Így olvadt össze a DuPont és a Dow – Porfólió Farm bemutató Dombóváron

Így olvadt össze a DuPont és a Dow – Porfólió Farm bemutató Dombóváron

Agrofórum Online

2019 júniusában lesz önálló, tőzsdén forgalmazott vállalat, de a DuPont és a Dow egyesülésével létrejött Corteva Agriscience™ Magyarországon is bemutatkozott. A Dombóváron tartott Porfólió Farm rendezvényen több száz gazdálkodó előtt mutatták be az új céget, és annak legújabb termékeit.

A Corteva munkatársai továbbra is arra törekednek, hogy az eddig is kiváló viszonyt tovább erősítsék a gazdálkodókkal. Ennek is köszönhető, hogy a termelőkkel kapcsolatot tartó területi képviselőcsapat jelentősen nem változik. A vetőmag üzletágban ilyen szempontból minden maradt a régi, a növényvédő szer üzletágban pedig a két csapatot egyesítették, megújították, és megerősítették, így a kollégák még hatékonyabban tudják a megfelelő technológiai javaslatokat kidolgozni.

A dombóvári Porfólió Farm rendezvényt a Corteva elődje már hosszú ideje a régió egyik meghatározó agrárvállalatával, az Agrár-Béta Kft.-vel közösen rendezi meg, a két cég közös múltja a Pioneer hibrideknek köszönhetően nagyjából másfél évtizedre nyúlik vissza.

A dombóvári szakmai rendezvényen a gazdálkodók számos előadást hallgathattak meg, majd a szántóföldi szemlén megtekintették a vetőmagportfólió egyes elemeit, megismerhették a növényvédelmi technológiákat, és meghallgatták az őszi talajmunkával kapcsolatos ajánlásokat.

Agrofórum metszésiskola - Őszibarack kompakt váza fenntartó metszés

09:48

Agrofórum metszésiskola - Őszibarack kompakt váza fenntartó metszés

2019. március 19. 09:02

Hogyan kell megmetszeni tavasszal az őszibarack fát, hogy bő termésünk legyen? Az Agrofórum metszésiskolája hasznos tippeket ad dr. Szalay László közreműködésével. Az őszibarack kompakt váza formájának fenntartó metszése szakszerűen.

Új Fendt traktor

04:15

Új Fendt traktor

2014. augusztus 29. 09:30

Exkluzív interjú Nagy István agrárminiszterrel

2018. június 10. 19:48

Nagy István agrárminiszter az Agrofórum kérdéseire válaszolt. Témák: Mosonmagyaróvár, az alma mater - Generációváltás - Osztatlan közös földtulajdon - Öntözés - Fehérjeprogram - Jövőbe tekintés. Riporter: Bódis László - Operatőr-vágó: Gribek Dániel

"Nagy becőszám, 4,3 tonnás üzemi átlag" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Zanat)

03:47

"Nagy becőszám, 4,3 tonnás üzemi átlag" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Zanat)

2019. július 18. 10:49

Bosits Tamás édesanyjával mintegy 420 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztést. A hagyományos kultúrák mellett olajtökkel és a cukorrépával is foglalkoznak. Őszi káposztarepcét 2006-ban vetettek először a Szombathely környéki földjeiken, a növény azóta a vetésforgó szerves részét képezi.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Pájtl József, Tamási)

2018. október 12. 16:43

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A KWS Smaragd, a KWS Kasmír és KWS Durango a KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Tolna megyei Tamási térségében is bizonyíthatott.