„Nagyon biztató a két új hibrid” – KWS újdonságok testközelből (Szarvas)

„Nagyon biztató a két új hibrid” – KWS újdonságok testközelből (Szarvas)

Agrofórum Online

A Stabák Agro Line Kft. hazánk egyik legszárazabb térségében, Szarvas környékén mintegy 2200 hektáron végez szántóföldi növénytermesztést. A klasszikus növénykultúrák között nagy szerepe van a kukoricának, évente a vetésterület mintegy 15%-án növekszik. A vállalatnál kiemelten fontos a fajtaválasztás, termelésbe csak azokat a hibrideket vonják, amelyek a saját kísérletekben kiemelkedőt nyújtanak - a KWS termékei éppen ezért rendszeresen megtalálhatók üzemi szinten is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Lesz-e jövője a magyar kukoricatermesztésnek? - Befejeződött a kukorica betakarítása Lengyeltótiban

03:09

Lesz-e jövője a magyar kukoricatermesztésnek? - Befejeződött a kukorica betakarítása Lengyeltótiban

2019. november 2. 06:20

Az utolsó kukoricatáblán dolgozik a kombájn a lengyeltóti kertek tövében október 24-én. Légrádi Miklós ismét egy sikeres évet zárhat Somogy megyében, aminek a szigorú, talajnedvesség-megőrző technológia, a szántás nélküli talajművelés és a mulcsba vetés az alapja.

Ultrahangos vadriasztóval védik a fácánokat, nyulakat

2021. július 22. 09:35

A mezőgazdasági munkák során is számos megoldással lehet védeni a biodiverzitást, a beporzókat vagy éppen az apróvad-állományt - legyen szó mezei nyúlról, fogolyról vagy éppen fácánról. A magas növényzetben megbúvó állatokra azonban különösen nagy veszélyt jelent az első, tavaszi kaszálás.

"A repce olyan mint a szép szerető" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Putnok)

04:03

"A repce olyan mint a szép szerető" - Kiváló tapasztalatok az UMBERTO KWS repcével! (Putnok)

2019. július 18. 10:56

A Putnoki székhelyű Gömörmag Kft. őszi búza, őszi árpa, őszi káposztarepce, napraforgó, kukorica és szója termesztésével foglalkozik, ami mellett lucernából és fűfélékből takarmányt, illetve vetőmagot is előállítanak. Repcével évtizedek óta foglalkoznak, ami során az alkalmazott technológia nagyon sokat változott.

A rovarmegporzás jelentősége - Agrofórum határszemle Sipos gazdával

2022. augusztus 1. 13:16

Sipos Gazda korábban egy facéliatábláról jelentezett be látogatott el, ahol a rovarmegporzás jelentőségéről mesélt.

A hívószó 2023-ban: a takarékosság

5:04

A hívószó 2023-ban: a takarékosság

2023. augusztus 23. 12:40

A Karintia Kft. a szója-, illetve gabonavetőmag-piac megkerülhetetlen szereplőjévé vált. A szója hazai vetésterülete, illetve a 2023-as kilátások kedvező színben tüntetik fel a kultúrát. A klímaváltozás okozta szélsőséges időjárási események, a gazdasági környezet hektikussága azonban a gabonafajta-választást jelentősen befolyásolják.

Väderstad innovációk VIII. - OffSet kerékelrendezés

2022. szeptember 20. 14:51

Az OffSet kerékelrendezést először az NZ magágykészítőkön alkalmazta a Väderstad, majd a 2000-es évek közepén a Rapid technológia is átvette, és a Spirit gabonavetőgép-családnál is megjelent.

Komoly kockázat: az egyéni védőfelszerelések jelentősége a növényvédelem során

5:15

Komoly kockázat: az egyéni védőfelszerelések jelentősége a növényvédelem során

2023. június 28. 12:17

A növények lombfakadása, az intenzív csapadékos időjárás és a kártevők, valamint kórokozók fejlődése szempontjából kedvező hőmérsékleti körülmények rövid időn belül szükségessé tehetik a növényvédelmi kezeléseket.

Élőhely-fejlesztés a búzatábla szegélyében

2021. március 16. 10:44

2020 tavaszán próbaként vetettek el egy tábla szegélyén vadföldkeveréket Milus Zoltán 110 hektáros gazdaságában. A tapasztalatok alapján a nagyjából 10 növényfajból álló, néhány méter széles sáv kedvez az apróvad-állománynak, eközben pedig segít a nagyvad által okozott károk csökkentésében. A kérdés persze adott: hogy tényleg megéri-e beáldozni a táblák szélét erre a célra.