2025. június 16.
A mulcs nem csupán dísz – megtartja a nedvességet, javítja a talajéletet, és még a gyomokat is távol tartja. De hogyan használja jól?
2025. június 16.
Egy kaliforniai pincészet történelmet írt: elsőként palackozta fajtaborként a Châteauneuf-du-Pape-ban engedélyezett szőlőfajtákat.
2025. június 16.
Az EFSA 2023-as adatai szerint az EU-ban a legtöbb élelmiszerben kimutatható maradékok szintje biztonságos.
2025. június 16.
A két legfontosabb kukoricakártevő ma már nemcsak termést, hanem élelmiszerbiztonságot is veszélyeztet – célzott védekezésre van szükség.
2025. június 16.
Nincs kertje, de imádja a friss cukkinit? Mutatjuk, hogyan termeszthet bőségesen a balkonon vagy egy napos teraszon – edényben is!
2025. június 15.
A színes mini paradicsomok népszerűsége ugrásszerűen nő Kínában – a vásárlók az ízt, a látványt és a prémium minőséget keresik.
2025. június 15.
Erős, zelleres illat, sokoldalú felhasználás – a lestyán nemcsak levesbe való, hanem a kert és az egészség szövetségese is lehet.
2025. június 15.
Szenzorokkal „megszólal” a szója: amerikai kutatók olyan eszközöket fejlesztettek, melyek a növények állapotát közvetlenül mérik.
2025. június 15.
Sokan álmodnak saját birkáról, de mit kell tudni, mielőtt beköltöznek a kertbe? Gyakorlati tanácsok kezdőknek, közérthetően.
2025. június 15.
Képzelje el, hogy saját kertjéből származó tökből készít környezetbarát szivacsot! Ismerje meg a luffa termesztésének fortélyait és jövőbeli lehetőségeit!