A vándorpoloskák a téli paprikatermesztést is nehezíthetik

A vándorpoloskák a téli paprikatermesztést is nehezíthetik

Agrofórum Online

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A facélia jelentősége, értéke és csodája - Agrofórum határszemle Sipos Gazdával

2022. június 28. 14:39

Miért is fontos gazdasági és méhészeti szempontból is ennek a növénynek a jelenléte a vetésszerkezetben? Sipos gazda virágzó facéliatábláról jelentkezik be az Agrofórum határszemle videórovatában.

Regeneratív forradalom? - Gyakorlati oktatási programot indít a Talajmegújító Gazdák Egyesülete

2023. február 13. 07:57

A regeneratív, talajmegújító termelési módszerek alkalmazása hazánkban - sok más országhoz hasonlóan - még gyerekcipőben jár.

Repce betakarítás Acsádon - Majdnem 4 tonnás termésátlagot hozott az új technológia

04:09

Repce betakarítás Acsádon - Majdnem 4 tonnás termésátlagot hozott az új technológia

2019. augusztus 23. 20:45

A Szombathely melletti Acsádon egy teljesen új technológiát kipróbálva vetette el a repcéjét 2018-ban Gerencsér József gazdálkodó, aki nejével mintegy 400 hektáron folytat szántóföldi növénytermesztés, a terület jelentős részén pedig vetőmag-előállítást.

Hardi Percek XIX. - Hidraulikus nyomtáv-állítás

2022. május 14. 19:30

A FloatRide rugózással rendelkező ALPHA evo EcoDrive felszerelhető hidraulikus nyomtávállítási funkcióval is. Az ilyen híd esetében a nyomtáv 180–280 cm tartományban állítható (a gumiabroncsmérettől függően).

Őszi vagy tavaszi gyomirtás búzában? Összehasonlítottuk!

2021. április 27. 11:40

Erőteljesen bokrosodik, és gyommentes az októberben elvetett őszi búza az M43-as autópálya mellett, Algyő közelében. Szabó Zoltánék 570 hektáros gazdaságában a véletlen hozta úgy, hogy össze tudják hasonlítani az őszi és a tavaszi gyomirtást, hiszen az időjárás miatt az egyik táblájukon még el tudták végezni a kezelést, a másikon viszont már nem - így az kontrollterületté válhatott.

HEKTÁR: No-till a magyar ugaron - Szántóföldi növénytermesztés talajművelés nélkül

2022. május 14. 21:40

A HEKTÁR podcast adásában ezúttal a no-till technológiáról beszélgetünk több mint 2 órán keresztül - méghozzá 3 stúdióvendégünkkel, és 13 interjúalanyunkkal. Tényleg elhagyható a talajművelés a hazai talajainkon is? Vagy csak egy szűk kör hóbortja az egész, és Magyarországon esély sincsen a rendszer működtetésére? Mik a no-till technológia legkomolyabb kihívásai? Mi a helyzet a takarónövényekkel, a gyomosodással, a szerkivonásokkal, a tápanyag-utánpótlással és egyáltalán milyen egy jó direktvetőgép? Adásunkban virtuálisan ellátogatunk Somogyba, a Szigetközbe, a Tisza mellé, Barcs térségébe, de Nógrád megyei Kozárdra és a keleti országrészbe, Szatmárba is. Beszélgetünk a hazai talajok állapotáról, az agrárképzés hiányosságairól, de azt is eláruljuk, hogy milyen vetőgépeket ajánl a Väderstad, a Horsch és a Multiva. Mindezek mellett a VulcanAgro ezúttal is tápanyag-gazdálkodási szakmai tanácsot nyújt olvasóinknak.