Farmer Expo 2016 – Az Agrofórum kapta a NÉBIH Köztermesztésért Díjat

Farmer Expo 2016 – Az Agrofórum kapta a NÉBIH Köztermesztésért Díjat

Agrofórum Online

Augusztus 18. és 21. között ismét Debrecenbe várták a régió gazdálkodóit, ugyanis XXV. alkalommal rendezték meg a Farmer-Expo mezőgazdasági kiállítást a Debreceni Egyetem területén. A csütörtöki megnyitó ünnepségen több vezető személyiség is megjelent, akik többek között a kiállítás szervezőjét, Vaszkó Lászlót és negyedévszázados munkáját dicsérték. A rendezvényen természetesen az aktuális ágazati témák is napirendre kerültek, Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár például a kihívásokról beszélt köszöntőjében.
A rendezvényen idén is több kitüntetést adtak át a szervezők és a partner szervezetek. A NÉBIH Köztermesztésért Díjat 2016-ben szaklapunk, az Agrofórum vehette át.

Agrofórum metszésiskola - Alma karcsú orsó fenntartó metszés

11:15

Agrofórum metszésiskola - Alma karcsú orsó fenntartó metszés

2019. március 24. 06:31

Hogyan kell megmetszeni tavasszal az almafát, hogy bő termésünk legyen? Melyek a termő részek, és mit kell levágni, illetve meghagyni? Mi az a karcsó orsó forma?

Hajtatott paradicsom termesztése üvegházban - Integrált növényvédelem az Árpád-Agrár Zrt.-nél

05:34

Hajtatott paradicsom termesztése üvegházban - Integrált növényvédelem az Árpád-Agrár Zrt.-nél

2019. március 11. 07:42

Az Árpád-Agrár Zrt.-hez tartozó Szentesi Paradicsom Kft. legnagyobb, több mint 4 hektáros üvegházában már szedik az érett koktélparadicsomot, a fürtös paradicsom pedig nagyjából két múlva kerülhet az áruházak polcaira. A technológia alapja a talaj nélküli, hidropónikus termesztés, a tápanyag-ellátást a öntözőrendszerrel oldják meg, a fűtést pedig termálvízzel.

Talajművelés Versatile traktorral és Kerner hibridkultivátorral Kertán

2018. augusztus 6. 13:44

Július utolsó napján tartott szántóföldi bemutatót a Veszprém megyei Kertán a Vektor-Holding Kft. A középpontban ezúttal a számos talajmunkát elvégző Kerner Corona hibridkultivátor állt, amit egy Versatile 335 nagyteljesítményű nehézuniverzális traktor vontatott.

Exkluzív interjú Nagy István agrárminiszterrel

2018. június 10. 19:48

Nagy István agrárminiszter az Agrofórum kérdéseire válaszolt. Témák: Mosonmagyaróvár, az alma mater - Generációváltás - Osztatlan közös földtulajdon - Öntözés - Fehérjeprogram - Jövőbe tekintés. Riporter: Bódis László - Operatőr-vágó: Gribek Dániel