Egészséges és finom is a fürjtojás – de hogyan kell tartani a madarakat?

Egészséges és finom is a fürjtojás – de hogyan kell tartani a madarakat?

Agrofórum Online

Kovács Dóráék lassan tíz éve tartanak és tenyésztenek fürjet, ami igazi szenvedélyükké vált, így nem véletlen, hogy sok tapasztalatot gyűjtöttek az apró, ám annál különlegesebb madárfajról.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Vetés és sorközművelés a legmagasabb szinten: Väderstad-újdonságok Mezőfalván

2024. június 17. 13:40

Hetedik alkalommal rendezték meg a NAK Szántóföldi Napokat és AgrárgépShow-t, amelynek a Fejér vármegyei Mezőfalva adott otthont június elején. A svéd Väderstad magyarországi képviselete gazdag ízelítővel szolgált gépkínálatából a bemutatón.

Repcearatás a kavicsbányák szomszédságában

2020. szeptember 24. 18:20

Repcét arattunk Igriciben néhány magvas gondolattal. Sokan gondolkodnak azon, hogy felhagynak a repcetermesztéssel, a Kiss testvéreknél is a legnagyobb költsége egyértelműen ennek az olajos növénynek van. Eközben nagy probléma lesz a növényvédő szerek kivonása, de az sem megnyugtató, hogy tavasszal nagyjából 10 milliméter eső hullott.

A biointenzív gazdálkodás lehetőségei

07:49

A biointenzív gazdálkodás lehetőségei

2024. június 10. 12:40

Pécsbagota egy, sokak számára ismeretlen apró település Pécstől nem messze. Itt tevékenykedik Lévai Tamás, a Zöld Bagoly Farm gondolatának megálmodója, aki alig 1500 nm kiterjedésű telkén, köszönhetően kutatómunkájának és lelkesedésének, immár nagy mennyiségű, ökológiai, pontosabban biointenzív szemléletben termesztett zöldséget állít elő, melyekből a helyi kosárközösségek is részesedhetnek. Személye inspiráló lehet a vidéken tevékenykedni vágyók számára - is.

Väderstad innovációk V. - Kopóhegyek

2022. június 29. 20:00

A svéd Väderstad a mezőgéppiac egyik leginnovatívabb gyártója, munkásságát számos újítás, bejegyzett szabadalom fémjelzi. Videósorozatunkban a legfontosabb Väderstad innovációkat mutatjuk be, az ötödik részben a speciális kopóhegyek funkcióját ismerhetik meg a nézők.

No-till és cirok a talajregeneráció jegyében

07:17

No-till és cirok a talajregeneráció jegyében

2024. június 7. 13:50

A talaj regenerációját középpontba helyező mezőgazdasági gyakorlatok szerves elemei a talajforgatás elhagyása, a talaj takarása, takarónövények alkalmazása, valamint a direktvetés is, melyek mind hozzájárulnak a talajegészség helyreállásához, valamint annak hosszú távú fennmaradásához. Május elejére már számos kultúrát elvetettek a gazdálkodók, de a cirok direktvetését még volt lehetőségünk elkapni Uraiújfalu határában...