Új permetezőgép a magyar piacon – Alacsony lémennyiség és precíz cseppméret-szabályozás a Danfoillal

Új permetezőgép a magyar piacon – Alacsony lémennyiség és precíz cseppméret-szabályozás a Danfoillal

Agrofórum Online

Munkateljesítmény-növekedés, a transzfervíz mennyiségének csökkentése, kiváló cseppméret-szabályozás és magas fokú elsodródás elleni védelem. A közelmúltban különleges, a piacon egyedinek számító, Dániában gyártott és fejlesztett permetezőgépek hazai forgalmazását kezdte meg a szentlőrinci központú Velox-Ker Kft.

A Danfoil magyarországi premierjén a megjelent gazdálkodók a ConCorde vontatott gépen keresztül ismerhették meg azt a komplex növényvédelmi rendszert, ami például a Green Deal jövőbeli céljainak elérésében is a termelők segítségére lehet.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elkeserítő a helyzet a gyümölcsösökben

2020. május 19. 20:47

Az idei tél folyamán kis túlzással egyszer sem volt olyan hideg, mint április első napjaiban, amit a húsvéti időszak drasztikus lehűlései követtek. Ezt pedig nagyon megsínylették a magyarországi ültetvények, a kétszeres fagykár komoly terméskiesést eredményez országszerte.

Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató - Hantos, 2019

03:24

Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató - Hantos, 2019

2019. június 12. 07:37

Idén három helyszínen várta a gazdálkodókat szántóföldi bemutatóval a SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. A Fejér megyei Hantoson megszervezett szakmai találkozót a májusi csapadékos időjárás nem kímélte, így a terepbejárás ezúttal elmaradt. Az elméleti előadások ugyanakkor így is sok hasznos információval szolgáltak - többek között a legújabb RAPOOL-repcehibridet is meg lehetett ismerni.

Az elveszett talajon nem éri meg gazdálkodni

5:31

Az elveszett talajon nem éri meg gazdálkodni

2023. október 26. 11:42

Idén Herceghalom határában került megrendezésre a KITE Zrt. nagyszabású szántóföldi bemutatója, “Irányt mutatunk 2.0, 12% feletti lejtőn való gazdálkodás gyakorlati megoldásai” címmel. A rendezvény apropóját az idei évben megalkotott „Feltételesség rendelet” adta, amelynek a helyes mezőgazdasági és környezeti állapotra vonatkozó előírásai között helyet kaptak a talajromlás és a talajerózió kockázatának csökkentését célzó szabályok is.

A legújabb magyar kukoricahibridek Martonvásárról

2020. szeptember 18. 17:13

Zöldszáron érés, gyors vízleadás, kiemelkedő szárazságtűrés. Csak néhány tulajdonság, ami a Marton Genetics portfóliójának legújabb kukoricáit jellemzi. A 2020-as Bábolnai Gazdanapok alkalmával öt hibridet tekinthettek meg az érdeklődők, köztük a tavaly már megismert, középérésű csoportba tartozó Somodort, a FAO 500-as hibridként 15-16 tonnás hektáronkénti termést is hozó Illangot, valamint a korai szegmens egyik kiemelkedő tagját, a Dalamert.

A biológiai növényvédelem itthon, a BIOCONT partnerei szemével

6:04

A biológiai növényvédelem itthon, a BIOCONT partnerei szemével

2023. április 25. 09:34

A Biocont Magyarország Kft. stratégiájának és tevékenységének fókuszában alapvetően és hazánkban egyedi módon kizárólag a biológiai növényvédelmi technológiák, valamint a biológiai növényvédő szerek népszerűsítése áll.

Precíziós kukoricavetés a szikes és homokos talajok ölelésében - Differenciált tőszám Kunpeszéren

05:07

Precíziós kukoricavetés a szikes és homokos talajok ölelésében - Differenciált tőszám Kunpeszéren

2019. május 6. 05:17

A Bács-Kiskun megyei Kunpeszér a bugaci homokhát és a dunavölgyi sík találkozásánál fekszik, a térségben a gyenge homok és a kötött, szikes réti talajok gyakran egy táblán belül is váltják egymást. Így aztán nem véletlen, hogy Németh András fiatal gazdálkodó már néhány éve a helyspecifikus gazdálkodásra helyezte a hangsúlyt, tavaly pedig precíziós szakmérnök is lett. A kukorica tavaszi vetését április végéhez közeledve fejezte be.

Mire képes az orosz technika? - Tordason néztük meg a Versatile RSM 161 kombájnt

03:50

Mire képes az orosz technika? - Tordason néztük meg a Versatile RSM 161 kombájnt

2017. október 8. 21:07

Július közepén betakarítási bemutatósorozatot tartott az ország több pontján a Vektor Holding Kft., amelyek során a Versatile kombájnok néhány típusát próbálhatták ki a gazdálkodók éles, gyakorlati körülmények között. Az Agrofórum a tordasi rendezvényre kísérte el a forgalmazót, ahol megnéztük a Versatile RSM 161 betakarítógépet.

Mit árul el a talajunk?

2021. április 21. 08:19

Talajaink ismerete a sok helyen kötelező talajlaborokon túl is fontos, hiszen a növénytermesztés sikere múlhat a helyesen megválasztott művelési módon. Morva Tamást éppen egy olyan talajszelvény feltárásához kísértük el, ahol a túl mély forgatás nagy gondot okozhat. A szakember szerint egy ilyen betekintés azonnal megmutatja a múltban elkövetett hibákat és irányt mutat a jövőre nézve.