Sekélyművelés, vetéspontosítás – a Horsch újdonságai az Agritechnicán

Sekélyművelés, vetéspontosítás – a Horsch újdonságai az Agritechnicán

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A Horsch többek között a vetéspontosítás területén is egy új prototípust mutatott be az idei Agritechnica nemzetközi agrárgépészeti kiállításon. A Maestro vetőkocsikkal ellátott Solus 1047 vetőgép a vállalat új fejlesztése, mely tesztelése folyamatban van, de a sortávolság a megszokotthoz képest másképp alakul.

A sortávolság 25 és 75 cm között állítható, így nemcsak a gabonavetés, hanem az egyéb kultúrák esetében is nagy hatékonysággal vethető be. A géptesztelés egyelőre zajlik, és az előszériás gépek megjelenése után 2025-re várható a hazai piacon való bevezetése. Az elmúlt időszak szélsőségei, a klímaváltozással kapcsolatos környezeti jelenségek hívták életre a sekélyműveléssel kapcsolatos portfólió bővülését. Az Avatar 25 cm-es sortávolságú, 10-12 m munkaszélességű vetőgépei már ismerősek, de a Horsch most az Avatar 6 méteres, függesztett változatával is előállt. A függesztett eszköz tartály nélküli, így kiszolgálása a Horsch frontra szerelhető, akár osztott tartályain keresztül is megvalósulhat…

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hova tűnt a búza? - Agrofórum határszemle Sipos gazdával

2022. május 25. 11:52

Sipos gazda az Agrofórum határszemle videórovatában annak járt utána, hogy hova tűnt a búza egy nagy kiterjedésű táblán.

Nem lesz meg az önellátásunk kukoricából? - Csökkenhet a vetésterület is

2022. október 6. 13:04

3,5 millió tonna betakarított kukoricára számítanak 2022-ben a Kukorica Kör Egyesület szakemberei. A gazdálkodók nagyon nehéz, és tanulságos évet fognak zárni, ami már most bizonyította, hogy a jövőben sokkal jobban oda kell figyelni a talaj vízmegtartó képességére, a talajszerkezetre, a talajéletre, ezek ugyanis stratégiai tényezővé váltak.

Tavaszi traktoros munkák Dányon

2021. március 7. 08:50

Március első napjaiban megindultak a kora tavaszi munkálatok a Pest megyei Dány határában is. A tápanyagutánpótlás és a növényvédelem mellett a szántáselmunkálás is esedékes a Baglyas család gazdaságában, így a határban - ha az idő engedi - mostantól nincs megállás.

Heroikus küzdelemmel védik a vadászok a házi sertések állományát - FeHoVa 2020 gazdálkodó szemmel

2020. február 19. 16:46

Számos mezőgazdasági kérdést is érintett a 2020-as FeHoVa - Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás, amelyek közül messze kiemelkedett az afrikai sertéspestis ügye. A Kárpát-medence vadászainak legnagyobb találkozóján Dr. Nagy István agrárminiszter például köszönetet mondott a vaddisznók gyérítésében résztvevőknek.

Mi kell egy jó no-till vetőgéphez?

2021. május 12. 08:34

Guminyomás-szabályozás, megfelelő súly, sortisztítás - csak néhány szempont, amire oda kell vigyelni egy dierktvetésre alkalmazható vetőgép esetében. Reto Stocker Svájcból költözött Magyarországra, néhány éve a feleségével művelt területein folytat kísérleteket, hogy tökéletesítse a not-ill, vagyis a talajmávelést elhagyó technológiáját. Több mint 10 éves tapasztalatinak köszönhetően mára számos gazdálkodó bízza meg azzal, hogy végezze el nála a direktvetést, és a technológiához kapcsolódó egyéb munkaműveleteket. Ehhez pedig megfelelő géppark szükséges, ami a svájci származású szakembernek rendelkezésére is áll - például egy 24 éves, ám felújított, átalakított vetőgép.

Napraforgó peronoszpóra, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növényvédelmi kisokos

04:04

Napraforgó peronoszpóra, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növényvédelmi kisokos

2019. július 18. 10:14

Mit kell tudni a napraforgó peronoszpóráról? Hogyan lehet megelőzni a peronoszpóra fertőzést? Védekezés és a peronoszpóra jellemzői. Agrofórum növényvédelmi kisokos Békési Pállal.