Időzítés és hatóanyag-korlátozás – Kulcskérdések a kukorica gyomirtásában

Agrofórum Online

A kukorica sikeres és hatékony gyomirtásának legfontosabb kérdése 2022-ben is az időzítés volt. A vetés utáni száraz időjárás a több gyomnövénynek is kedvezett, amelyek ellen az FMC készítményei hatékonynak bizonyultak - ha azokat a megfelelő időpontban juttatták ki.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Elfeledett növényünk, az olajlen - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2022. június 27. 17:39

Virágzik az olajlen, miközben szenved, küzd a csapadékhiánytól. Mit is kell tudnunk erről a csodálatos növényről? Sipos gazda összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat az Agrofórum határszemle videórovatában.

Velox-Ker: bevetésen a Massey Ferguson Beta 7370 kombájn

2:33

Velox-Ker: bevetésen a Massey Ferguson Beta 7370 kombájn

2023. augusztus 11. 11:28

A Velox-Ker idén is megrendezi országos betakarítástechnológiai bemutatóját. A márkakereskedő a demo első helyszínén, Sombereken, majd második állomásán Tamási határában egy Massey Ferguson Beta 7370 típusú betakarító kombájnt mutatott be. A harmadik helyszín Zalakomár térségében volt.

Gyakorlat, haszon, kísérletek, kukorica - AgroFIELD Akadémia Dalmandon

02:48

Gyakorlat, haszon, kísérletek, kukorica - AgroFIELD Akadémia Dalmandon

2019. október 1. 21:08

Az AgroFIELDshow rendezvényein a kísérletek mellett központi téma volt az AgroFIELD Termelői Club, és annak megalapítása is. Az AgroFIELD Termelői Club részeseként a termelőknek lehetőségük nyílik tájékozódni az új technológiai elemekről, azok hatékonyságáról, eredményességéről.

Hardi Percek VI. - SafeTrack nyomkövető rendszer

01:17

Hardi Percek VI. - SafeTrack nyomkövető rendszer

2019. február 1. 06:14

A HARDI SafeTrack funkcióval nem kell kompromisszumot kötnie a szűk fordulási sugár, vagy a stabilitás terén. Ez minimális taposási kárt biztosít biztonságos és kezelőbarát működéssel kombinálva. Egy számítógép folyamatosan figyeli a haladási sebességet és a fordulási sugarat annak érdekében, hogy a nyomkövető rendszer által végrehajtott korrekció mindig a lehető legbiztonságosabb legyen.

Väderstad innovációk I. - Crossboard simító

2022. február 3. 07:49

A Väderstad az 1980-as évek végén szabadalmaztatta a speciális simítósorát, ami a svéd gyártó talajművelő és gabonavetőgépeihez rendelhető. Feladata a felszín hatékony egyengetése, a nagyobb hantok, rögök porhanyítása.

Vadkárok szemléje és megelőzésének lehetőségei Sipos gazda szemével

A tavaszi vetésű növények baja nemcsak a talajlakó kártevőkkel gyűlik meg, hanem a vadkárral is. A nyulak, hörcsögök, madarak jelenléte és kártétele helyenként olyan nagy fokú lehet, hogy a gazdálkodó bizony meggondolja, hogy helyet adjon-e a napraforgónak a vetésforgóban.

Andest Gépshow 2018 - Lemken és Farmet újdonságok Lajoskomáromban

2018. augusztus 6. 13:51

Egy tucatnál is több gépkapcsolat, szakmai előadások, Lemken és Farmet munkagépek, köztük pedig számos újdonság. Ez várta a gazdálkodókat augusztus 3-án a Fejér megyei Lajoskomárom határában, ahol az Andest-2005 Bt. tartott nagyszabású szántóföldi gépbemutatót.