Ultrahangos vadriasztóval védik a fácánokat, nyulakat

Ultrahangos vadriasztóval védik a fácánokat, nyulakat

Agrofórum Online

A mezőgazdasági munkák során is számos megoldással lehet védeni a biodiverzitást, a beporzókat vagy éppen az apróvad-állományt - legyen szó mezei nyúlról, fogolyról vagy éppen fácánról. A magas növényzetben megbúvó állatokra azonban különösen nagy veszélyt jelent az első, tavaszi kaszálás.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Így zajlik az ipari paradicsom betakarítása Szarvason

07:25

Így zajlik az ipari paradicsom betakarítása Szarvason

2019. szeptember 20. 15:11

Az ipari paradicsomszezon kezdetén a hűvös tavaszi időjárás miatt egy héttel megkésett a palánták érkezése, a májusi esőzések pedig folyamatosan megszakították az eleve megkésett palántázást, ami után ráadásul a viszonylag hideg időben nehezen indultak meg a növények. Ennek köszönhetően a tervezett augusztus 10-i kezdés helyett majdnem 10 nappal később zúgott fel a paradicsomkombájn Szarvas határában.

Élet a 7700-asok után - Bemutatjuk a Massey Ferguson 7S traktorszériát

2022. augusztus 24. 18:01

Már messziről vonzotta a szemet a Szentlőrinci Mezőgépnapokon a Massey Ferguson 7700-as traktorszériájának fekete NEXT különkiadású erőgépe. A Velox-Ker Kft. standján mégsem a már kifutó szériás típus állt a figyelem középpontjában, hanem annak utódja, a külsőleg teljesen megújult 7S modellcsalád egyik tagja. A neo-retro stílusú traktor motorháztetejét a klasszikus ezüstszablya mintázat díszíti, amivel harmonizálnak a szürkére festett fülkeoszlopok.

Digitalizációs villámcsapás a szántóföldeken - A mesterséges döntéshozás az agrárium jövője

2020. március 12. 07:05

A digitalizációs villámcsapás egy felhőből érkezik, és az csak rajtunk múlik, hogy ne minket, hanem a precízen előkészített táblarészünket érje. Ezt a fő üzenetet fogalmazta meg Dr. Nyéki Anikó a Széchenyi Egyetem adjunktusa az Agrofil-SZMI konferenciáján. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Hardi Percek III. rész - Légzsák

2018. november 16. 09:02

Milyen előnyei vannak a légzsáknak egy permetezőgépen? A Hardi Percek legújabb részében erre próbálunk rávilágítani.

Amit a sikeres szójatermesztéshez tudni kell - Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

05:28

Amit a sikeres szójatermesztéshez tudni kell - Agrofórum kerekasztal az AGROmash-on

2019. február 9. 07:55

Hogyan termesszünk sikeresen szóját? - Erre keresték a választ szakértők az Agrofórum kerekasztal beszélgetésén, aminek a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow fórumszínpadja adott otthont. A január 23-i tanácskozás egyik legfőbb üzenete az volt, hogy bár megéri szóját termeszteni, a technológiára a más kultúrákban megszokottnál is jobban oda kell figyelni.

Az élelmezésbiztonság alapja: az egészséges talaj

12:09

Az élelmezésbiztonság alapja: az egészséges talaj

2024. március 29. 09:10

A Magyar Talajtani Társaság idén először szervezte meg figyelemfelkeltő kampányát, mely keretein belül országszerte közel 40 helyszínen tártak fel, és jellemeztek talajszelvényeket az ország neves talajtani szakemberei annak érdekében, hogy felkeltsék a figyelmet a talaj egészségének jelentőségére.

Elkezdődött a hazai szamócaszezon - jön a szabadföldi is!

2020. április 28. 11:48

A szamóca a legkorábban érő, Magyarországon is termesztett gyümölcs. Fóliás termesztési körülmények között már akár április elejétől a fogyasztók rendelkezésére áll, a hazai termesztés főszezonja azonban május elejétől június közepéig tart.

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

3:22

A Smart Farm a digitális agrárium mintagazdasága lehet

2023. május 10. 11:16

Mintegy 10 milliárd forint összköltségvetésű GINOP kiemelt projekt keretében jöhetett létre a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasága, mely ünnepélyes átadására április 21-én került sor.