Hürlimann traktorok tesztvezetése Kecskeméten

Agrofórum Online

Április 16-án egy különleges jármű érkezett a kecskeméti gokart pályára. Az aszfaltcsík ugyanis eddig még sohasem koptatta Hürlimann traktor gumiját. Az Auditker Kft. az erőgép importőreként tartott tesztvezetést kereskedőinek, akik forgalmazni fogják az elmúlt időszakban ráncfelvarráson átesett svájci traktort.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hatékony is lehet a fenntarthatóság? - John Deere gépek a talajvédelmi bemutatón

2022. június 15. 17:13

Talajvédelmi technológiai megoldásokkal, a szélsőséges környezeti viszonyoknak is jobban ellenálló fajtákkal, és jövőbemutató megoldásokkal várta a termelőket a KITE Zrt. a mezőfalvai NAK Szántóföldi Napokon. Hogyan lehet hatékony a fenntarthatóság? - többek között erre a kérdésre próbáltak választ adni a vállalat szakemberei a Green Deal kapcsán is.

Ilyet máshol nem találni: a borszőlő-ültetvény, amit a felszín alatt öntöznek

2022. augusztus 26. 07:28

Hiába a hetek óta tartó csapadékhiány, már messziről nézve is üde zölden virít a tatai Mikóczy Szőlőbirtok. Ez első ránézésre talán meglepő, hiszen a talajfelszín alatt zajlik a láthatatlan öntözés, ami magyarázatot ad arra, hogy a sorokban a növények miért ellenállnak ennyire a szélsőséges időjárásnak. A technológiát egy, a KITE társrendezésében megszervezett gyakorlati bemutatón ismerhették meg a szőlőtermelők.

Kevesebb lesz a vadkár-vita? - Vadkár-megelőzés és konfliktuscsökkentés

04:57

Kevesebb lesz a vadkár-vita? - Vadkár-megelőzés és konfliktuscsökkentés

2019. február 16. 06:18

Elkészült az egységes mezőgazdasági és erdei vadkárfelmérési útmutató, aminek célja, hogy a mező- és erdőgazdálkodásban a vad által okozott károk mennyiségének, a károsodott terület nagyságának, valamint a károk pénzbeli értékének meghatározása országszerte ugyanazzal a módszerrel történjen.

Väderstad innovációk III. - Gumifelfüggesztés és gumiágyazás

2022. április 27. 10:42

A Väderstad innovációkat bemutató videósorozatunk harmadik részében a gumiágyas csapágyazást és a gumibakos függesztést, valamint ezek előnyeit ismerhetik meg nézőink.

Precíziós öntözéstől a kukorica csepegtetéséig - A KITE öntözési szolgáltatásai, megoldásai

2022. november 7. 13:37

Hatalmas érdeklődés mellett, Nagy István agrárminiszter jelenlétében tartotta meg öntözési szakmai napján szeptember végén a KITE Zrt. Nádudvaron a 2022-es aszályos nyár után több száz gazdálkodó volt kíváncsi arra, hogy milyen megoldásokkal lehet enyhíteni a klímaváltozás okozta károkat.

"Már 5,7 tonnás repcénk is volt" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Nyárlőrinc)

03:18

"Már 5,7 tonnás repcénk is volt" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Nyárlőrinc)

2019. július 2. 10:29

Ifjabb Forgó István családjával 2008 óta termeszt repcét, a KWS termékei pedig 2010 óta vannak jelen a gazdaságban, amelyekre általánosságban is jellemző a gyors fejlődés és a jó termésképesség, valamint a viharállóság.

10 tonnás kukorica talajművelés nélkül - No-till és min-till növénytermesztés Somogyban (I. rész)

2019. december 23. 21:29

Magyarországon csak nagyon kevesen hisznek a minimum till, illetve a no till, vagyis a talajművelést részben vagy egészben elhagyó növénytermesztési technológiában. Pusztakovácsiban azonban egy 400 hektáros gazdaságban már évek óta folyamatban van az átállás, a talajművelő eszközöknek egyre kevesebb szerepe van a somogyi táblákon, a munkájukat ugyanis a takarónövények és a talajlakó élőlények veszik át. Azon a területen is, ahol október végén zúgott fel a kombájn, és hektáronként nettó 10,3 tonna kukoricát takarított be.