A rézmentes technológia sikerei: fejlesztések a Biocontnál

A rézmentes technológia sikerei: fejlesztések a Biocontnál

Agrofórum Online

A réztartalmú növényvédő szerek mind a biológiai, mind a konvencionális növényvédelem alapvető készítményei. A nehézfém környezetre gyakorolt kedvezőtlen hatásai miatt azonban felmerül alternatív megoldások bevezetésének szükségessége is, mely összhangban áll az európai uniós, rézfelhasználást érintő szabályozásokkal.

A Biocont Magyarország Kft. rézmentes technológiája új alapokra helyezheti a növényvédelem ezen szegmensét.

A Tokaj-Oremus Pincészet szőlészeti vezetője, Dálnoki Kovács Attila kedvező eredményekről számol be az egyébként teljes egészében biológiai növényvédelemmel támogatott szőlőben folytatott rézmentes fejlesztés tesztelése kapcsán. Szabó Iván, a Biocont Magyarország Kft. területi képviselője a technológia bevezetésének szükségességéről osztja meg gondolatait.

A rézmentes technológia sikerei: fejlesztések a Biocontnál

A Tokaj-Oremus Pincészet teljes területén biológiai növényvédelmet folytatnak: példa értékű – a növényvédelem megoldható környezetkímélő megoldásokkal is. Az egy éve, Tolcsva határában zajló rézmentes technológia tesztelésének eredményei olyannyira reménykeltőek, hogy annak kiterjesztését tervezik az egész ültetvényben.

Dálnoki Kovács Attila, a Tokaj-Oremus szőlészeti vezetője szerint a Biocont megsegítheti az európai szabályozási környezetnek megfelelő rézfelhasználási mérték megvalósítását.

További, a rézmentes növényvédelmi technológiával kapcsolatos információk a videóban!

A rézmentes technológia sikerei: fejlesztések a Biocontnál

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Egy szerethető kukoricaállomány

2020. szeptember 29. 13:05

Augusztusban nagyon szép képet mutatott a KWS Kashmir kukoricahibrid Tiszalök és Tiszavasvári térségében. Az 500 hektáron szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó Agro-Szolg Szövetkezetnél zöldségnövényeket, csemegekukoricát és zöldborsót, de takarmánykukoricát és repcét is termesztenek. Utóbbi kettőt minden évben külön-külön 75-80 hektáron vetik - 2018 óta pedig KWS repce és kukorica is kerül a talajba.

Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 1. rész

2021. február 12. 11:09

Dr. Aponyi Lajos, a Növényorvosi Kamara főtitkáraként évek óta foglalkozik növényvédelmi előrejelzéssel. Vele beszélgettem az időjárásról, a növényvédő szer kivonásokról és a 2020-ban előfordult növényvédelmi kihívásokról. Az első részben az évet növénytermesztési szempontból értékeltük és végigvettük a komolyabb házikerti kártevőket.

Hibridek versenyelőnyben - Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató, Fábiánsebestyén, 2017. 06. 14.

04:08

Hibridek versenyelőnyben - Hibridkalászos- és hibridrepce-bemutató, Fábiánsebestyén, 2017. 06. 14.

2017. október 8. 21:08

A SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. a Fejér megyei Hantoson és a Csongrád megyei Fábiánsebestyénben tartotta hibridkalászos- és hibridrepce-bemutatóját. A mintegy 350 érdeklődő az idei újdonságok mellett megismerkedhetett a termesztéstechnológiai fejlesztések legfrissebb eredményeivel is.

Itt a legújabb Väderstad Carrier rövidtárcsa - Bemutatkozott az XT Marcaliban

2022. augusztus 18. 08:42

Mindent ellepő porfelhő nélkül, viszonylag nedves talajon tarthatta meg szántóföldi roadshow-jának utolsó gépbemutatóját a Väderstad. Marcaliban a tarlóhántástól egészen a repce vetéséig bemutatták a szárazságban, aszályban ajánlott talajművelési technológiákat.

JCB újdonságok: Fastrac univerzális traktorok és elektromos rakodó

2022. október 5. 15:34

Magyarországon is bemutatkoztak a JCB legújabb rakodógépei és traktorai, amit szeptember közepén Mezőkövesden ismerhettünk meg. A KITE Zrt. rendezvényén nemcsak körbejárhattuk, de ki is próbálhattuk az innovatív megoldásokat, többek között a brit gyártó új, elektromos hajtású teleszkópos rakodógépét.

Öntözés és tripsz elleni védelem a derecskei hagymában

2020. augusztus 10. 19:59

Debrecen közelében, Derecske határában a hagyományos kultúrák és a konzervipari zöldségnövények mellett mintegy 25 hektáron termesztenek vöröshagymát a Héka Kft. területein - őszi és tavaszi vetésűt egyaránt. Az intenzív technológia részeként nagy hangsúlyt fektetnek többek között az öntözésre, ahogy a precíz, hatékony és megbízható növényvédelemre is. A rovarkártevők közül a legnagyobb kihívást a dohánytripszek jelentik, amelyek ellen az FMC-Agro Benevia rovarölő szere vált be.

Jövedelmezőség műholdfelvételekkel, talajvizsgálatokkal és időjárás-adatokkal - Jó Gazda Program

2023. február 27. 09:22

A Jó Gazda Program már nem ismeretlen a hazai gazdálkodók számára.

Talajvizsgálat teafilterrel

2022. február 24. 08:40

Hogyan lehet egy idős, körülbelül 20 éves szilvaültetvén termőképességét fokozni?