Hajtatott paprikatermesztés az Árpád-Agrár Zrt. üvegházában

Hajtatott paprikatermesztés az Árpád-Agrár Zrt. üvegházában

Agrofórum Online

Néhány nap, és megkezdődik a paprika szedése az Árpád-Agrár Zrt. szegvári kertészetének 2,5 hektáros üvegházában. A január 10-én ültetett növények a 8., 9. héttől adnak érett zöldséget, amelyek az áruházláncok polcain várják majd a fogyasztókat.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Drónos permetezés a gyakorlatban

2021. október 25. 10:49

A drónok szerepe a mezőgazdaságban ma már teljesen elismert, azonban a permetezésre való alkalmazásuk nem eléggé kiforrott és jogszabály sincs még mögötte. Ennek ellenére kísérleti célra több cég is használja a drónos permetezést. Az egyik ilyen nagy cég, a PlantaDrone ügyvezetőjét kérdeztük az eddigi tapasztalatairól.

Újdonság: kalászosok szemenkénti vetése a gyakorlatban

2021. május 1. 08:12

Szemenkénti vetőgép juttatta a talajba az őszi búza vetőmagot Bükön és Mosonmagyaróváron. Az új, ám például Németországban már évek óta alkalmazott technológiához speciális adagolót is fejlesztettek, amivel a kalászosokat is - a kukoricához vagy éppen a napraforgóhoz hasonlóan - szemenként lehet elvetni.

A Hardi örömteli előrelépésről számolt be

3:40

A Hardi örömteli előrelépésről számolt be

2024. február 23. 09:40

A Hardi örömteli előrelépésről számolhatott be, hiszen elkelt az első HARDI AEON permetezőgép hazánkan. A tavalyi bemutatókörút után megérkezett az első permetezőgép, amely az idei Agromash Expo és Agrárgépshow után végre tulajdonosánál kezdheti meg működését.

Mi lesz veled növényvédelem?

6:25

Mi lesz veled növényvédelem?

2023. december 12. 14:40

Mezőgazdasági növényeink egészségvédelme, vagyis a növényorvoslás helyzete meglehetősen változékony. A Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara hagyományos, és idén 18. alkalommal megrendezett Növényorvos napot a ,,Mi lesz veled növényvédelem” kérdéskör határozta meg. Meghatározó körülményeket teremtenek az európai uniós szabályozások, amelyek értelmében 2030-ig meg kell feleznünk a felhasznált növényvédő szerek mennyiségét.

Aratják a waxy kukoricát Dombóváron - "Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett"

04:50

Aratják a waxy kukoricát Dombóváron - "Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett"

2019. november 4. 20:51

"Egy mezőgazdász sosem lehet teljesen elégedett az adott évvel vagy az adott munkájával, mindig jobbra törekszik" - véli Molnár Dániel, a dombóvári Agrár-Béta Kft. növényorvosa.

Káposztafélék palántanevelése a téli hónapokban

2021. március 11. 08:55

Klímakomputer vezérli és termálvíz fűti az Árpád-Agrár Zrt. közelmúltban átadott, 7000 négyzetméteres fóliablokkját Szegváron, ahol január végén már nagyjából 12 Celsius-fokos hőmérsékleten felsorakoztak és növekedtek a káposztafélék palántái. A zöld minden árnyalatát megelevenítő létesítményben fejeskáposzta, kelkáposzta, karalábé, vöröskáposzta, karfiol és brokkoli kapott helyet.

"Nagyon biztató a két új hibrid" - KWS újdonságok testközelből (Szarvas)

03:06

"Nagyon biztató a két új hibrid" - KWS újdonságok testközelből (Szarvas)

2019. október 8. 18:41

A Stabák Agro Line Kft. hazánk egyik legszárazabb térségében, Szarvas környékén mintegy 2200 hektáron végez szántóföldi növénytermesztést. A klasszikus növénykultúrák között nagy szerepe van a kukoricának, évente a vetésterület mintegy 15%-án növekszik. A vállalatnál kiemelten fontos a fajtaválasztás, termelésbe csak azokat a hibrideket vonják, amelyek a saját kísérletekben kiemelkedőt nyújtanak - a KWS termékei éppen ezért rendszeresen megtalálhatók üzemi szinten is.

Somogyi kukoricabetakarítás kedvező tapasztalatokkal

2020. december 1. 06:50

2020-ban is jól szerepelt a KWS Kashmir kukoricahibrid Somogy megyében. A nettó terméshozam 10,83 tonna/hektár lett, ami Hársházi Péter családi gazdaságában meggyőző eredménynek számít.