Címke: Precíziós gazdálkodás

precíziós gazdálkodás

A precíziós gazdálkodás egy olyan gazdálkodási forma, amely mérhető információkon alapul, ahol a hagyományos termesztési eljárásokat térbeli információkkal kapcsolják össze. Egy rendszer, amely figyelembe veszi a területen belüli változékonyságot, helyspecifikus beavatkozásokat eszközöl és célja a hatékonyság növelésével egyidejűleg a környezet védelme is. Folyamatos technikai fejlődést feltételez, ami nem azt jelenti, hogy az emberi tényező teljesen kiiktathatóvá válik, hanem azt, hogy a magas színvonalú szakismeretek informatikai tudással egészülnek ki. A precíziós gazdálkodás témakörében számos érdekes információt talál az Agrofórum Online Szakcikkei között és a Precíziós gazda blog rovatunkban.

Kapcsolódó címkék

növénytermesztésprecíziós növénytermesztésszántóföldi növénytermesztésdísznövénytermesztésfehérjenövénytermesztésinnovációagrár innovációs csoportMagyar Innovációs SzövetségInnovációs és Technológiai Minisztériumagrárinnovációs operatív csoportAgrárinnovációs CentrumNemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs HivatalNemzeti Agrárkutatási és Innovációs KözpontagrárinnovációGazdasági és Innovációs Operatív ProgramFajtakísérleti Innovációs Tanácsmezőgazdasági géphasznált mezőgazdasági gépMezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeummezőgazdasági gépgyártóeladó mezőgazdasági gépRobix Hungary Mezőgazdasági Gépgyártó Kft.Hantech Mezőgazdasági Gépgyártó Zrt.mezőgazdasági gépkezelőMezőgazdasági Gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenymezőgazdasági gépjavítómezőgazdasági gépésztechnikusIntelligens mezőgazdasági gépMezőgazdasági Gépesítési Intézetmezőgazdasági gépbemutatótraktorhúzó versenytraktorveterán traktorÖreg Traktorok TalálkozójaBodoglári Traktoros FesztiváltraktorfesztiválÉv Traktoratraktorkerékelektromos traktorültetvény traktorkertészeti traktortraktorgyártástraktorgumitraktortesztlopott traktortraktorbalesettraktorlopástraktorpiackistraktorhasznált traktoreladó traktorSolymári Traktor TalálkozóhibridtraktortraktorversenyCsólyospálosi TraktorversenyZákányszéki TraktorSHOWtraktorárveréstraktorpullingönjáró traktorvezető nélküli traktorEurópai Traktorvezető BajnokságVálickameti Traktor és Géptalálkozóe-traktorAz év traktoratraktorfülketraktorhűtésönvezető traktortraktorgyárTraktorhúzó Európa Kupamagyar traktorrobot traktorrobottraktor
PR cikk / PR cikk

JDLink™ modulok a John Deere-on túl

2024. április 17.

A JDLink™ már több mint 10 éve biztosítja a John Deere gépek adatainak elérhetőségét.

Szakcikkek / Gépészet

Új Precea vontatott szemenkénti vetőgép 6 méteres munkaszélességgel

2024. április 10.

Az AMAZONE egy új terméktípust vezet be a vontatott szemenkénti vetőgépek termékcsoportjában. A 6 m munkaszélességű új Precea 6000-TCC kiegészíti a legutóbbi Agritechnica kiállításon bemutatott 9 és 12 méter munkaszélességű gépek nagy teljesítményű technológiáját.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Precíziós hígtrágya-kijuttatási technológiát fejleszt a MATE

2024. április 10.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és az Agrogép Jármű- és Gépgyártó Kft. (AJG) közös projektben fejleszt mesterséges intelligencia alapú precíziós hígtrágya-kijuttatási technológiát.

PR cikk / PR cikk

Célkeresztben a John Deere vontatott permetező portfóliója

2024. április 9.

A John Deere vontatott permetezőinek portfólióját a 700-as és 900-as szériába tartozó gépek ölelik fel.

PR cikk / PR cikk

Legyen saját személyes, megbízható agrometeorológusa

2024. április 8.

A KITE közel 700 Agrometeorológiai állomásból álló, saját fejlesztésű hálózattal rendelkezik, amely jelenleg az egész országot lefedi, és az Agrometeorológia adatmegjelenítő alkalmazáson keresztül aktuális és historikus agrometeorológiai információkkal képes ellátni partnereit a precíziós gazdálkodás igényeinek megfelelően.

Szakcikkek / Gépészet

Gyakorlati tapasztalatokkal bizonyítja a Precea szemenkénti vetőgép „rátermettségét” az Amazone

2024. március 21.

Egyedi módját választotta a német Amazone a Precea szemenkénti vetőgép reklámozásának. Spanyolországtól Kazahsztánig gazdákat kértek fel arra, hogy ismertessék a gyakorlatban szerzett tapasztalataikat.

Szakcikkek / Tápanyag-utánpótlás

A hígtrágya precíziós kijuttatásával kísérleteznek magyar szakemberek

2024. március 20.

588,3 millió forint vissza nem térítendő támogatás révén fejleszt mesterséges intelligencián alapuló precíziós hígtrágya-kijuttatási technológiát az AJG Agrogép Jármű- és Gépgyártó Kft. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem alkotta konzorcium.

Szakcikkek / Gépészet

A John Deere új S7 kombájnjai új szintet jelentenek az automatizált betakarításban és termelékenységben

2024. március 10.

Az S7-es kombájnt úgy tervezték, hogy a legújabb John Deere motorokkal nagyobb hatékonyságot, a fejlett betakarítási automatizálással pedig nagyobb termelékenységet biztosítson.

Agrárhírek / Növénytermesztés

Precíziós talajjavítás – gondolkodjunk rendszerben!

2024. február 23.

A talaj minden mezőgazdasági termelés alapja. Az utóbbi években a talajállapot azonban egyre csak romlik. Az OrganicLife Kft. fókusza a talajjavításon belül egy speciális körre, az aminosavakra fókuszál, amelyek sokféle funkciót láthatnak el a növénytermesztés.