futó #FarmingHeroes kampányáért 5 jelentős nemzeti és nemzetközi díjat nyert.

Négyszeresére nőhet a mezőgazdasági drónok piaca az Egyesült Államokban 2024-re

2019. június 14. 14:37

A következő öt évben Észak-Amerikában fogják a legtöbb mezőgazdasági drónt használni, amelyhez az Egyesült Államok Szövetségi Repülési Hivatala (FAA) is hozzájárult azzal, hogy egyes törvények alól felmentette az ember nélküli légi járműveket (UAV).

Növelte eladásait a kombájnpiacon a John Deere Észak-Amerikában

2019. június 12. 11:37

Az Egyesült Államokban és Kanadában a 40 lóerő alatti teljesítményű kétkerék-hajtású traktorok értékesítése 13 százalékkal bővült a teljes piacon, a Deere & Company ennél jobban növelte eladásait. A kombájnok piacán a cég szintén növelte eladásainak számát az első negyedévben.

Ami késik, nem múlik - Tudósítás az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról

2018. március 2. 17:00

Megkésett, de ma is aktuális beszámoló az állami növényfajta elismerést tanúsító oklevelek átadásáról.

Világítótorony a gazdáknak - Fliegl Tracker járműfelismerő rendszer

2018. január 23. 18:18

A Fliegl adathordozók a nyomonkövetés mellett a biztonságot is növelik a betakarítás csúcsidejében.

AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2019

2019. január 15. 14:41

Egy hét és újra AGROmashEXPO, AgrárgépShow a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban! Magyarország agráripari csúcsrendezvénye január 23-26. között várja az érdeklődőket. Társkiállítások: Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet.

A jövő mezőgépészeit látta vendegül a Fliegl Abdán

2018. március 14. 14:39

A FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft. vendégül látta a MezőgépÉSZek játék III. helyezett csapatát.