Öntözés és tripsz elleni védelem a derecskei hagymában

Öntözés és tripsz elleni védelem a derecskei hagymában

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Debrecen közelében, Derecske határában a hagyományos kultúrák és a konzervipari zöldségnövények mellett mintegy 25 hektáron termesztenek vöröshagymát a Héka Kft. területein - őszi és tavaszi vetésűt egyaránt. Az intenzív technológia részeként nagy hangsúlyt fektetnek többek között az öntözésre, ahogy a precíz, hatékony és megbízható növényvédelemre is. A rovarkártevők közül a legnagyobb kihívást a dohánytripszek jelentik, amelyek ellen az FMC-Agro Benevia rovarölő szere vált be.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

04:58

Differenciált műtrágyaszórás Sárkeszin

2019. február 22. 09:27

Felbolydult a magyar határ, február 15-étől ugyanis szabad a műtrágyázás a hazai szántóföldeken. Mivel az időjárás és a talajviszonyok is kedvezőek a munkaművelethez, így napok óta zúgnak a traktorok, dolgoznak az egyre modernebb műtrágyaszórók. Nincs ez másképp Sárkeszin sem, ahol a Szabó Családi Gazdaságnál már differenciáltan juttatták ki az első fejtrágyát 190 hektárnyi repcére.

Gazdakedvenc Solis, megújult Goldoni traktorok, professzionális Grillo fűnyírók Kecskeméten

04:24

Gazdakedvenc Solis, megújult Goldoni traktorok, professzionális Grillo fűnyírók Kecskeméten

2019. november 15. 05:39

Solis és Goldoni traktorok, Nobili, Sicma és BFM munkagépek, valamint a Grillo kisgépei várták az érdeklődőket október közepén Kecskeméten. Az Odisys Bt. szántóföldi bemutatóján a szárzúzóktól a talajművelő gépeken át a permetezőgépekig számos eszközt megvizsgálhattak a termelők.

Szőlészeti gépújdonságok a Balaton partján

2021. december 7. 14:59

Csodás helyszínen, a Balaton mellett, a Légli szőlőbirtok területén mutatta be gépkínálatának újdonságait a Vektor Mezőgép Kft. Míg az olasz Spedotól a soraljművelésre ajánlottak profi eszközöket, addig a német Freilauber a szőlő zöldmunkáihoz kínál hatékony gépeket.

Növényvédelem a bioszőlész szemével

4:37

Növényvédelem a bioszőlész szemével

2023. július 20. 08:00

A biológiai növényvédelem eredményessége szőlőben sokak számára a mai napig megkérdőjelezhető. De a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen technológiai megközelítéssel is nagy sikerrel megóvható a borászati alapanyag. Dobosi Dániel, a szentantalfai Dobosi Pincészet alapítója 2003-ban, 15 ha-ral, pontosabban, biztonsági okokból, annak a felével indult el a biológiai növényvédelem útján.

Drónok, gépek és kalászos gabonák - Karintia Jamboree Rábahídvégen

04:12

Drónok, gépek és kalászos gabonák - Karintia Jamboree Rábahídvégen

2019. július 2. 10:18

Rendkívül sikeres, sok termelőt megmozgató Jamboreet tartott a Karintia Kft. Rábahídvégen június elején. A kalászosokra összpontosító szakmai rendezvényen a vasvári székhelyű cég legújabb fajtáival is megismerkedhettek a gazdálkodók.

A legújabb Lemken leleményességek - Azurit 9 szemenkénti vetőgép és Juwel 10 függesztett ekecsalád

2020. március 4. 11:47

Két komoly technológiai újdonságot mutatott be a Lemken a közelmúltban. A gyártó a folyamatos innovációnak köszönhetően többek között az Azurit 9 szemenkénti vetőgéppel segíti a termelőket, ami egy konkrét technológiára lett kifejlesztve.

Väderstad innovációk V. - Kopóhegyek

2022. június 29. 20:00

A svéd Väderstad a mezőgéppiac egyik leginnovatívabb gyártója, munkásságát számos újítás, bejegyzett szabadalom fémjelzi. Videósorozatunkban a legfontosabb Väderstad innovációkat mutatjuk be, az ötödik részben a speciális kopóhegyek funkcióját ismerhetik meg a nézők.