Sekélyművelés, vetéspontosítás – a Horsch újdonságai az Agritechnicán

Sekélyművelés, vetéspontosítás – a Horsch újdonságai az Agritechnicán

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

A Horsch többek között a vetéspontosítás területén is egy új prototípust mutatott be az idei Agritechnica nemzetközi agrárgépészeti kiállításon. A Maestro vetőkocsikkal ellátott Solus 1047 vetőgép a vállalat új fejlesztése, mely tesztelése folyamatban van, de a sortávolság a megszokotthoz képest másképp alakul.

A sortávolság 25 és 75 cm között állítható, így nemcsak a gabonavetés, hanem az egyéb kultúrák esetében is nagy hatékonysággal vethető be. A géptesztelés egyelőre zajlik, és az előszériás gépek megjelenése után 2025-re várható a hazai piacon való bevezetése. Az elmúlt időszak szélsőségei, a klímaváltozással kapcsolatos környezeti jelenségek hívták életre a sekélyműveléssel kapcsolatos portfólió bővülését. Az Avatar 25 cm-es sortávolságú, 10-12 m munkaszélességű vetőgépei már ismerősek, de a Horsch most az Avatar 6 méteres, függesztett változatával is előállt. A függesztett eszköz tartály nélküli, így kiszolgálása a Horsch frontra szerelhető, akár osztott tartályain keresztül is megvalósulhat…

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Győztes marhák, impozáns hidegvérűek, kombájnok és traktorok

2022. május 14. 19:25

Látványos showbírálattal, hidegvérű lovakkal és rengeteg géppel nyitotta meg kapuit május 5-én hódmezővasárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok - méghozzá 29. alkalommal. Az agrárium hazai szereplői három napon keresztül ismét a dél-alföldi településre figyelnek, de a szakmai műsorok, tapasztalatcserék mellett színes közönségprogramok is népszerítik az agráriumot.

Új permetezőgép a magyar piacon - Alacsony lémennyiség és precíz cseppméret-szabályozás a Danfoillal

2022. június 14. 15:58

Munkateljesítmény-növekedés, a transzfervíz mennyiségének csökkentése, kiváló cseppméret-szabályozás és magas fokú elsodródás elleni védelem. A közelmúltban különleges, a piacon egyedinek számító, Dániában gyártott és fejlesztett permetezőgépek hazai forgalmazását kezdte meg a szentlőrinci központú Velox-Ker Kft.

A szárbontás jótékony hatásai – a Natur Agro javaslataival

2023. március 20. 16:45

A tavalyi év nem volt könnyű az ország nyugati felében sem. Tóth Szabolcs lovászpatonai, főleg szántóföldi növénytermesztést folytató családi gazdaságában a talajfókuszú szemlélet némiképp enyhítette az időjárás okozta kihívásokat. Területeiken évek óta forgatás nélküli gazdálkodást folytatnak, illetve brojlercsirke tartásból származó trágyát rendszeresen juttatnak ki gazdaságukba.

Komoly kockázat: az egyéni védőfelszerelések jelentősége a növényvédelem során

5:15

Komoly kockázat: az egyéni védőfelszerelések jelentősége a növényvédelem során

2023. június 28. 12:17

A növények lombfakadása, az intenzív csapadékos időjárás és a kártevők, valamint kórokozók fejlődése szempontjából kedvező hőmérsékleti körülmények rövid időn belül szükségessé tehetik a növényvédelmi kezeléseket.

A régi Rába újjászületése - HT-300 traktor a földeken

2021. január 27. 13:39

Bármennyire is szerették a dolgozók, a Besenyőtelki Agrár Zrt. 31 éves Rábájával az idők során egyre több lett a gond, folyamatosan meghibásodott, így végül leselejtezték. A magyar traktor előnyeiről azonban nem feledkeztek meg a cégnél, így amikor lehetőség adódott rá, a Huntractor Kft.-t megbízva újjáélesztették a fehér-sárga erőgépet.

Hardi Percek IV. rész - TurboFiller vegyszer-bekeverő rendszer

2018. november 16. 09:09

A HARDI TurboFiller vegyszerbekeverő segítségével könnyen és gyorsan keverhető be a permetté, ezáltal a gépkezelő a legnagyobb biztonságot élvezi a veszélyes anyagokkal végzett művelet közben. A vegyszerbekeverőben található tartálymosó pedig lehetőséget nyújt a göngyölegek gyors, hatékony tisztítására és a növényvédő szerek minden cseppjének hasznosítására.