Az okszerű talajművelés mellett: a Väderstad legújabb fejlesztései

Agrofórum Online
Fizetett tartalom

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A talajlakó kártevők felmérése Sipos gazdával

A tavaszi hónapokban a vetések előtt fontos tisztában lenni a talajlakó kártevők jelenlétével. Kikkel állunk szemben és hogyan szemlézhető a jelenlétük a területeinken?

Százmilliós gépeken is tanulhatnak a MATE agrárhallgatói

2021. december 2. 20:19

KITE tanszék is lesz a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetemen. A gyakorlati agrároktatást erősíti az a stratégia megállapodás, amit november 30-án Nádudvaron kötöttek meg a mezőgazdasági vállalat és a MATE vezetői. A mindkét fél számára kölcsönösen előnyös partnerség új távlatokat nyit a modern agrárdigitalizációs megoldások hazai elterjesztésében. Az egyetem és a KITE közötti a kapcsolat már nem új keletű, az évtizedekre nyúlik vissza, a lehetőségek most azonban sokkal kiterjedtebbek lesznek.

Bemutatjuk Magyarország legmodernebb palántanevelő üvegházát - Árpád-Agrár Zrt. átadó ünnepség

04:33

Bemutatjuk Magyarország legmodernebb palántanevelő üvegházát - Árpád-Agrár Zrt. átadó ünnepség

2019. április 28. 09:06

Magyarország legfejlettebb, legmodernebb palántanevelő üvegházát adták át a Szentes mellett fekvő Szegváron április 11-én. Az Árpád-Agrár Zrt. több mint 1,2 milliárdos beruházása során egy 15 000 négyzetméteres üvegház, egy 7000 négyzetméteres fóliablokk, illetve egy 700 négyzetméteres előkészítő csarnok épült meg. Ezeket mind termálvízzel fűtik, a palántanevelő épület pedig hat különböző hőmérsékletű egységre bontható, így akár több különböző hőigényű növény egy időben történő nevelése is megoldható.

Väderstad innovációk VII. - Síktárcsás porhanyító

2022. augusztus 29. 15:07

A 90-es évek végén vezették be a Carrier modellcsaládot, amelyen a videóban is bemutatott síktárcsás porhanyító kapott helyet.

Rekordot döntött a madármérgezés

2021. szeptember 28. 03:58

Gyönyörű az őszi táj a Pest megyei Tura határában. Nagy erőkkel folynak a mezőgazdasági munkák, a rétek virágba borultak. A helyi ökoszisztémát azonban elképesztő mértékű kár érte az elmúlt hetekben.

Őszi árpa szemle Sipos gazdával - Hogyan teleltek a gabonák?

2021. március 18. 15:21

A tél vége felé a szántókat járva csúnyán lesárgult árpatáblákat, foltos búzákat láthatunk. Ennek okait kerestük Sipos Gazdával és végigvettük a következő hetek teendőit a termelők számára.

A hívószó 2023-ban: a takarékosság

5:04

A hívószó 2023-ban: a takarékosság

2023. augusztus 23. 12:40

A Karintia Kft. a szója-, illetve gabonavetőmag-piac megkerülhetetlen szereplőjévé vált. A szója hazai vetésterülete, illetve a 2023-as kilátások kedvező színben tüntetik fel a kultúrát. A klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási események, a gazdasági környezet hektikussága azonban a gabonafajta-választást jelentősen befolyásolják.

Bárány helyett húsmarha? - Tiszagyulaházán jártunk a húsvéti bárányok között

04:53

Bárány helyett húsmarha? - Tiszagyulaházán jártunk a húsvéti bárányok között

2019. április 14. 06:52

Húsvét előtt néhány héttel megindultak a magyar bárányszállítmányok Olaszország irányába. A mennyiség azonban évről-évre apad, aminek oka természetesen összetett. A legtöbb állattartó folyamatosan csökkenti juhállományát. Nincs ez másképp Megyesi Elemér három megye határán fekvő családi gazdaságában sem. A Hajdú-Bihar megyei, tiszagyulaházai tanyában egykor 1000 juh is szaladgált, 2019 áprilisának első napjaiban azonban már csak mindössze 365 darab.