No-till körülmények között is bizonyított a Precision Planting technológia Pusztakovácsiban

No-till körülmények között is bizonyított a Precision Planting technológia Pusztakovácsiban

Agrofórum Online

Szeptember közepén a Somogy megyei Pusztakovácsiban, Berend Ferenc gazdaságában tartott szakmai napot a Precision Planting magyarországi képviselete.

A „Minden mag számít” címmel meghirdetett esemény helyszínválasztása nem volt véletlen, hiszen a tengerentúli vállalat két fejlesztése is bizonyíthatott itt a tavasz folyamán – méghozzá no-till körülmények között.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A szárbontás jótékony hatásai – a Natur Agro javaslataival

2023. március 20. 16:45

A tavalyi év nem volt könnyű az ország nyugati felében sem. Tóth Szabolcs lovászpatonai, főleg szántóföldi növénytermesztést folytató családi gazdaságában a talajfókuszú szemlélet némiképp enyhítette az időjárás okozta kihívásokat. Területeiken évek óta forgatás nélküli gazdálkodást folytatnak, illetve brojlercsirke tartásból származó trágyát rendszeresen juttatnak ki gazdaságukba.

Talajművelés és talajmegújítás színpompás virágokkal

2021. március 26. 08:08

Darányban számos kísérlet zajlott és zajlik a takarónövények alkalmazásával kapcsolatban. Varjú Ádámék családi gazdaságában már három éve használnak saját, egyedi igényeik szerint összeállított keveréket - ráadásul sikeresen.

A folyékony tápanyag-utánpótlásé a jövő?

2021. szeptember 28. 09:31

Több mint 20 munkatárs, több mint 40 termék, komoly üzemi kapacitás, és magasfokú szakmaiság. A Vulcan Agro 2017 óta segíti a magyar termelők munkáját olyan egyedi, gyakorlati, komplex megoldásokkal, amelyek túlmutatnak egy-egy jó minőségű terméken. Így van ez a tápanyag-utánpótlás és talajjavítás kapcsán is.

A Hardi Aeon permetezőgép első szántóföldi bemutatója

5:33

A Hardi Aeon permetezőgép első szántóföldi bemutatója

2023. július 14. 14:19

A Hardi Aeon permetezőgép első szántóföldi bemutatójára Felsőszentivánon került sor a Dorker Kft. közreműködésével. A Hardi Aeon két évvel ezelőtt debütált az Agritechnika kiállításon. A teljesen új fejlesztésű gép új dizájnelemei a továbbiakban vissza fognak köszönni a Hardi egyéb gépcsaládjai esetében is.

Vetőmag-forgalmazók és nemesítők az aszály ellen - Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

06:12

Vetőmag-forgalmazók és nemesítők az aszály ellen - Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

2019. február 9. 08:01

Milyen megoldásokkal tudják a nemesítők segíteni a termelőket az egyre fokozódó aszályban? Ez volt a központi kérdés az Agrofórum január 26-án megrendezett kerekasztal beszélgetésén, amit a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow fórumszínpadán hallgathattak meg a gazdálkodók.

Egészséges és finom is a fürjtojás - de hogyan kell tartani a madarakat?

2020. október 19. 08:54

Kovács Dóráék lassan tíz éve tartanak és tenyésztenek fürjet, ami igazi szenvedélyükké vált, így nem véletlen, hogy sok tapasztalatot gyűjtöttek az apró, ám annál különlegesebb madárfajról.

Középpontban a talajélet: tápanyag-utánpótlás vinaszra és melaszra alapozva

2021. december 28. 16:49

A hagyományos tápanyag-kijuttatás kapcsán a termelők az útkeresés fázisában vannak - vélik a VulcanAgro szakemberei, akik szerint a talajélettel kellene sokkal többet foglalkozni. A tápanyagok kijuttatásánál ugyanis fontos, hogy azok szervesen be tudjanak kapcsolódni a talaj életébe. A vinaszra és melaszra alapozott termékek felhasználása sokrétű lehet. Alkalmazhatók például a teljes felületen, nagy mennyiségben, akár 300-500 liter/hektár dózisban, egyfajta alaptrágyaként, de használató célzottan, koncentráltan, sávos kijuttatással a vetendő növénysor alatt is vagy a vetéssel egymenetben, starterként.

Csapadékszegény régióban nemesített fajták a magyar gazdáknak - 75 éves a Probstdorfer Saatzucht

2022. augusztus 23. 09:38

Esős, mégis jókedvű jubileumra hívta magyarországi partnereit a Karintia Kft. A pannon régióra fajtákat nemesítő és vetőmagot előállító ausztriai Probstdorfer Saatzucht ugyanis 75 éves lett. Az ünneplés mellett persze komoly témák is felvetődtek: a háborús helyzet következményei, a klímaváltozás okozta kihívások vagy éppen a betegség-ellenálló tulajdonság fontossága...