Robot fejőgép, agrárvilágítás, nyakfogó… – Hat állattenyésztési innováció Hódmezővásárhelyről

Robot fejőgép, agrárvilágítás, nyakfogó… – Hat állattenyésztési innováció Hódmezővásárhelyről

Agrofórum Online

A magyar állattenyésztő szakma legnagyobb, legrangosabb eseményét rendezték meg Hódmezővásárhelyen május 8. és 10. között. Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon ezúttal is számos fajtabemutató és showbírálat várta az érdeklődőket a baromfiktól a hús- és tejelő marhákig, de traktorokból, takarmánykezelő gépekből és egyéb technológiai eszközökből sem volt hiány.

A szervezők pedig ezúttal is díjazták a legújabb állattenyésztési és állattartási innovációkat méghozzá több kategóriában. Az agrárinformatika és tartástechnológia kapcsán a megosztott helyezéseknek köszönhetően a szakmai zsűri összesen hat fejlesztést emelt ki. Most ezeket mutatjuk be.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Nagyon nehéz, de szükséges öntözni

2020. július 2. 09:53

Az egyre szárazabb időjárás miatt évről-évre indokoltabbnak tűnik az öntözés, nem véletlen, hogy az 1800 hektáron növénytermesztést és állattenyésztés végző, Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderes 2006 Kft. területén 402 hektáron két lineár öntöző berendezéssel, további 482 hektáron pedig öntöződobokkal zajlik a csapadékpótló munka, ami már a kulturnövények kelesztésekor is elengedhetetlen.

Az ültetvényeket érintő 2020-as problémák - Növényvédelmi évértékelés Dr. Aponyi Lajossal – 3. rész

2021. február 16. 14:31

Biztatóan indult a tavasz, korán kitavaszodott, beindultak a növények. Viszont sajnos beütöttek a tavaszi fagyok, melyek a gyümölcsök nagy részét elvitték. Ennek ellenére a gyümölcsösöket permetezni kellett, nem termő évben is védeni kell fáinkat.

Kukoricák a ködben - Elhúzódó betakarítás Görbeházán

2020. december 29. 10:23

A rendkívül csapadékos ősz miatt azonban a 263 hektáron vetett KWS Smaragd nagyjából felének betakarítását csak november közepén tudták elkezdeni. A Nádudvar környéki területeken azonban 120 és 150 mázsa közötti termésátlagok születtek a 2020-as szezonban, ami szintén meggyőző eredményt jelentett.

A Hardi Aeon permetezőgép első szántóföldi bemutatója

5:33

A Hardi Aeon permetezőgép első szántóföldi bemutatója

2023. július 14. 14:19

A Hardi Aeon permetezőgép első szántóföldi bemutatójára Felsőszentivánon került sor a Dorker Kft. közreműködésével. A Hardi Aeon két évvel ezelőtt debütált az Agritechnika kiállításon. A teljesen új fejlesztésű gép új dizájnelemei a továbbiakban vissza fognak köszönni a Hardi egyéb gépcsaládjai esetében is.

A legújabb és a legnépszerűbb Hardi permetezőgépek Mezőfalván

2022. június 29. 20:36

Gondoljon a jövőre, rendelje meg előre. Ez volt a Hardi egyik legfontosabb üzenete a 2022-es NAK Szántóföldi Napokon, hiszen az ismert piaci problémák, a háború miatt érdemes mielőbb leadni a permetezőgép-megrendeléseket. Csúszások ugyanis már most vannak a dán gyártónál is - elsősorban a beszállítói és nyersanyag-gondok miatt.

Precíziós öntözéstől a kukorica csepegtetéséig - A KITE öntözési szolgáltatásai, megoldásai

2022. november 7. 13:37

Hatalmas érdeklődés mellett, Nagy István agrárminiszter jelenlétében tartotta meg öntözési szakmai napján szeptember végén a KITE Zrt. Nádudvaron a 2022-es aszályos nyár után több száz gazdálkodó volt kíváncsi arra, hogy milyen megoldásokkal lehet enyhíteni a klímaváltozás okozta károkat.

Talajvizsgálat teafilterrel

2022. február 24. 08:40

Hogyan lehet egy idős, körülbelül 20 éves szilvaültetvén termőképességét fokozni?

Svájci gazda a magyar földeken - talajművelés nélkül

2021. május 6. 09:41

Reto Stocker egy fiatal gazdáknak tartott rendezvényen ismerte meg magyar feleségét, így került hazánkba, ahol azóta talajművelés nélkül termel.