„Vennem kell egy másik pótkocsit” – KWS újdonságok testközelből (Székely)

„Vennem kell egy másik pótkocsit” – KWS újdonságok testközelből (Székely)

Agrofórum Online

Sebők László Szabolcsban, Székely térségében gazdálkodik mintegy 200 hektáron, aminek kétharmadán kukoricát termeszt.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Amit a sikeres szójatermesztéshez tudni kell - Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

05:28

Amit a sikeres szójatermesztéshez tudni kell - Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

2019. február 9. 07:55

Hogyan termesszünk sikeresen szóját? - Erre keresték a választ szakértők az Agrofórum kerekasztal beszélgetésén, aminek a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow fórumszínpadja adott otthont. A január 23-i tanácskozás egyik legfőbb üzenete az volt, hogy bár megéri szóját termeszteni, a technológiára a más kultúrákban megszokottnál is jobban oda kell figyelni.

Hardi Percek XVIII. - Összkerék-kormányzás

2022. április 27. 13:56

A három különböző kormányzási rendszer rendkívül sokoldalú működtetést biztosít a HARDI ALPHA evo számára. Közúton a szokványos módon, a mellső kerekek kormányzásával haladhat, míg permetezés közben kihasználhatja az összkerékkormányzás vagy az oldalazó kormányzás előnyeit.

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

3:22

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

2023. május 10. 11:16

Mintegy 10 milliárd forint összköltségvetésű GINOP kiemelt projekt keretében jöhetett létre a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasága, mely ünnepélyes átadására április 21-én került sor.

A bio burgonyatermesztés gyakorlati titkai

2021. november 19. 15:16

Virágzó napraforgó, szépen fejlődő káposzta, és hamarosan piacra kerülő burgonya. Ráadásul mindez ökológiai szemlélettel termesztve. Hajdúhadházon vagyunk, Erdődi Imre 30 hektáros gazdaságában, ahol 2000 óta gyűlnek a biós tapasztalatok számos növénykultúra kapcsán. A zöldségterület jelenleg 4 hektár, bár volt ennek a duplája is, amikor sütőtökkel is foglalkoztak. Most többek között sárgarépa, zeller, póréhagyma, káposzta, paradicsom, paprika, fűszerpaprika és burgonya terem. Utóbbi jellemzően gabona után kerül a földbe, de a káposzta elővetemény sem ritka. Az egyik legfontosabb szempont, hogy a burgonya öntözhető parcellákon legyen, ez mindenképpen befolyásolja a vetésforgót.

A spárga útja: földtől az asztalig

10:40

A spárga útja: földtől az asztalig

2024. április 20. 13:10

Dübörög az idei spárgaszezon. Azonban, hogy milyen úton kerül a spárga a boltok polcaira, kevesen látják át...

Lesz megvásárolható traktor? Időben érkeznek a gépek a precíziós pályázatra? - A KITE válaszol!

2022. június 21. 12:12

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a magyar mezőgazdaság válságálló, amit az is bizonyít, hogy a beruházási kedv az utóbbi időszakban sem csökkent a hazai agráriumban. A géppiac azonban jelenleg mindezt nehezen tudja leköveti. Az energia- és nyersanyag-árak robbanásszerű növekedése, a logisztikai problémák, és az orosz-ukrán háború miatt súlyosbodó nehézségek komoly csúszokat eredményeznek. Nincs ez másként a KITE által forgalmazott eszközök esetében sem, de például a John Deere-nál már javuló tendenciákat lehet megfigyelni.