A ciroké lehet a jövő, de érkezik a KWS új Giro kukoricája is

A ciroké lehet a jövő, de érkezik a KWS új Giro kukoricája is

Agrofórum Online

A cirok lehet a jövő takarmánynövénye? Milyen tartalékok vannak még a kukoricában? Hogyan segítheti a gazdálkodókat a digitalizáció, a dróntechnológia és más modern megoldások? Többek között ezekre a kérdésekre próbáltak meg választ adni a KWS szakemberei a Vas megyei Bozzaiban megrendezett szántóföldi bemutatón.

A vállalat innovációs farmján a termelők például a legújabb KWS genetikákkal ismerkedhettek meg, köztük a jövőre debütáló GIRO kukoricával.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mulcsozó robot, John Deere terepjáró és favágó verseny a vadászok legnagyobb seregszemléjén

03:50

Mulcsozó robot, John Deere terepjáró és favágó verseny a vadászok legnagyobb seregszemléjén

2019. február 16. 06:14

Látványos favágó verseny... terepjárók és vadászpuskák... kapitális trófeák... szebbnél szebb preparátumok... A 2019-es FeHova - Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás ezúttal nagy sikerrel zárult, a HUNGEXPO területén mintegy 55 ezer látogató volt kíváncsi a több mint 270 kiállító ajánlataira, termékeire, és a rengeteg programra, ami négy napos rendezvényt kísérte.

Kukorica direktvetés bírborherébe - Újabb no-till terület Somogyban

2021. június 9. 07:31

Május elején szépen zöldellő bíbor here takarónövénybe vetették a kukoricát a Somogy megyei Pusztakovácsi határában. A helyi homokos, illetve homokos vályog talajjal borított területeken már évek óta folynak kísérletek nagyüzemi körülmények között a no-till, vagyis a talajművelést teljesen elhagyó rendszerrel kapcsolatban. Berend Ferenc régóta alkalmazza a fenntartható, talajvédő módszert, ám ez a tábla nem most az övé. Gelencsér Balázs és unokatestvére, Sudár László évek óta figyeli a környéken zajló tesztelek, 2021-re pedig elhatározták: saját tapasztalatokat szereznek a no-tillről.

Jövedelmezőség műholdfelvételekkel, talajvizsgálatokkal és időjárás-adatokkal - Jó Gazda Program

2023. február 27. 09:22

A Jó Gazda Program már nem ismeretlen a hazai gazdálkodók számára.

Mi lesz veled, növényvédelem? - A szakma jövőjéről kérdeztük a Növényorvosi Napon megjelenteket

2019. december 6. 17:52

November közepén rendezték meg a 2019-es Növényorvosi Napot a gödöllői Szent István Egyetem aulájában, ahol arra voltunk kíváncsiak, mit gondolnak a szakemberek a növényvédelem jövőjéről, a szakma kihívásairól.

HEKTÁR: No-till a magyar ugaron - Szántóföldi növénytermesztés talajművelés nélkül

2022. május 14. 21:40

A HEKTÁR podcast adásában ezúttal a no-till technológiáról beszélgetünk több mint 2 órán keresztül - méghozzá 3 stúdióvendégünkkel, és 13 interjúalanyunkkal. Tényleg elhagyható a talajművelés a hazai talajainkon is? Vagy csak egy szűk kör hóbortja az egész, és Magyarországon esély sincsen a rendszer működtetésére? Mik a no-till technológia legkomolyabb kihívásai? Mi a helyzet a takarónövényekkel, a gyomosodással, a szerkivonásokkal, a tápanyag-utánpótlással és egyáltalán milyen egy jó direktvetőgép? Adásunkban virtuálisan ellátogatunk Somogyba, a Szigetközbe, a Tisza mellé, Barcs térségébe, de Nógrád megyei Kozárdra és a keleti országrészbe, Szatmárba is. Beszélgetünk a hazai talajok állapotáról, az agrárképzés hiányosságairól, de azt is eláruljuk, hogy milyen vetőgépeket ajánl a Väderstad, a Horsch és a Multiva. Mindezek mellett a VulcanAgro ezúttal is tápanyag-gazdálkodási szakmai tanácsot nyújt olvasóinknak.

Vetés és sorközművelés a legmagasabb szinten: Väderstad-újdonságok Mezőfalván

2024. június 17. 13:40

Hetedik alkalommal rendezték meg a NAK Szántóföldi Napokat és AgrárgépShow-t, amelynek a Fejér vármegyei Mezőfalva adott otthont június elején. A svéd Väderstad magyarországi képviselete gazdag ízelítővel szolgált gépkínálatából a bemutatón.

Öntözés és tripsz elleni védelem a derecskei hagymában

2020. augusztus 10. 19:59

Debrecen közelében, Derecske határában a hagyományos kultúrák és a konzervipari zöldségnövények mellett mintegy 25 hektáron termesztenek vöröshagymát a Héka Kft. területein - őszi és tavaszi vetésűt egyaránt. Az intenzív technológia részeként nagy hangsúlyt fektetnek többek között az öntözésre, ahogy a precíz, hatékony és megbízható növényvédelemre is. A rovarkártevők közül a legnagyobb kihívást a dohánytripszek jelentik, amelyek ellen az FMC-Agro Benevia rovarölő szere vált be.