COVID-Agrár
COVID-Agrár

Nagy bevételnövekedés a pánikvásárlások miatt

Nagy bevételnövekedés a pánikvásárlások miatt

Agrofórum Online

Tovább növekedett a Walmart az első negyedévben. Árbevétel soron 134,6 milliárd dollárt ért el a Walmart, ami 8,6 százalékos növekedés éves bázison.

A kiskereskedelmi vállalat 1,18 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el, ami 6 centtel haladja meg a Wall Street-i konszenzus várakozásait. A meglévő üzletek eladásai éves bázison 10 százalékos növekedést produkáltak, ami szintén felülteljesíti a 9,6 százalékos prognózist. A Walmart 200 ezer alkalmazottat vett fel a negyedév során – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. Az új alkalmazottak a boltok polcainak feltöltésével, illetve az e-kereskedelmi megrendelések összekészítésével foglalkoztak. A számok ellenére a menedzsment visszavonta az idei évre tett előrejelzését. A negatív piaci hangulatban 2,1 százalékot zuhant a Walmart részvények árfolyama a gyorsjelentésben szereplő információk hatására.

Az élelmiszerek és az egészséghez kapcsolódó termékek értékesítése olyan mértékben ugrott meg, hogy az ellensúlyozta az olyan termékcsoportoknál tapasztalható visszaesését, mint például a ruházat.

A koronavírus miatti válság közepette jótékonykodása is gondolt a Walmart. Az élelmiszerellátás biztonságának javítása érdekében 10 millió dollárt ajánlottak fel jótékonysági célra, Kanadában a kórházak dolgozóinak szállítottak élelmiszereket, Mexikóban pedig 250 tonna élelmiszert adományoztak 20 ezer időskorú állampolgárnak.

Idén 4,6 százalékkal emelkedett már a Walmart részvényeinek árfolyama a New Yorki- Érétktőzsdén.

A Walmartnak összesen 2,2 millió alkalmazottja van a Marketscreener adatai szerint. A vállalat 11 600 üzlettel rendelkezik 28 országban. Ezek közül 3570 szupermarket és 386 diszkont outlet. Tizenegy országban az e-kereskedelemben is jelen vannak. Kis- és nagykereskedelmi egységeket is működtetnek. Három fő szegmensük van, a Walmart USA, a Walmart International és a Sam’s Club nevű bolthálózat. Az árbevétel 76 százaléka az Egyesült Államokból származik, de erős a jelenlétük Mexikóban, Közép-Amerikában, az Egyesült Királyságban, Brazíliában és Kínában is.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A világjárvány hozzájárult a mezőgazdaság kifehérítéséhez

2022. május 10. 14:52

A COVID-19 miatt sokan végre „józanul” döntöttek és hivatalos formában kérik fizetségüket, a gazdasági adatok és a munkavállalói tapasztalatok legalább is ezt sugallják.

A rágcsálnivalókat és a macskaeledeleket keresik a koronavírus miatt a britek

2022. február 14. 07:03

A teljes brit kiskereskedelmi szektorra vonatkozó felmérések azt mutatták, hogy a fogyasztói kiadások megemelkedtek.

A koronavírus veszélyezteti a sertéstartó cégeket

2022. január 25. 08:17

Az ágazat számos szereplője szerint sok állattenyésztő gazdaságra nehezedik nyomás a koronavírus miatt kialakult helyzetben késedelmesen folyósított segély miatt Németországban.

A koronavírus állíthatja meg a szarvasmarha-árak szárnyalását

2022. január 2. 05:36

Az új koronavírus-változat miatti szigorúbb követelmények és korlátozások végső soron további árnyomást is eredményezhetnek.

A járvány ellenére is növekedett a húsipar Brazíliában

2020. december 10. 06:35

A sertéshús esetében Brazília termelése 3,5 százalékkal, 4,4 millió tonnára nőhet 2021-ben, míg az export jövőre elérheti az 1,1 millió tonnát.

A műtrágyaárak emelkedésének közvetett hatásai

2023. április 20. 09:26

Egy tanulmány szerint a műtrágyaárak emelkedése további 100 millió embert fenyegethet az alultápláltság veszélyével.

Ukrajna mezőgazdasági termelésének helyreállítása 20 évig tarthat

2023. június 18. 05:39

Ukrajnában 106 millió tonna gabonát és olajos magvakat takarítottak be 2021-ben az invázió előtt, de a kibocsátás 2023-ban körülbelül 65 millió tonnára csökkenhet.

Újraindul az erdélyi cukorgyártás?

2023. február 2. 15:38

Újraindják az erdélyi cukorgyártást a marosludasi cukorgyár új tulajdonosai, akik a térség termesztőitől vásárolnák fel a cukorrépát.