Rothad a paradicsom csúcsa

Agrofórum Online

A paradicsom csúcsrothadása egy jelentős élettani problémának tekinthető. A kalciumhiányból eredő csúcsfoltossággal ebben a fázisban mit tehetünk? Erre a kérdésre Hertelendy Péter válaszol majd nekünk.

A paradicsom csúcsrothadása egy jelentős élettani problémának tekinthető. A kalciumhiányból eredő csúcsfoltossággal ebben a fázisban mit tehetünk? Erre a kérdésre Hertelendy Péter válaszol majd nekünk.

Idén országszerte nagy hőség jellemezte hazánkat, amely aszállyal is párosult. A videóban látott állapotra gyakorlatilag már nincsen megoldás, azonban jövőre megfontolandó a növényorvos javaslata. A nélkülözhetetlen elem nem mozog könnyen a talajban, hiszen mozgása vízhez kötött. Nagy melegben a növény képtelen mobilizálni: 30 fok felett az ép gyökerű növény sem képes felvenni a talajból. Ilyenkor muszáj levélen át pótolnunk a hiányokat. A hosszúkás, vizenyős folttal kezdődő tünet paprikán jellemző, míg paradicsomon első sorban a csúcsi részen jelentkezik a csúcsrothadás….

További részletek a videóban!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Szórjuk? Fújjuk? Mást vessünk? - Hektár podcast #1

2022. február 24. 14:42

Az Agrofórum iránymutató podcast műsorának első adása. Szórjuk? Fújjuk? Mást vessünk Működő és kétséges megoldások műtrágya-válság idején.

Väderstad innovációk I. - Crossboard simító

2022. február 3. 07:49

A Väderstad az 1980-as évek végén szabadalmaztatta a speciális simítósorát, ami a svéd gyártó talajművelő és gabonavetőgépeihez rendelhető. Feladata a felszín hatékony egyengetése, a nagyobb hantok, rögök porhanyítása.

Győztes marhák, impozáns hidegvérűek, kombájnok és traktorok

2022. május 14. 19:25

Látványos showbírálattal, hidegvérű lovakkal és rengeteg géppel nyitotta meg kapuit május 5-én hódmezővasárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok - méghozzá 29. alkalommal. Az agrárium hazai szereplői három napon keresztül ismét a dél-alföldi településre figyelnek, de a szakmai műsorok, tapasztalatcserék mellett színes közönségprogramok is népszerítik az agráriumot.

Kitüntetett szójafajta a Pannon régióból - Karintia Kft. az AGROmashEXPO-n

03:46

Kitüntetett szójafajta a Pannon régióból - Karintia Kft. az AGROmashEXPO-n

2019. február 8. 07:58

Komoly sikert könyvelhetett el a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon a vasvári székhelyű Karintia Kft., a rendezvény termékversenyén ugyanis két díjat is bezsebelhettek. Logisztika kategóriában a pannon régióra nemesített szójafajtájuk, az Angelica érdemelt ki a Nemzetközi Termékfejlesztési díjat.

Hardi Percek XI. - Hardi AutoWash tisztítórendszer (Hardi Navigator „i”)

2020. január 17. 10:55

A HARDI Navigator "i" esetében az egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb öblítési folyamatot, valamint a rendkívül alacsony visszamaradó növényvédőszer-koncentrációt az automata AutoWash rendszer biztosítja.

Szálastakarmányozás, tárolás? A Gravetti Kft. mindenre megoldást kínál

05:10

Szálastakarmányozás, tárolás? A Gravetti Kft. mindenre megoldást kínál

2023. december 6. 14:10

Akár a szálastakarmányozás gépeiről, akár a tárolás eszközeiről beszélünk, a Gravetti Kft. kiváló lehetőségeket szolgáltat mindkét szegmensben. Idén az Agritechnica kiállításon is talákozhattunk a forgalmazóval a Richell standján, ahol Shelterall típusú tárolósátrakkal ismerkedhettek meg az érdeklődők, valamint az ELHO gépgyártó partner esetében is körbejárhattuk a kiállított gépeket.

Amilyen apró, olyan egészséges - Így neveld a fürjeidet

2020. október 19. 12:04

Kovács Dóráék lassan tíz éve tartanak és tenyésztenek fürjet, ami igazi szenvedélyükké vált, így nem véletlen, hogy sok tapasztalatot gyűjtöttek az apró, ám annál különlegesebb madárfajról.

Folyékony nitrogén gyártásába kezd a VulcanAgro, de továbbra is a talajjavítás a cél

2022. október 7. 14:42

A Vulcan Agro abban hisz, hogy amit ma csinálunk, annak nem biztos, hogy holnap már eredménye lesz. Inkább két, három vagy akár öt éves távlatban gondolkodnak a talajjavításban.