Növénytermesztés
Fizetett tartalom

Hogyan biztosítható a termésstabilitás? Bemutatót tart a KWS

KWS Magyarország Kft.

Szántóföldi bemutatót tart a KWS Magyarország Kft., amelyen a termésstabilitás biztosításának lehetőségei állnak majd a középpontban.

A rendhagyó növénytermesztési körülményekre rendhagyó válaszokkal tudunk megfelelően reagálni. A KWS INNOVATION FARM rendezvények éppen ezt a célt szolgálják. A kockázat és kitettség tompítása az egyes növényfajokban rejlő lehetőségek megfelelő kombinációja által. Például a termésstabilitás biztosítása eltérő növényfajok alkalmazásával, az eltérő körülményekre adott tőszámválasz, vagy a termékenyülés fokozása érésidő párok által.

Bemutatkozik a KWS BirdProtect madárkárt mérséklő csávázási eljárása. A legújabb hibridek mellett bemutatjuk a drón felvételező szolgáltatásunkat és a KWS digitális szaktanácsadó rendszerét, a myKWS-t. Modern KWS hibridek és megoldások a jövő kihívásaihoz. Részletek a meghívóban:

Három stratégia a talaj szervesanyag-tartalmának növeléséhez

2024. szeptember 11. 11:10

A magasabb szervesanyag-tartalmú talajnak nagyobb a termelékenysége, egyenletesebb az elérhető hozam. Hogyan lehet a szerves rész arányát növelni?

Takarónövények szója és kukorica előtt: megéri?

2024. szeptember 10. 16:10

Kiszámolták a takarónövények gazdasági előnyeit és hátrányait szója és kukorica előtt vetve. Hozhat-e nettó bevételt a velük járó plusz költség?

A román kormány aszálybiztosítást tervez a gazdálkodók számára

2024. szeptember 9. 14:40

Romániában is óriási károkat szenvedtek a gazdák. A kormány biztosítással és garanciával segítené őket a jövőben.

Évente egy „Balatont" kiengedünk az országból, pedig meg is tarthatnánk a vizet

2024. szeptember 7. 14:10

A magyarországi talajvízszint átlagban 2 centiméterrel került lejjebb 1986 és 2010 között, de az Alföldön ez a 10 centimétert is elérte.

Árcsökkenésekkel indult a kereskedés a héten

2023. május 9. 07:36

Európában a malmi búza, a kukorica és a repce kurzusa is mínuszban zárt. A takarmánybúzával nem kereskedtek, mert nem nyitottak ki a piacok hétfőn az Egyesült Királyságban.

Vége az áremelkedéseknek – elszálltak az álmok?

2020. január 20. 14:16

Az árak további mozgása nagy mértékben függ attól, lesz-e érdemi vállalás a kínaiak részéről, most úgy tűnik, inkább kivárásra játszanak, várják a brazil szóját és kukoricát is. Erre azonban majd csak április-májusban lehet számítani a betakarítás idején, aminek előszele márciustól jelentkezhet.

Kukoricák a ködben - Elhúzódó betakarítás Görbeházán

2020. december 29. 10:23

A rendkívül csapadékos ősz miatt azonban a 263 hektáron vetett KWS Smaragd nagyjából felének betakarítását csak november közepén tudták elkezdeni.

Újabb rossz nap után pluszban a kukorica

2019. november 9. 04:17

A kukorica 1,2 százalékkal 380 dollárcent közelébe drágult vékánként pénteken kora estére magyar idő szerint Chicagóban azt követően, hogy nap közben 372,6 dollárcentes szinten is kötöttek üzletet.