Precíziós kukoricavetés a szikes és homokos talajok ölelésében – Differenciált tőszám Kunpeszéren

Precíziós kukoricavetés a szikes és homokos talajok ölelésében – Differenciált tőszám Kunpeszéren

Agrofórum Online

A Bács-Kiskun megyei Kunpeszér a bugaci homokhát és a dunavölgyi sík találkozásánál fekszik, a térségben a gyenge homok és a kötött, szikes réti talajok gyakran egy táblán belül is váltják egymást. Így aztán nem véletlen, hogy Németh András fiatal gazdálkodó már néhány éve a helyspecifikus gazdálkodásra helyezte a hangsúlyt, tavaly pedig precíziós szakmérnök is lett. A kukorica tavaszi vetését április végéhez közeledve fejezte be.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

KWS újdonságok - Feliciano KWS, a betegségellenálló robusztus repce

2020. május 19. 21:18

A 2020-as év egyik újdonsága a FELICIANO KWS repce, ami nagyon könnyen adaptálható a különböző termőhelyi viszonyokhoz. „Intenzív és extenzív technológiákhoz egyaránt ajánljuk. Őszi fejlődési képessége kiemelkedő, a vetést követően ráadásul nemcsak a föld felszíne fölött képez nagy zöldtömeget, hanem a talajban is nagyon erős gyökérrendszert fejleszt” – ismertette Dr. Kismányoky András.

Gondolatok és javaslatok a műtrágya-válság idején

2021. november 29. 11:28

A termelőknek át kell gondolniuk a gazdálkodási módszereiket, és változtatásra van szükségük. A világpiac változásai - a koronavírus miatti keresletcsökkenés- majd keresletnövekedés, az alapanyag-hiány, az energiaár-növekedés ezúttal rákényszerítheti a gazdálkodókat, hogy új útra léphessenek.

A hibridbúza igényeit ki kell szolgálni

2021. április 21. 10:51

A növény igényeit ki kell szolgálni. Ezzel a filozófiával már évtizedes múltra tekint vissza a hibridbúza-termesztés a Naki Mezőgazdasági Zrt.-nél. Mindez egyetlen kérdés megvizsgálásával kezdődött. Hogyan lehet fokozni a búza termésmennyiségét a meglévő termőhelyi adottságok ismeretében? A választ végül a hibridbúzában találták meg.

Sipos gazdával szemléztük a határt

2021. március 10. 08:31

A repce a szántóföldi növények királynője. Ez a növény a vetés pillanatától kezdve aratásig folyamatos jelenlétet igényel, ugyanis a legtöbb időt tölti kint a szántóföldön, és sok tényező hatással van rá.

Szálastakarmányozás, tárolás? A Gravetti Kft. mindenre megoldást kínál

05:10

Szálastakarmányozás, tárolás? A Gravetti Kft. mindenre megoldást kínál

2023. december 6. 14:10

Akár a szálastakarmányozás gépeiről, akár a tárolás eszközeiről beszélünk, a Gravetti Kft. kiváló lehetőségeket szolgáltat mindkét szegmensben. Idén az Agritechnica kiállításon is talákozhattunk a forgalmazóval a Richell standján, ahol Shelterall típusú tárolósátrakkal ismerkedhettek meg az érdeklődők, valamint az ELHO gépgyártó partner esetében is körbejárhattuk a kiállított gépeket.

Épül a villanypásztor, nem megy a bárány az olaszokhoz

2020. április 2. 21:48

A juhok legelőjén már épül a villanypásztor, hogy emberi erőforrás nélkül se legyen baja az állománynak, miközben a piaci helyzet minden eddiginél bizonytalanabb az olaszországi állapotok miatt. Megyesi Elemér és családja a koronavírus-járvány miatt a legrosszabbra is felkészül a Hajdú-Bihar megyei, tiszagyulaházai tanyán.

Az őszi gyomirtás tavaszi tapasztalatai

2021. április 13. 10:20

Gyommentes sorközök, egységes, egészséges állomány. A Jászladány határában fekvő búzatáblán a JÁSZ-FÖLD Mezőgazdasági Zrt. szakemberei 2020-ban őszi gyomirtást alkalmaztak. A látvány magáért beszélt, a klímaváltozás okozta kihívásokra, a gyomflóra változásaira a viszonylag új technológiai elem már az első évben hatékony választ adott.

Óvári gazdászok találkozása a jövőjükkel - A Precíziós Agrártájolón jártunk

2022. április 27. 10:47

A pilisvörösvári születésű Ziegler István példája tökéletesen megmutatja, milyen lehetőségeket rejt egy olyan alkalom, amikor az egyetemi oktatás és a piaci, gyakorlati oldal összetalálkozik. Az április közepén Mosonmagyaróváron megrendezett Precíziós Agrártájoló számos tekintetben segítette a Széchenyi István Egyetem hallgatóit, de a megjelent kiállítókat is. Amíg utóbbiak a jövőbeli munkatársakat kereshették, addig a hallgatók a rendezvény idején innovatív technológiákkal ismerkedhettek meg, és naprakész tudást szerezhettek a hazai mezőgazdaság kiváló cégeitől és azok képviselőitől.