Kombucha: mennyit érdemes inni belőle?
2024. november 2. 14:10
Néhány embernél fejfájás, gyomorpanaszok vagy enyhe hasmenés jelentkezhet, különösen az első napokban, amíg a szervezet hozzászokik a probiotikus italhoz.
Árvácskák: így vészelik át a fagyot
2024. november 1. 16:10
Amikor nincs hótakaró a talajon, az árvácska levelei továbbra is párologtatnak, viszont a fagyott talajból nem tudnak vizet felvenni.
Hogyan készítsük fel a banánnövényt a hideg évszakra?
2024. október 28. 11:10
Míg a föld feletti részek télen elpusztulnak, a rizóma a föld alatt áttelel, és tavasszal újra kihajt, ha megfelelően védve volt.
Így teleltethető a pomelo
2024. október 23. 10:10
Közép-európai éghajlaton a cserepes Citrus maxima nyáron a szabadban tartható, mégpedig ott, ahol elegendő fényt és meleget kap.
Ezért igazi kincs az őszi málna
2024. október 22. 13:10
Az őszi málnák a napos, meleg helyeket kedvelik. A talaj legyen humuszban gazdag, pH-értéke 5,5 és 6 között.
8 nem mérgező szobanövény macskatulajdonosoknak: mutatósak és biztonságosak
2024. október 22. 06:40
A gyakori közhiedelemmel ellentétben az állatok sajnos nem mindig tudják, mi az egészséges vagy káros számukra.
Varázsolja oázissá a fürdőszobát: növények különböző fényviszonyokhoz
2024. október 21. 08:10
A legtöbb trópusi eredetű növény szereti a fürdőszobák magas páratartalmát, de ügyelni kell arra, hogy ne legyen túlzottan nedves a talaj, hogy elkerüljük a gyökérrothadást.
Magágyat készít, vet, tápanyagot pótol: LEMKEN Solitair DT
2024. október 18. 17:10
A talaj heterogenitásának megfelelően differenciáltan, helyspecifikusan, takarékosan lehet beosztani és kijuttatni a műtrágyát, illetve elvetni a vetőmagot.
Vigyázzunk a lampionvirággal, hajlamos a terjedésre
2024. október 14. 09:40
A lampionvirág termesztése és felhasználása számos lehetőséget kínál a kertészeti szépségétől kezdve az ízletes, édes gyümölcsökig.
Évi 150-160 milliárd forintos jövedelembővülés, erősödő beruházási kedv az agráriumban
2024. október 11. 16:10
A maximális 80 százalékos hazai társfinanszírozásnak köszönhetően rekordot jelentő 1500 milliárd forint fejlesztési forrás és új elemként kamattámogatás áll a magyar agrár- és élelmiszeripar rendelkezésére.