Elkeserítő a helyzet a gyümölcsösökben

Elkeserítő a helyzet a gyümölcsösökben

Agrofórum Online

Az idei tél folyamán kis túlzással egyszer sem volt olyan hideg, mint április első napjaiban, amit a húsvéti időszak drasztikus lehűlései követtek. Ezt pedig nagyon megsínylették a magyarországi ültetvények, a kétszeres fagykár komoly terméskiesést eredményez országszerte.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Väderstad innovációk X. - SeedEye precíziós rendszer

2023. január 14. 18:28

A Väderstad SeedEye egy precíziós magszámláló rendszer, amely elnyerte a Machine of the Year 2016 díjat.

"Nagyon biztató a két új hibrid" - KWS újdonságok testközelből (Szarvas)

03:06

"Nagyon biztató a két új hibrid" - KWS újdonságok testközelből (Szarvas)

2019. október 8. 18:41

A Stabák Agro Line Kft. hazánk egyik legszárazabb térségében, Szarvas környékén mintegy 2200 hektáron végez szántóföldi növénytermesztést. A klasszikus növénykultúrák között nagy szerepe van a kukoricának, évente a vetésterület mintegy 15%-án növekszik. A vállalatnál kiemelten fontos a fajtaválasztás, termelésbe csak azokat a hibrideket vonják, amelyek a saját kísérletekben kiemelkedőt nyújtanak - a KWS termékei éppen ezért rendszeresen megtalálhatók üzemi szinten is.

Új önjáró és vontatott permetezőgépek a Harditól - továbbfejlesztett fúvókákkal

2022. február 18. 16:23

Nincs megállás a fejlesztésekben. A Hardi hamarosan Magyarországon is bemutatja legfrissebb innovációit. Arculatváltáson ment át például a Alpha önjáró permetezőgép, tehát a műszaki tartalom mellett változik a külalak is. A vontatott szántóföldi permetezőgépek palettáján megjelent a HARDI AEON, ami a csúcskategóriát képviseli, és ez többek között dizájnban is megjelenik. A precízebb vegyszerkijuttatás érdekében a fúvókák szintjén is folyamatosan zajlanak a fejlesztések, aminek legújabb eredménye ugyancsak kézzel fogható lesz hazánkban is.

Mi lesz veled növényvédelem?

6:25

Mi lesz veled növényvédelem?

2023. december 12. 14:40

Mezőgazdasági növényeink egészségvédelme, vagyis a növényorvoslás helyzete meglehetősen változékony. A Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara hagyományos, és idén 18. alkalommal megrendezett Növényorvos napot a ,,Mi lesz veled növényvédelem” kérdéskör határozta meg. Meghatározó körülményeket teremtenek az európai uniós szabályozások, amelyek értelmében 2030-ig meg kell feleznünk a felhasznált növényvédő szerek mennyiségét.

570 lóerő, gumiheveder, brutális hatékonyság - Új John Deere traktor érkezett Tiszaszentimrére

2022. április 7. 13:46

Hatalmas teljesítmény, 570 lóerő, gumihevederes járószerkezet és masszív kialakítás. Nyers erő zöld köntösben. Egy 9570 RX John Deere traktor, amely ettől az évtől kezdve Tiszaszentimre térségében végzi a legkeményebb talajművelési feladatokat. Az új gépet az Urbán majorban a KITE Zrt. vezérigazgatója, Szabó Levente adta át Urbán Mihálynak és Urbán Zsoltnak. A testvérpár 2500 hektáron végez hagyományos szántóföldi növénytermesztést, ami mellett integrációval és juhtenyésztéssel is foglalkoznak.

Exkluzív interjú Nagy István agrárminiszterrel

2018. június 10. 19:48

Nagy István agrárminiszter az Agrofórum kérdéseire válaszolt. Témák: Mosonmagyaróvár, az alma mater - Generációváltás - Osztatlan közös földtulajdon - Öntözés - Fehérjeprogram - Jövőbe tekintés. Riporter: Bódis László - Operatőr-vágó: Gribek Dániel