Amilyen apró, olyan egészséges – Így neveld a fürjeidet

Agrofórum Online

Kovács Dóráék lassan tíz éve tartanak és tenyésztenek fürjet, ami igazi szenvedélyükké vált, így nem véletlen, hogy sok tapasztalatot gyűjtöttek az apró, ám annál különlegesebb madárfajról.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A genetikai változatosság szolgálatában

13:45

A genetikai változatosság szolgálatában

2024. július 2. 09:40

A Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Központ Tápiószelén az egyetlen olyan intézet hazánkban, amely mind a négy génbanki feladatnak eleget tesz. Ezek a gyűjtés, a felszaporítás, vagy felújító vetések, a dokumentáció, valamint a közreadás, vagyis a lakossági felhasználás támogatása, melyet 2013 óta kampányszerűen művelnek.

A rovarmegporzás jelentősége - Agrofórum határszemle Sipos gazdával

2022. augusztus 1. 13:16

Sipos Gazda korábban egy facéliatábláról jelentezett be látogatott el, ahol a rovarmegporzás jelentőségéről mesélt.

Tipp az óvári gazdászoktól: ezért érdemes drónirányító és -adatelemző képzésre jelentkezni

2023. január 4. 17:12

Két féléves, drónirányító és -adatelemző szakirányú továbbképzést indít levelező munkarendben a Széchenyi Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara, ami komoly lehetőséget jelent az agrárszakemberek számára is.

Márpedig a szántás kockáztatás

4:50

Márpedig a szántás kockáztatás

2023. augusztus 14. 13:00

A szántás létjogosultsága minden esetben felülvizsgálandó ilyen szélsőséges időjárási körülmények, és talajaink állapota miatt. A több generáción átívelő megszokás jelentősen hozzájárulhat a talajdegradációs folyamatok erősödéséhez. Okszerűen, a talajállapot felmérését követően azonban vannak esetek, amikor akár ,,ekéhez is nyúlhatunk”. A talaj víztároló kapacitásának növelése, szervesanyaggal való feltöltése, a megfelelő talajélet fenntartása azonban egyéb más gyakorlatok előtérbe helyezésével hatékonyabban támogatható.

Agrofórum metszésiskola - Őszibarack kompakt váza fenntartó metszés

09:48

Agrofórum metszésiskola - Őszibarack kompakt váza fenntartó metszés

2019. március 19. 09:02

Hogyan kell megmetszeni tavasszal az őszibarack fát, hogy bő termésünk legyen? Az Agrofórum metszésiskolája hasznos tippeket ad dr. Szalay László közreműködésével. Az őszibarack kompakt váza formájának fenntartó metszése szakszerűen.

Takarónövények a talajművelés nélküli növénytermesztésben - Notill technológia (2. rész)

2019. december 24. 04:33

A minimum till, illetve a no till, vagyis a talajművelést részben vagy egészben elhagyó növénytermesztési technológia alapja a megfelelő takarónövények kiválasztása, hiszen a nehéz vasak munkáját, és az inputanyagok kiváltását is ezek végzik. A Somogy megyei Pusztakovácsiban, Berend Ferenc földjein a kísérletek során a talajművelő retek, a lóbab, a homoki zab, a takarmányborsó és a facélia kombinációja vált be. A nagyrészt télen kifagyó növények mindegyikének megvan a maga szerepe abban, hogy a kultúrnövények számára kedvezőek legyen az adottságok a direktvetéstől, egészen az aratásig.

Nehéz szezonkezdet, de szép meggytermés - növénykondicionálóval

2021. augusztus 24. 07:29

2021-ben 24 fagyos éjszakával kezdett megküzdeniük a gyümölcsfáknak a Kecskemét melletti Kujáni tanyán, ahol a 6 hektáros meggyültetvényben az FMC RhizoMagic növénykondicionálójának köszönhetően a nehéz szezonkezdet ellenére végül szép termést sikerült betakarítani.