GPS-precizitású vaddisznók a kukoricasorokban – Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

GPS-precizitású vaddisznók a kukoricasorokban – Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

Agrofórum Online

Vadkár jelenléte egy Hódmezővásárhely határán fekvő kukoricatáblában. 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Robot fejőgép, agrárvilágítás, nyakfogó... - Hat állattenyésztési innováció Hódmezővásárhelyről

07:26

Robot fejőgép, agrárvilágítás, nyakfogó... - Hat állattenyésztési innováció Hódmezővásárhelyről

2019. május 15. 14:37

A magyar állattenyésztő szakma legnagyobb, legrangosabb eseményét rendezték meg Hódmezővásárhelyen május 8. és 10. között. Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon ezúttal is számos fajtabemutató és showbírálat várta az érdeklődőket a baromfiktól a hús- és tejelő marhákig, de traktorokból, takarmánykezelő gépekből és egyéb technológiai eszközökből sem volt hiány.

Bio alma termesztése a Nyírségben

2020. október 6. 10:44

Kávássy László 17 hektáros, jéghálós, jánkmajtisi bioalma ültetvényében tartott szakmai rendezvényt a Seedplus Kft. augusztus elején. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a kertészetben már két éve a GreenHas Italia olasz gyártó készítményeire alapozott tápanyag-utánpótlási technológiáját alkalmazzák - eredményesen.

Amilyen apró, olyan egészséges - Így neveld a fürjeidet

2020. október 19. 12:04

Kovács Dóráék lassan tíz éve tartanak és tenyésztenek fürjet, ami igazi szenvedélyükké vált, így nem véletlen, hogy sok tapasztalatot gyűjtöttek az apró, ám annál különlegesebb madárfajról.

Tavaszi fagykár? Védekezz hatékonyan - támogatással!

2021. október 22. 13:21

A szélgép a magasabban lévő meleg levegőt juttatja vissza a talaj közelébe, és ezzel a keringtetéssel képes jelentősen csökkenteni a fagykárt és annak veszélyét.

Látványos és hasznos kalászos fajtakísérletek Békésből

2021. július 5. 10:21

2021-ben is bizakodóan várják a betakarítást az ISTERRA kalászos vetőmagjait alkalmazó termelőkkel. Megfelelő odafigyelés mellett az állományok szépek, jól fejlődtek, és ígéretes állapotban várják a kombájnokat. Nincs ez másképp Békéscsaba és Murony között sem, ahol a nemesítő komplex technológiai kísérletei mellett az üzemi szinten is megtalálhatók az ISTERRA fajtái. A saját és integrált területen, nagyjából 900 hektáron a növénytermesztést folytató Invest-Projekt Bt.-nél a napraforgó, a kukorica, a búza és a repce mellett csemegekukoricával, zöldborsóval, olajtökkel és ipari paradicsommal foglalkoznak, a vetésszerkezet így változik.

Lipták Farm - A precíziós gazdálkodás sikerességéről 1,5 percben

01:40

Lipták Farm - A precíziós gazdálkodás sikerességéről 1,5 percben

2019. február 1. 09:00

Mi kell ahhoz, hogy sikeresen alkalmazzuk a precíziós gazdálkodás elemeit? Megfelelő szakember és megfelelő partner. Lipták József szerint a Lipták Farm nem teljesítene ilyen jól, ha a KITE Zrt. nem segítené a munkájukat.