Új lendület előtt a szója? – AF kerekasztal 3. rész

Új lendület előtt a szója? – AF kerekasztal 3. rész

Agrofórum Online

Valóban új lendületet kaphat a magyarországi szójatermesztés? Ezt a központi kérdést tettük fel szakértőinknek az Agrofórum kerekasztalbeszélgetésén a 2020-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow idején. Előadóink határozott véleménye az volt, hogy a vetésterület jelentősen növelhető lenne, ám ahhoz nagyon komoly szaktudásra van szükség.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Győztes marhák, impozáns hidegvérűek, kombájnok és traktorok

2022. május 14. 19:25

Látványos showbírálattal, hidegvérű lovakkal és rengeteg géppel nyitotta meg kapuit május 5-én hódmezővasárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok - méghozzá 29. alkalommal. Az agrárium hazai szereplői három napon keresztül ismét a dél-alföldi településre figyelnek, de a szakmai műsorok, tapasztalatcserék mellett színes közönségprogramok is népszerítik az agráriumot.

No-till és cirok a talajregeneráció jegyében

07:17

No-till és cirok a talajregeneráció jegyében

2024. június 7. 13:50

A talaj regenerációját középpontba helyező mezőgazdasági gyakorlatok szerves elemei a talajforgatás elhagyása, a talaj takarása, takarónövények alkalmazása, valamint a direktvetés is, melyek mind hozzájárulnak a talajegészség helyreállásához, valamint annak hosszú távú fennmaradásához. Május elejére már számos kultúrát elvetettek a gazdálkodók, de a cirok direktvetését még volt lehetőségünk elkapni Uraiújfalu határában...

A makói hagyma és termesztése - Agrofórum határszemle Sipos gazdával

2022. július 5. 16:41

Sipos Gazda ezúttal Makóra látogatott el, ahol Zsótér Gézával a makói hagymáról és annak termesztéséről beszélgettek.

Megérkezett az első mezőgazdasági robot Magyarországra - Bemutatjuk a Robotti autonóm eszközt

2022. június 8. 11:48

Az autonóm mezőgazdasági robotok már nem a jövőt, hanem a jelent képviselik - ezt bizonyította, hogy a NAK Szántóföldi Napokon bemutatkozott a dán Robotti, ami 10 hetes gyártási idővel már rendelhető, és használható számos munkaműveletre - például mechanikai gyomirtásra.

Borsó vetőmag-előállítás profi technológiával - szélsőségek között is

2022. június 7. 12:14

Május végén szépen virágzott a borsó a 900 hektáron hagyományos szántóföldi növényeket termesztő Gergely Farm egyik tábláján. A Borsod megyei Gesztely térségében működő agrárvállalatnál majdnem két évtizede foglalkoznak zöldborsó vetőmag-előállítással. Mivel a kultúra kifejezetten jövedelmező, és a búza előveteményének is kiváló, így a technológiára évről évre különösen nagy figyelmet fordítanak.

Idén is újdonságokkal állt elő a Velox-Ker Kft.

4:28

Idén is újdonságokkal állt elő a Velox-Ker Kft.

2023. augusztus 30. 15:40

A Velox-Ker Kft. az idei, második alkalommal megrendezett Szentlőrinci Mezőgép Napokon is felvonultatta mezőgazdasági gépeit. A jól megszokott Massey Ferguson gépeken felül jó pár újdonsággal készült a forgalmazó, köztük ERMO alap talajművelő gépekkel, és rövidtárcsával, közép- és mélylazítókkal, MacDon felxibilis vágóasztallal.

GPS-precizitású vaddisznók a kukoricasorokban - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2022. június 8. 11:50

Vadkár jelenléte egy Hódmezővásárhely határán fekvő kukoricatáblában. 

Háború és gépek - Hektár podcast #2

2022. március 29. 09:41

Lesz alkatrész a keleti Belarus-MTZ traktorokba? És a nyugati gépekbe? Mi a helyzet a használt géppiacon, és jönnek-e az új traktorok? Milyen kihívások állnak a magyar gépgyártók előtt?