Fenntartható napraforgó és kukorica talajművelés nélkül

Fenntartható napraforgó és kukorica talajművelés nélkül

Agrofórum Online

A 2020-as no-till kukorica kísérletek táblaátlaga hektáronként nettó 11 tonna lett, a 33 hibridből 23 hozott efölötti eredményt, a legjobbak pedig valamivel a 13 tonna/hektár hozam fölött álltak meg.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mi lesz veled növényvédelem?

6:25

Mi lesz veled növényvédelem?

2023. december 12. 14:40

Mezőgazdasági növényeink egészségvédelme, vagyis a növényorvoslás helyzete meglehetősen változékony. A Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara hagyományos, és idén 18. alkalommal megrendezett Növényorvos napot a ,,Mi lesz veled növényvédelem” kérdéskör határozta meg. Meghatározó körülményeket teremtenek az európai uniós szabályozások, amelyek értelmében 2030-ig meg kell feleznünk a felhasznált növényvédő szerek mennyiségét.

JCB újdonságok: Fastrac univerzális traktorok és elektromos rakodó

2022. október 5. 15:34

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amit szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettünk meg. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét.

Hardi Percek XI. - Hardi AutoWash tisztítórendszer (Hardi Navigator „i”)

2020. január 17. 10:55

A HARDI Navigator "i" esetében az egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb öblítési folyamatot, valamint a rendkívül alacsony visszamaradó növényvédőszer-koncentrációt az automata AutoWash rendszer biztosítja.

4 dolog, amit még nem tudtál a Lemken Juwel ekékről - II. rész

2021. július 20. 08:01

Fontos információk a Lemken Juwel 10 ekékről, amikről lehet, hogy még nem is hallottál. Nézd meg videónkat, és válassz belátásod szerint.

Szántóföldtől a ketchupig

2020. június 9. 07:02

A hideg és száraz időjárás kifejezetten kedvezőtlen az ipari paradicsom termesztéséhez, az idei év tehát nem kezdődött jól. A palánták lassan fejlődnek, de ez 2019-ben is hasonlóan alakult, és végül jók lettek a terméseredmények. Nyárlőrincen ez a harmadik esztendő, hogy ifjabb Forgó István családi gazdaságában ketchup alapanyag készül a kezdeti 9, majd 17 hektárt kibővítve ezúttal 22 hektáron.

Lazítás az Év Traktorával

2021. szeptember 13. 10:31

Kverneland eke... gabonavetőgép... lazító... és számos más talajművelő eszköz, valamint Massey Ferguson traktorok. A Start-Agro Kft. augusztus végi gépbemutatóján az őszi munkálatokra, és az újdonságokra helyezték a hangsúlyt. Szolnokon láthatták például a gazdálkodók az év traktorának is megválasztott 8S széria erőgépét.

Távvezérelt traktor, almaszedő platform, jégháló és permetezőgép - Innovációkavalkád almatermelőknek

2022. szeptember 14. 09:12

Üres fülkével haladó távvezérelt traktor... Manez Y Lozano ültetvénypermetező... a szélsőséges időjárási viszonyokat enyhítő Valente jéghálórendszer... és a lengyel Krolik talajérintkezés nélküli almabetakarítási technológiája... Ezek voltak a fő témák és szakmai látványosságok a KITE Zrt. immár hagyományos, UPL Hungary Kft.-vel közösen megszervezett alma bemutatóján, amire ezúttal új helyszínen, Pátyodon, Szabó József 30 hektáros, szuperintenzív ültetvényébe várták az érdeklődőket.

Gondolatok és javaslatok a műtrágya-válság idején

2021. november 29. 11:28

A termelőknek át kell gondolniuk a gazdálkodási módszereiket, és változtatásra van szükségük. A világpiac változásai - a koronavírus miatti keresletcsökkenés- majd keresletnövekedés, az alapanyag-hiány, az energiaár-növekedés ezúttal rákényszerítheti a gazdálkodókat, hogy új útra léphessenek.