EINBÖCK Taifun – mulcs magágykészítő akár szervestrágya bedolgozásra is

EINBÖCK Taifun – mulcs magágykészítő akár szervestrágya bedolgozásra is

Agrofórum Online

Az EINBÖCK gépek közül ezúttal a TAIFUN univerzális finom grubbert mutatuk be, ami egy olyan mulcs magágy készítő, amely kiegészítőivel tarló kezelésre és szerves trágya bedolgozásra is alkalmassá tehető.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Élőhely-fejlesztés a búzatábla szegélyében

2021. március 16. 10:44

2020 tavaszán próbaként vetettek el egy tábla szegélyén vadföldkeveréket Milus Zoltán 110 hektáros gazdaságában. A tapasztalatok alapján a nagyjából 10 növényfajból álló, néhány méter széles sáv kedvez az apróvad-állománynak, eközben pedig segít a nagyvad által okozott károk csökkentésében. A kérdés persze adott: hogy tényleg megéri-e beáldozni a táblák szélét erre a célra.

Újdonság: kalászosok szemenkénti vetése a gyakorlatban

2021. május 1. 08:12

Szemenkénti vetőgép juttatta a talajba az őszi búza vetőmagot Bükön és Mosonmagyaróváron. Az új, ám például Németországban már évek óta alkalmazott technológiához speciális adagolót is fejlesztettek, amivel a kalászosokat is - a kukoricához vagy éppen a napraforgóhoz hasonlóan - szemenként lehet elvetni.

AKTUÁLIS! Lemosó permetezés nagyüzemben és kiskertben

2020. március 25. 11:45

A károsítók (gombák, baktériumok, rovarok, atkák) áttelelő alakjai télen is jelen vannak a fáinkon, várva a tavaszt, hogy újra támadhassanak. A téli hideg csak részben képes csökkenteni a számukat, enyhe telekben pedig szinte semmi nem akadályozza a sikeres áttelelésüket. A tél végi lemosó permetezés ezeket képes gyéríteni, így pedig ’tiszta lappal’ indíthatjuk a növényvédelmet!

Együttműködés a KITE és a Herczeg Gabona Kft. között az innováció és minőség jegyében

2023. március 12. 19:26

Napjaink kihívásokkal teli gazdasági, klimatikus körülményei új megközelítéseket követelnek, melyekre a KITE Zrt. is élénken reagál. A jövőjüket bebiztosítani vágyó, előre gondolkodó gazdálkodók számára a mezőgazdasági technológiát forgalmazó és szolgáltató vállalat olyan lehetőségeket sorakoztat fel, amelyek a tapasztalatok szerint nagyban segítenek a költségek és termelés optimalizálásában.

Hardi Percek XI. - Hardi AutoWash tisztítórendszer (Hardi Navigator „i”)

2020. január 17. 10:55

A HARDI Navigator "i" esetében az egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb öblítési folyamatot, valamint a rendkívül alacsony visszamaradó növényvédőszer-koncentrációt az automata AutoWash rendszer biztosítja.

Újdonságok a HARDItól a NAK napokon

4:53

Újdonságok a HARDItól a NAK napokon

2023. július 7. 17:10

A HARDI idén is közszemlére tárta újdonságait a NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow-n. A kifejezetten precíziós gazdálkodás számára fejlesztett, új típusú AEON permetezőgép premierjére a kiállításon került sor, az Agroázis-MON Kft. kínálatában.

Baranyai kistermelők egyedi készítményei a Szentlőrinci Gazdanapokon - Chilion, Figura, Kapucinus

05:41

Baranyai kistermelők egyedi készítményei a Szentlőrinci Gazdanapokon - Chilion, Figura, Kapucinus

2019. augusztus 26. 05:34

Traktorok, mezőgazdasági munkagépek, sok látogató, és a Szentlőrinci Gazdanapok elengedhetetlen hozzávalói, a helyi, térségi termékek. Ahogy az már megszokott, a Baranya megyei agrárkiállítás ezúttal is nagy teret adott a környék termelői számára, például az éppen szentlőrinci Chilion-nak, amely hét éve, még a nagy hazai "chilibumm" előtt kezdte meg a működését.

Szántóföldtől a ketchupig

2020. június 9. 07:02

A hideg és száraz időjárás kifejezetten kedvezőtlen az ipari paradicsom termesztéséhez, az idei év tehát nem kezdődött jól. A palánták lassan fejlődnek, de ez 2019-ben is hasonlóan alakult, és végül jók lettek a terméseredmények. Nyárlőrincen ez a harmadik esztendő, hogy ifjabb Forgó István családi gazdaságában ketchup alapanyag készül a kezdeti 9, majd 17 hektárt kibővítve ezúttal 22 hektáron.