Hardi Percek XVII. – Hardi Alpha EVO vezetőfülke

Hardi Percek XVII. – Hardi Alpha EVO vezetőfülke

Agrofórum Online

Az új, tágas EvoCab II fülke a HARDI egyedi fejlesztése. A jellegzetes, 3-oszlopos kialakítás 320 fokos, akadálytalan látómezőt biztosít. A fülke túlnyomásos rendszerrel, külsőlevegő-porszűrő rendszerrel, aeroszol- és páraszűrővel rendelkezik a kezelő védelme, valamint a 4-es osztálybesorolás követelményeinek teljesítése érdekében. Az új légkondicionáló rendszer intenzív klímakamrában végzett vizsgálatokon esett át, hogy a legforróbb körülmények között is képes legyen biztosítani a kezelő kiemelkedő szintű kényelmét.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Gombatermesztés a Bio-Fungi Kft.-nél - Így kerül a boltok polcaira a magyar csiperke és laskagomba

05:02

Gombatermesztés a Bio-Fungi Kft.-nél - Így kerül a boltok polcaira a magyar csiperke és laskagomba

2019. március 26. 06:42

Fehér és barna kalapú csiperkét, valamint laskagombát termesztenek a Bio-Fungi Kft. ócsai gombatermesztő telepén. A dinamikusan fejlődő vállalat 2008 májusában váltott a polcos, holland típusú termesztési módszerre, előtte pincében, zsákos technológiával dolgoztak.

A korszerű borászatoknál elengedhetetlen a gépi szüret - (Bock, Koch és Garamvári Szőlőbirtok)

2022. november 11. 13:24

Három borvidék... három borászat... egybevágó vélemények.

Takarónövények 112 hektáron - Így áll át talajkímélő gazdálkodásra a Zalagroup Agrár Kft.

2023. január 3. 13:16

Nem túl gyakori, sőt kifejezetten ritka látvány egy 112 hektáros tábla, amin takarónövények fejlődnek. Az 1000 fejős tehénnel is rendelkező Zalagroup Agrár Kft. 1200 hektáros üzemi területén azonban nagy erőkkel folyik az átállás a talajkímélő, vízmegőrző és valóban fenntartható gazdálkodásra.

Okosmarhák Várvölgyön - Szenzorok a legelőre alapozott húsmarhatartáshoz

2022. június 1. 19:21

A mezőgazdasági digitalizációja napjainkban már nemcsak elkezdődött, de javában tart is. Nincs ez másként az állattenyésztés területén, ahol számos szenzort, adatfeldolgozó szoftvert és egyéb modern megoldásokat alkalmaznak a gazdálkodók - például a tejelő tehenészetekben.

Talajműveléssel vagy talajműveléssel nélkül?

2021. június 16. 10:01

A napraforgó épphogy kibújt, a kukorica már megmutatta magát, az árpa állománya nagyon szép, a borsó pedig virágzik. Mindez a Püski határában fekvő no-till tartamkísérleti területen, ahol a négy kultúra négy ismétlésben, parcellánként no-till és min-till körülmények között bizonyíthatja a technológiák hatékonyságát, esetleg gyengeségét. Május 19-i szigetközi terepszemlénk során Lajos Mihállyal, az Agrofil-SZMI Kft. ügyvezetőjével tekintettük meg a parcellákat.

Leteszteltük a vadkárkalkulátort egy károsított kukoricatáblán

2021. november 22. 13:54

Egyszerűen, a terepen használható, szakmailag minden igényt kielégítő, a hivatalos vadkárfelmérési útmutatón alapuló vadkárkalkulátor szolgáltatással segíti a gazdálkodók és a vadászatra jogosultak munkáját - és megegyezését - a Vadkárszakertők Nonprofit Kft. Az ötletgazdával, Varga Zoltán igazságügyi szakértővel egy Komárom-Esztergom megyei területen teszteltük le a online programot. A becslés során sok kérdésemre kaptam választ, a végeredmény pedig egy nagyon hasznos, a megegyezésben tényleg segítő eredménylap lett. www.vadkarszakertok.hu

Mit árul el a talajunk?

2021. április 21. 08:19

Talajaink ismerete a sok helyen kötelező talajlaborokon túl is fontos, hiszen a növénytermesztés sikere múlhat a helyesen megválasztott művelési módon. Morva Tamást éppen egy olyan talajszelvény feltárásához kísértük el, ahol a túl mély forgatás nagy gondot okozhat. A szakember szerint egy ilyen betekintés azonnal megmutatja a múltban elkövetett hibákat és irányt mutat a jövőre nézve.

A permetezőgép felkészítése a sikeres vizsgára - Permetezőgépek kötelező műszaki vizsgája (II. rész)

2019. december 3. 19:29

Az árutermelésben használt növényvédelmi gépek műszaki felülvizsgálatára fontos a felkészülés, hiszen számos problémát már a hivatalos ellenőrzés előtt ki lehet javítani az eszközökön. Az Agrofórum videósorozatának második részében a sikeres vizsga előfeltételeit vesszük sorra.