Talajmegújítás direktvetőgéppel, küllőskapával és sorművelővel – Gépek a Talajélet konferencián

Talajmegújítás direktvetőgéppel, küllőskapával és sorművelővel – Gépek a Talajélet konferencián

Agrofórum Online

Hatalmas érdeklődés mellett tartotta meg Talajélet konferenciáját január 16-án a Talajmegújító Gazdák Egyesülete.

A Nemesnádudvari művelődési ház 200 fős előadóterme teljesen megtelt, az előadásokra sokan be sem jutottak. Azok viszont, akik kívülre szorultak, szakmai beszélgetéseket folytathattak a hazai regeneratív gazdálkodás nagyjaival, vagy az udvaron tekinthették meg a kiállított, csökkentett talajbolygatást segíti gépeket – küztük a Vajdaságban gyártott RAD nevet viselő no-till vetőgépet.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

20 év bodzatermesztési tapasztalatai

2020. augusztus 27. 08:40

Több mint 20 éve fogja össze a bodzatermesztőket a Bodzatermelők Értékesítő Szövetkezete. Az elmúlt 2 évtized alatt rengeteget változott az ágazat. A termesztési tapasztalatokról, az idei évről és a jövőbeli kilátásokról a Botész kereskedelmi igazgatóját, Csizmadiai Györgyöt kérdeztük.

Somogyi kukoricabetakarítás kedvező tapasztalatokkal

2020. december 1. 06:50

2020-ban is jól szerepelt a KWS Kashmir kukoricahibrid Somogy megyében. A nettó terméshozam 10,83 tonna/hektár lett, ami Hársházi Péter családi gazdaságában meggyőző eredménynek számít.

A világ legnagyobb kombájnja Magyarországon

2021. október 7. 17:43

Minden eddiginél nagyobb teljesítmény. Minimális szemveszteség. Első osztályú vezetőfülke. Hihetetlenül széles vágóasztal. Magyarországon is bemutatkozott a John Deere új, X9-es kombájnszériája, ami új távlatokat nyit a betakarítás terén. Óránként több mint 100 tonna termény mindezt 1 százalék szemveszteséggel.

Mit árul el a talajunk?

2021. április 21. 08:19

Talajaink ismerete a sok helyen kötelező talajlaborokon túl is fontos, hiszen a növénytermesztés sikere múlhat a helyesen megválasztott művelési módon. Morva Tamást éppen egy olyan talajszelvény feltárásához kísértük el, ahol a túl mély forgatás nagy gondot okozhat. A szakember szerint egy ilyen betekintés azonnal megmutatja a múltban elkövetett hibákat és irányt mutat a jövőre nézve.

Hova tűnt a búza? - Agrofórum határszemle Sipos gazdával

2022. május 25. 11:52

Sipos gazda az Agrofórum határszemle videórovatában annak járt utána, hogy hova tűnt a búza egy nagy kiterjedésű táblán.

Nyeremény Dekalb vetőmag a tarnaörsi családi gazdálkodóknak

2020. március 7. 12:09

Az Agrofórum parnereink segítségével 2019-ben is előfizetői és regisztrációs nyereményjátékot indított, a díjazottjaink listáját már ősszel közzé tettük. A Dekalb által felajánlott 10-10 hektárra elegendő repce- és kukorica vetőmagot jelképesen Szikszai Zoltánné tarnaörsi családi gazdálkodónak adtuk át, aki a térségben rendkívül száraz körülmények között mintegy 200 hektáron termel.

Precíziós kukoricavetés a szikes és homokos talajok ölelésében - Differenciált tőszám Kunpeszéren

05:07

Precíziós kukoricavetés a szikes és homokos talajok ölelésében - Differenciált tőszám Kunpeszéren

2019. május 6. 05:17

A Bács-Kiskun megyei Kunpeszér a bugaci homokhát és a dunavölgyi sík találkozásánál fekszik, a térségben a gyenge homok és a kötött, szikes réti talajok gyakran egy táblán belül is váltják egymást. Így aztán nem véletlen, hogy Németh András fiatal gazdálkodó már néhány éve a helyspecifikus gazdálkodásra helyezte a hangsúlyt, tavaly pedig precíziós szakmérnök is lett. A kukorica tavaszi vetését április végéhez közeledve fejezte be.