Baklanova Szandra

Baklanova Szandra

Agrofórum Online

A spárga útja: földtől az asztalig

2024. április 20. 13:10

Dübörög az idei spárgaszezon. Azonban, hogy milyen úton kerül a spárga a boltok polcaira, kevesen látják át...

Új technológia - Halmajon már bevált a Natur Jet!

2024. április 13. 11:10

A Natur Agro Hungária, Natur Jet kijuttató berendezésének használatával a talajoltó készítmények a talajműveléssel egy menetben kijuttathatók.

Ami a komposztálásba belefér - és ami nem

2024. április 6. 13:10

Éves szinten háztartásonként megközelítőleg 300 kg háztartási hulladék keletkezik, amelyből megfelelő ismeretekkel kiváló minőségű komposzt készíthető, melyet aztán felhasználhatunk kertünk, haszon- és dísznövényeink felvirágoztatására.

Közterületeink növényeit károsító kórságok

2024. április 4. 11:40

Hőcsúcsokkal és kisebb-nagyobb esőkkel folytatódik az idei tavasz. Ez az időjárás minden szempontból kedvező feltételeket teremt azoknak a kórokozó gombáknak, melyek többsége jó erőben vészelte át a telet, a telepeiket nem gyérítették a téli fagyok.

Az élelmezésbiztonság alapja: az egészséges talaj

2024. március 29. 09:10

A Magyar Talajtani Társaság idén először szervezte meg figyelemfelkeltő kampányát, mely keretein belül országszerte közel 40 helyszínen tártak fel, és jellemeztek talajszelvényeket az ország neves talajtani szakemberei annak érdekében, hogy felkeltsék a figyelmet a talaj egészségének jelentőségére.

Alma: megindult a varasodásfertőzés

2024. március 28. 12:40

Ha a márciusi időjárás átlagos lesz, már akár március 20-30. között számítanunk kell a varasodásfertőzés megindulására. Az előző év őszi fertőzése nyomán képződnek azok az áttelelő gombatestek, melyekben kialakulnak a tavaszi fertőzést elindító ivaros spórák.

Hasznos tanácsok a szója termesztéséhez

2024. március 28. 12:10

A Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület szervezésében idén négy helyszínen nyílt lehetőség a hazai szójatermesztéssel kapcsolatos információk gyűjtésére, tapasztalatcserére.

Kertbarátoknak: a monília szedi áldozatait

2024. március 25. 15:10

Nemcsak a mikroszkopikus élőlények ,,szedik áldozataikat", a kártevő rovarok is lendületbe jöttek legkedvesebb növényeinken. Monília, lisztharmat, levéltetvek ellen javasol Zsigó György növényorvos megoldásokat.

Növényvédelmi teendő: Tafrina a kertekben!

2024. március 25. 09:40

Az országban jellemző hűvös, nedves időjárás különböző növényvédelmi feladatokat hoz. Ilyen körülmények között számítani kell a tafrina megjelenésére is, amely már biztosan megtalálta a virágzó barackfákat is - előrejelzés Zsigó György növényorvos nyomán.

Közterületi növényvédelem márciusban

2024. március 22. 15:10

A közterületi növényvédelem egyre aktuálisabbá válik március és a tavasz beköszöntével, de télen sem pihenhettek a szakemberek. Legnagyobb hangsúlyt a parkokat, zöld területeket díszítő árvácskák pusztulása kapja az írásunkban.