Mely pH sávban a legaktívabbak a hasznos talajlakók? Eláruljuk! – Calmit meszezés a talajokért

Agrofórum Online

A Calmit Hungária Kft. mezőgazdasági üzletága talajjavító mésztermékek értékesítésével, valamint talajjavítási szaktanácsadással foglalkozik.

Készítményeikkel és szakmai tapasztalatukkal megoldást kínálnak a gazdálkodók olyan aktuális problémáira is, amik szinte minden termelőt érintenek.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A genetikai változatosság szolgálatában

13:45

A genetikai változatosság szolgálatában

2024. július 2. 09:40

A Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központ Tápiószelén az egyetlen olyan intézet hazánkban, amely mind a négy génbanki feladatnak eleget tesz. Ezek a gyűjtés, a felszaporítás, vagy felújító vetések, a dokumentáció, valamint a közreadás, vagyis a lakossági felhasználás támogatása, melyet 2013 óta kampányszerűen művelnek.

Agritechnica 2019 - A jövő és a jelen legjobb traktorai, robottraktorok és drónok Hannoverből

2019. december 4. 07:14

Permetezőgépek, traktorok, talajművelő gépek, drónok, robotok. A világ egyik legjelentősebb agrárkiállítására megérkezett a jövő, a gépgyártók nagy része ugyanis egészen különleges koncepciókkal rukkoltak elő.

Vetés és sorközművelés a legmagasabb szinten: Väderstad-újdonságok Mezőfalván

2024. június 17. 13:40

Hetedik alkalommal rendezték meg a NAK Szántóföldi Napokat és AgrárgépShow-t, amelynek a Fejér vármegyei Mezőfalva adott otthont június elején. A svéd Väderstad magyarországi képviselete gazdag ízelítővel szolgált gépkínálatából a bemutatón.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Baranyi Attila gazdálkodó, Hobol)

2018. október 8. 06:16

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A KWS Smaragd, a KWS Kasmír és KWS Durango a KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Baranya megyei Hobol térségében is bizonyíthatott.

,,Irányt mutatunk 2.0" - mit hoz a jövő a KITE szerint?

6:49

,,Irányt mutatunk 2.0" - mit hoz a jövő a KITE szerint?

2023. június 26. 09:08

A KITE Zrt. nagyszabású rendezvényt szervezett nádudvari telephelyén, melyen a jelenkor és a jövő kihívásaira, és azok megoldásaira hívták fel a figyelmet a vállalat szakemberei.

Az elveszett talajon nem éri meg gazdálkodni

5:31

Az elveszett talajon nem éri meg gazdálkodni

2023. október 26. 11:42

Idén Herceghalom határában került megrendezésre a KITE Zrt. nagyszabású szántóföldi bemutatója, “Irányt mutatunk 2.0, 12% feletti lejtőn való gazdálkodás gyakorlati megoldásai” címmel. A rendezvény apropóját az idei évben megalkotott „Feltételesség rendelet” adta, amelynek a helyes mezőgazdasági és környezeti állapotra vonatkozó előírásai között helyet kaptak a talajromlás és a talajerózió kockázatának csökkentését célzó szabályok is.