Mi lesz veled növényvédelem?

Mi lesz veled növényvédelem?

Agrofórum Online

Mezőgazdasági növényeink egészségvédelme, vagyis a növényorvoslás helyzete meglehetősen változékony. A Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara hagyományos, és idén 18. alkalommal megrendezett Növényorvos napot a ,,Mi lesz veled növényvédelem” kérdéskör határozta meg. Meghatározó körülményeket teremtenek az európai uniós szabályozások, amelyek értelmében 2030-ig meg kell feleznünk a felhasznált növényvédő szerek mennyiségét.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Jelentősen növelték a repce termésátlagát a rémi Görhöny Kft.-nél

2022. május 2. 08:58

Áprilisban, még a repce virágzása előtt megindult a permetezőgép a rémi Görhöny Kft. területein, hiszen 2022-ben is az FMC Avaunt rovarölő szerével védekeznek a repce-fénybogarak ellen, amihez már harmadik éve RhizoMagic-et is kevernek. A növénykondicionáló készítmény az 1200 hektár szántóföldet művelő, Bács-Kiskun megyei agrárvállalatnál mostanra a repcetechnológia alapvető, szerves része lett.

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

06:34

Kukoricavetés a szárazságban - Precíziós gazdálkodás és víztakarékosság a Balogh-Farm Tépe Kft.-nél

2019. május 6. 09:01

Berettyóújfalu határában is nagy erőkkel dolgoztak a mezőgazdasági gépek április végén, hiszen a Balogh-Farm Tépe Kft. területein is megkezdődött a kukorica vetése - természetesen modern szemlélettel, folyamatosan fejlesztett gépparkkal és a helyspecifikus gazdálkodás jegyében. A Debrecent elkerülő autópálya mellett fekvő táblán a Dekalb DKC 4943 hibridje került a talajba, átlagosan 73 000-es tőszámmal, ám a csapadékszegény időszak miatt idén ezen némiképp csökkenteni kellett.

A legújabb és a legnépszerűbb Hardi permetezőgépek Mezőfalván

2022. június 29. 20:36

Gondoljon a jövőre, rendelje meg előre. Ez volt a Hardi egyik legfontosabb üzenete a 2022-es NAK Szántóföldi Napokon, hiszen az ismert piaci problémák, a háború miatt érdemes mielőbb leadni a permetezőgép-megrendeléseket. Csúszások ugyanis már most vannak a dán gyártónál is - elsősorban a beszállítói és nyersanyag-gondok miatt.

Új permetezőgép a magyar piacon - Alacsony lémennyiség és precíz cseppméret-szabályozás a Danfoillal

2022. június 14. 15:58

Munkateljesítmény-növekedés, a transzfervíz mennyiségének csökkentése, kiváló cseppméret-szabályozás és magas fokú elsodródás elleni védelem. A közelmúltban különleges, a piacon egyedinek számító, Dániában gyártott és fejlesztett permetezőgépek hazai forgalmazását kezdte meg a szentlőrinci központú Velox-Ker Kft.

Napraforgó peronoszpóra, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növényvédelmi kisokos

04:04

Napraforgó peronoszpóra, védekezési javaslatokkal - Agrofórum növényvédelmi kisokos

2019. július 18. 10:14

Mit kell tudni a napraforgó peronoszpóráról? Hogyan lehet megelőzni a peronoszpóra fertőzést? Védekezés és a peronoszpóra jellemzői. Agrofórum növényvédelmi kisokos Békési Pállal.

Oda kell figyelni az árukukorica két kártevőjére: a kukoricamolyra és a gyapottok-bagolylepkére

2022. július 8. 16:02

Két kártevőre különösen oda kell figyelnie az árukukoricát termelő gazdálkodóknak: a kukoricamolyra és a gyapottok-bagolylepkére. Az enyhe télnek köszönhetően mindkét károsítónál számítani kell a jelentős kártételre. Ennek megelőzése azonban az FMC Coragen készítményével és ARC rovarmonitoring rendszerének segítségével egyáltalán nem lehetetlen feladat. A kulcs a kukoricamoly és a gyapottok-bagolylepke elleni védekezésben az időzítés.

A talajszelvény titkai - Mi a különbség a Neosollal támogatott és a kezeletlen kontroll között?

2022. június 15. 10:56

Mi a különbség a Neosol talajkondicionáló készítménnyel már három éve folyamatosan megtámogatott talaj, és a kezeletlen kontroll terület között? A mezőfalvai NAK Szántóföldi Napokon erre adtak választ az Impavidus Zrt. szakemberei a rendezvényre kiásott talajszelvényben.