Címke: Növényvédelem

növényvédelem

A növényvédelem a kórokozók, a kártevők és a gyomnövények elleni védekezés a növénykultúrákban. A károsítók elleni védekezési eljárásokat oly módon szükséges alkalmazni, hogy a fogyasztásra kerülő élelmiszerek fogyaszthatósága teljesen biztonságos legyen és a beavatkozás ne szennyezze a környezetet. A védekezési eljárás lehet: kémiai, biológiai, mechanikai, agrotechnikai. Ezen kívül a nemesítés is a növényvédelem egyik eszköze. Komplex, integrált növényvédelem során a biológiai, biotechnológiai, kémiai, termesztési intézkedések ésszerű alkalmazása a cél. Az Agrofórum Online szakportálon, a Növényvédelmi előrejelzés rovatunkban és a Szakcikkeink között hasznos információkat talál a növényvédelemmel kapcsolatban. A Szaktanácsadás rovatunkban pedig Ön is felteheti növényvédelemmel kapcsolatos kérdését, melyet elismert szakemberek fognak megválszolni.

Szakcikkek / Növényvédelem

Kertbarátoknak: a monília szedi áldozatait

2024. március 25.

Nemcsak a mikroszkopikus élőlények ,,szedik áldozataikat", a kártevő rovarok is lendületbe jöttek legkedvesebb növényeinken. Monília, lisztharmat, levéltetvek ellen javasol Zsigó György növényorvos megoldásokat.

PR cikk / PR cikk

Tengeri Ikercsomag: felszabadító végeredmény

2024. március 25.

Egyetlen csomagban minden hatóanyag, amire a kukorica gyommentesítéséhez szükség lehet.

Szakcikkek / Növényvédelem

Növényvédelmi teendő: Tafrina a kertekben!

2024. március 25.

Az országban jellemző hűvös, nedves időjárás különböző növényvédelmi feladatokat hoz. Ilyen körülmények között számítani kell a tafrina megjelenésére is, amely már biztosan megtalálta a virágzó barackfákat is - előrejelzés Zsigó György növényorvos nyomán.

Agrárhírek / Növényvédelem

Használjunk T fákat a szántóföldi rágcsálóirtáshoz!

2024. március 21.

Bár az érdemi munkát nem a T fa végzi, az eszköz vegyszermentes és egyszerű. Használói, a ragadozó madarak pedig halálbiztosan ritkítják a rágcsálóállományt.

Blog / Ház, táj

A fahamu helyes használata a házikertben

2024. március 18.

A fahamu igazi kincs a házikertben, ha helyesen használjuk fel. Tisztában kell lennünk vele, hogy mikor, mennyit juttathatunk ki belőle, és mely növények fejlődését segítjük elő vele.

PR cikk / PR cikk

Kertbarátok figyelem: fagyos éjszakákra számíthatunk!

2024. március 13.

Fagyos időszakra számíthatunk a közeljövőben. Mik a fagykár-megelőzés lehetőségei? Miért hullik a szilva? És mit tehetünk a gyepben megjelenő kétszikű gyomok ellen? Zsigó György növényorvos tanácsait olvashatják kiskerti növényvédelem terén.

PR cikk / PR cikk

Új dimenziót nyit a Hardi MEGA: innováció és hatékonyság a gazdálkodók számára

2024. március 7.

A rohanó gazdálkodási világban a MEGA nem csupán egy függesztett permetezőgép, hanem egy hatékonysági és precizitási forradalom. A tervezésnél mind az esztétikai, mind a funkcionalitási szempontok kiemelt figyelmet kaptak, így lehetővé téve a gyorsabb permetezést és nagyobb kapacitást.

PR cikk / PR cikk

Elindult a Kwizda digitális Szőlő Permetezési Tervező!

2024. március 6.

A Kwizda Agro Hungary egy új eszköz segítségével szeretné támogatni a szőlőtermelők döntését a növényvédelmi technológia megtervezésében, szakmai iránymutatásuk segítségével.

Szaktanácsadás

Hogyan segíthetjük elő a hasznos rovarok felszaporodását a kertben?

2024. március 6.

Kérem szíves válaszukat arra a kérdésemre, hogy hogyan lehet elősegíteni a hasznos rovarok felszaporodását a kertben?