Még mindig csak beszélünk a precíziós gazdálkodásról

Agrofórum Online

Nincs más választás, csak az előre menekülés, a fejlesztés, a precíziós gazdálkodás gyakorlati bevezetése a gazdaságokba.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A hereford húsmarha-fajta előnyei

2020. március 31. 11:17

Megéri hereford húsmarhát tartani, hiszen az Egyesület Királyságbéli Herefordshire grófságban kitenyésztett fajta számos jó tulajdonsággal rendelkezik, ami rendkívül kedvező a kis és a nagygazdaságok számára is. De mi a legfőbb előnye a fajtának a többi húsmarhával szemben?

A genetikai változatosság szolgálatában

13:45

A genetikai változatosság szolgálatában

2024. július 2. 09:40

A Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központ Tápiószelén az egyetlen olyan intézet hazánkban, amely mind a négy génbanki feladatnak eleget tesz. Ezek a gyűjtés, a felszaporítás, vagy felújító vetések, a dokumentáció, valamint a közreadás, vagyis a lakossági felhasználás támogatása, melyet 2013 óta kampányszerűen művelnek.

4 dolog, amit még nem tudtál a Lemken Karat 12 grubberről

2021. augusztus 25. 15:06

Mik az előnyei a Lemken Karat 12 grubbernek? Mire figyelt oda a gyártó, hogy megkönnyítse a gazdálkodók munkáját? Megmutatjuk!

A jól termő repce, amit majdnem kitárcsáztak

2021. augusztus 25. 08:34

3,59 tonna. Átlagban ennyi repcét takarított be hektáronként a kombájn a Pálhalmai Agrospeciál Kft. ősszel majdnem kitárcsázott tábláján. A 4100 hektáron szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó agrárvállalatnál a kelés gyengesége miatt komoly dilemma volt, hogy az adott parcellán mi legyen az olajos növénnyel. Végül a Head-Land Kft. tápanyag-utánpótlási technológia alapján jó döntés született, amit az egységes, egyöntetű állomány képe, és a hozammérő is igazolt.

Oros Cornado kukorica és Sun napraforgó vágóasztalok a Linamartól

2023. február 22. 14:27

Két magas felszereltségű vágóasztallal várta az érdeklődőket a LINAMAR HUNGARY Zrt. Oros divíziója a 2023-as AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon.

Raktározási tippek hosszútávra - Így várhatod ki a magasabb terményárakat

06:48

Raktározási tippek hosszútávra - Így várhatod ki a magasabb terményárakat

2019. június 12. 07:32

A kalászosok aratási szezonja előtt fontos kérdés, hogy hogyan, miként tároljuk a betakarított terményt - különösen, ha azt hosszútávon szeretnénk a raktárban tartani a magasabb felvásárlási árak reményében. A legfontosabb szabály, hogy soha ne hagyjuk magára a betárolt árut, az mindig a lehető legjobb állapotban legyen.

A burgonya jelene és jövője hazánkban

5:17

A burgonya jelene és jövője hazánkban

2023. augusztus 21. 13:47

Hazánk burgonya-előállítás tekintetében kétségtelenül nagy potenciállal bír, ahogy ezt egykor, az ’50-es, ’60-as években is tapasztalhattuk. Akkortájt az egy főre eső éves burgonyafogyasztás 70 kg-körül alakult, és ennek dacára megvalósulhatott hazánk önellátása. Ma az üzletek polcain azonban halmokban áll az import burgonya, és ez a jelenség fájdalmasan érinti a hazai termelőket, és sokszor a hazai termelőt támogatni vágyó fogyasztót is. A magyar burgonya jelenéről, jövőjéről tartottak előadást az ágazat meghatározó szakemberei Gyulatanyán.