Agrofórum metszésiskola – Kajszi kompakt váza fenntartó metszés

Agrofórum metszésiskola – Kajszi kompakt váza fenntartó metszés

Agrofórum Online

Hogyan kell megmetszeni tavasszal a kajszi fát, hogy bő termésünk legyen? Az Agrofórum metszésiskolája hasznos tippeket ad dr. Szalay László közreműködésével. A kajszi kompakt váza formájának fenntartó metszése szakszerűen.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mi lesz a hazai zöldségtermesztéssel?

2020. június 9. 17:11

A csökkenő növényvédő szer paletta, az egyre nagyobb munkaerőhiány, a növekvő előállítási árak miatt eddig is többen feladták már a termesztés ezen formáját. Idén a fagyos, szeles tavasz, valamint a berobbanó COVID-járvány még több termelőt bizonytalanított el. Vajon van még jövő ebben az ágazatban? Merre kell a termelőknek és a termékfejlesztőknek, szaktanácsadóknak venni az irányt, hogy fent tudjanak maradni? Hegedűs Richárddal beszélgettem erről, aki a Seedplus Kft. termékfejlesztő szaktanácsadójaként sok zöldségtermesztő gazdaságot látogat rendszeresen, s mivel maga is gazdálkodik, minden oldalról rálát a szegmenset érintő aktualitásokra.

Új kalászosok, premium repcék, Green Deal, drónok, PGR és fémzárolt vetőmagok Dalmandon

2022. június 8. 11:59

Május végén Dalmandon tartott hagyományos szántóföldi szakmai rendezvényt a KITE Zrt., ahol a megjelent gazdálkodók az agrárvállalat őszi káposztarepce és kalászos-kínálata mellett megismerkedhettek a különböző precíziós szolgáltatásokkal, a monitoring- és permeteződrónok előnyeivel, de a jövő kihívásairól, például a Green Deal szigorú szabályairól is szó esett.

A permetezőgép felkészítése a sikeres vizsgára - Permetezőgépek kötelező műszaki vizsgája (II. rész)

2019. december 3. 19:29

Az árutermelésben használt növényvédelmi gépek műszaki felülvizsgálatára fontos a felkészülés, hiszen számos problémát már a hivatalos ellenőrzés előtt ki lehet javítani az eszközökön. Az Agrofórum videósorozatának második részében a sikeres vizsga előfeltételeit vesszük sorra.

Bemutatunk egy igazi magyar dióbirtokot!

2020. november 17. 09:04

Egy napsütéses, kellemes kora őszi napon látogattunk el az Engelhardt Dióbirtokra Lovasberénybe, ahol a háromgenerációs családi diótermelő gazdaság legifjabb tulajdonosa, Ádám fogadott minket.

Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel - A Precíziós Agrártájolón jártunk

2022. április 27. 10:47

A pilisvörösvári születésű Ziegler István példája tökéletesen megmutatja, milyen lehetőségeket rejt egy olyan alkalom, amikor az egyetemi oktatás és a piaci, gyakorlati oldal összetalálkozik. Az április közepén Mosonmagyaróváron megrendezett Precíziós Agrártájoló számos tekintetben segítette a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, de a megjelent kiállítókat is. Amíg utóbbiak a jövőbeli munkatársakat kereshették, addig a hallgatók a rendezvény idején innovatív technológiákkal ismerkedhettek meg, és naprakész tudást szerezhettek a hazai mezőgazdaság kiváló cégeitől és azok képviselőitől.

Vetőmagüzem a Pannon régióban, megoldások a kihívásokra

2021. augusztus 23. 21:29

Minden kihívásra választ adni. Ez egy nemesítő legfőbb feladata. A dinamikusan, folyamatosan változó klimatikus és jogi környezetben mindez persze nem könnyű, de közös érdek, hogy a mezőgazdasági termelők mindig a legjobb genetikával dolgozhassanak, és a gyakorlati szakértelmüket, valamint technológiájukat kiváló minőségű, megbízható vetőmag alapozza meg. A Pannon-régióban működő Probstdorfer Saatzucht szakemberei évtizedek óta ezen dolgoznak.

Hardi Percek XVIII. - Összkerék-kormányzás

2022. április 27. 13:56

A három különböző kormányzási rendszer rendkívül sokoldalú működtetést biztosít a HARDI ALPHA evo számára. Közúton a szokványos módon, a mellső kerekek kormányzásával haladhat, míg permetezés közben kihasználhatja az összkerékkormányzás vagy az oldalazó kormányzás előnyeit.

Így tüntettek a magyar tejtermelők a Penny Market központjánál

03:36

Így tüntettek a magyar tejtermelők a Penny Market központjánál

2019. március 26. 06:48

Március végére reggelre tüntetést szerveztek a magyar tejtermelők Alsónémedi határában, a Penny Market központja előtt. A demonstráció oka, hogy a multinacionális vállalat 135 forintért kínál akciós szlovákiai UHT tejet áruházaiban.