Így olvadt össze a DuPont és a Dow – Porfólió Farm bemutató Dombóváron

Így olvadt össze a DuPont és a Dow – Porfólió Farm bemutató Dombóváron

Agrofórum Online

2019 júniusában lesz önálló, tőzsdén forgalmazott vállalat, de a DuPont és a Dow egyesülésével létrejött Corteva Agriscience™ Magyarországon is bemutatkozott. A Dombóváron tartott Porfólió Farm rendezvényen több száz gazdálkodó előtt mutatták be az új céget, és annak legújabb termékeit.

A Corteva munkatársai továbbra is arra törekednek, hogy az eddig is kiváló viszonyt tovább erősítsék a gazdálkodókkal. Ennek is köszönhető, hogy a termelőkkel kapcsolatot tartó területi képviselőcsapat jelentősen nem változik. A vetőmag üzletágban ilyen szempontból minden maradt a régi, a növényvédő szer üzletágban pedig a két csapatot egyesítették, megújították, és megerősítették, így a kollégák még hatékonyabban tudják a megfelelő technológiai javaslatokat kidolgozni.

A dombóvári Porfólió Farm rendezvényt a Corteva elődje már hosszú ideje a régió egyik meghatározó agrárvállalatával, az Agrár-Béta Kft.-vel közösen rendezi meg, a két cég közös múltja a Pioneer hibrideknek köszönhetően nagyjából másfél évtizedre nyúlik vissza.

A dombóvári szakmai rendezvényen a gazdálkodók számos előadást hallgathattak meg, majd a szántóföldi szemlén megtekintették a vetőmagportfólió egyes elemeit, megismerhették a növényvédelmi technológiákat, és meghallgatták az őszi talajmunkával kapcsolatos ajánlásokat.

ARBOS MMX Elektro trágyaszóró Adonyban - Pontos, precíz, mérleges tápanyag-utánpótlás

01:31

ARBOS MMX Elektro trágyaszóró Adonyban - Pontos, precíz, mérleges tápanyag-utánpótlás

2019. május 15. 14:55

A DM-Ker Kft. által forgalmazott ARBOS MMX Elektro műtrágyaszóró 3600 kilogramm kapacitással rendelkezik,18 és 36 méter közötti szórástávolságot érhetünk el vele. Mérleggel szerelt, így előre meghatározhatjuk a műtrágya mennyiségét a megadott szórásszélességhez. Az automata funkcióval a gép sebességarányosan annyi tápanyagot juttat ki, amennyit a monitorban előre betápláltunk.

Középpontban az aszálybiztosítás - Agrisk tanácsok

2018. május 28. 06:53

Sok a bizonytalanság az aszálybiztosítások kapcsán. Surmann Árpád, az Agrisk biztosítási szakértője válaszol a kérdésekre.

Hardi Percek VI. - SafeTrack nyomkövető rendszer

01:17

Hardi Percek VI. - SafeTrack nyomkövető rendszer

2019. február 1. 06:14

A HARDI SafeTrack funkcióval nem kell kompromisszumot kötnie a szűk fordulási sugár, vagy a stabilitás terén. Ez minimális taposási kárt biztosít biztonságos és kezelőbarát működéssel kombinálva. Egy számítógép folyamatosan figyeli a haladási sebességet és a fordulási sugarat annak érdekében, hogy a nyomkövető rendszer által végrehajtott korrekció mindig a lehető legbiztonságosabb legyen.

"Vennem kell egy másik pótkocsit" - KWS újdonságok testközelből (Székely)

02:22

"Vennem kell egy másik pótkocsit" - KWS újdonságok testközelből (Székely)

2019. október 2. 08:32

Sebők László Szabolcsban, Székely térségében gazdálkodik mintegy 200 hektáron, aminek kétharmadán kukoricát termeszt.

Hardi Percek II. rész - Delta Force keret

2018. november 16. 08:42

A Hardi Delta Force szórókeret a jelen és jövő mezőgazdaságának minden igényét kielégíti. A nagysebességű teljesítmény, a csekély szállítási szélesség és a nagymértékű robusztusság mind fontos jellemzője.