Hardi Percek XIX. – Hidraulikus nyomtáv-állítás

Hardi Percek XIX. – Hidraulikus nyomtáv-állítás

Agrofórum Online

A FloatRide rugózással rendelkező ALPHA evo EcoDrive felszerelhető hidraulikus nyomtávállítási funkcióval is. Az ilyen híd esetében a nyomtáv 180–280 cm tartományban állítható (a gumiabroncsmérettől függően).

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hatékony megoldás cseresznyelégy ellen a Kujáni tanyán

2021. augusztus 30. 10:27

A gyümölcsteremlők számára nagy kihívást jelent a cseresznyelégy elleni küzdelem, hiszen a legtöbb hatékony módszer nem elégít ki minden igényt. A piretroidok például a hasznos rovarokat sem kímélik. Az FMC Exirel SE rovarölő permetezőszere azonban erre is megoldást jelent. A kecskemét melletti Kujáni Tanya 6 hektáros meggyültetvényében az első tapasztalatok kiválóak.

#traktorporn Lamborghini

2018. október 26. 06:57

Amikor jobban élvezed a traktorozást, mint bármi mást... Lamborghini Spire-F, Spire és Spark traktorok egy extrém videóban az Auditker Kft.-től.

Csapadékszegény régióban nemesített fajták a magyar gazdáknak - 75 éves a Probstdorfer Saatzucht

2022. augusztus 23. 09:38

Esős, mégis jókedvű jubileumra hívta magyarországi partnereit a Karintia Kft. A pannon régióra fajtákat nemesítő és vetőmagot előállító ausztriai Probstdorfer Saatzucht ugyanis 75 éves lett. Az ünneplés mellett persze komoly témák is felvetődtek: a háborús helyzet következményei, a klímaváltozás okozta kihívások vagy éppen a betegség-ellenálló tulajdonság fontossága...

Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 1. rész

2021. február 12. 11:09

Dr. Aponyi Lajos, a Növényorvosi Kamara főtitkáraként évek óta foglalkozik növényvédelmi előrejelzéssel. Vele beszélgettem az időjárásról, a növényvédő szer kivonásokról és a 2020-ban előfordult növényvédelmi kihívásokról. Az első részben az évet növénytermesztési szempontból értékeltük és végigvettük a komolyabb házikerti kártevőket.

Bemutatunk egy igazi magyar dióbirtokot!

2020. november 17. 09:04

Egy napsütéses, kellemes kora őszi napon látogattunk el az Engelhardt Dióbirtokra Lovasberénybe, ahol a háromgenerációs családi diótermelő gazdaság legifjabb tulajdonosa, Ádám fogadott minket.

KWS új generációs kukoricahibridek 2019-ben! (Pájtl József, Tamási)

2018. október 12. 16:43

A KWS Magyarország Kft. a 2019-es szezonra három új kukoricahibridet mutat be a magyar gazdálkodóknak. A KWS Smaragd, a KWS Kasmír és KWS Durango a KWS Kukorica Teszt Akadémia program részeként 2018-ban többek között a Tolna megyei Tamási térségében is bizonyíthatott.

Időzítés és hatóanyag-korlátozás - Kulcskérdések a kukorica gyomirtásában

2022. augusztus 17. 10:41

A kukorica sikeres és hatékony gyomirtásának legfontosabb kérdése 2022-ben is az időzítés volt. A vetés utáni száraz időjárás a több gyomnövénynek is kedvezett, amelyek ellen az FMC készítményei hatékonynak bizonyultak - ha azokat a megfelelő időpontban juttatták ki.

"A talajt valami élettelen dolognak gondoltam" - A IV. Extrém Talajtani Táborban jártunk

2022. augusztus 24. 18:04

Sok visszatérő fiatallal, és jópár újonccal negyedi alkalommal tartották meg a hatalmas sikernek örvendő Extrém Talajtani Tábort az Alföldön. A KITE, a Miskolci Egyetem és a Talajtani Társaság fiataloknak szóló szakmai programja ezúttal is megújult, amiben többek között Erdészeti Tudományos Intézetnek is nagy szerepe volt.