Címke: Agrárium

agrárium

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Nem jó jel: ötödével csökkent az agrárgazdaságok száma Magyarországon

2023. szeptember 16.

Idén a mezőgazdasági tevékenységet végző gazdaságok száma 2020-hoz képest 19 százalékkal, 196 ezerre csökkent - mondta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) osztályvezetője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Program

Helyszín:

Hungexpo A pavilon, konferenciaterem/ Kék bolygó Alapítvány
47.494049, 19.125593

Agrárhírek / Agrárközélet

Egyre többen választják az agrár felsőoktatást

2023. augusztus 3.

Egyre népszerűbb az agrár felsőoktatás, amit igazolnak az idei felvételi eredmények is – közölte az agrárminiszter. Nagy István kiemelte, hogy az Oktatási Hivatal által működtetett felvi.hu adatai alapján első helyen 4764 diák jelentkezett agrár képzési területre, közülük pedig 4082 fő kezdheti meg szeptembertől tanulmányait, ami több mint 28%-os bővülést jelent a korábbi évhez képest.

Agrárhírek / Agrárközélet

A hazai agrárium kihívásairól, fejlődési lehetőségeiről készült kiadvány

2023. május 31.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az elmúlt hónapokban – a globális tényezőket is figyelembe véve – széles kitekintésben és részletesen is értékelte az ágazat helyzetét, fejlődési lehetőségeit, és a hatékonyságot, versenyképességet javító konkrét javaslatokat fogalmazott meg.

Szakcikkek / Agrárium

K&H sajtótájékoztató Hódmezővásárhelyen a 2023-as nagyvállalati- és agrárkilátásokról

2023. május 13.

2023 várhatóan a támogatott hitelek éve lesz a várakozások szerint, ezzel segítve a beruházási kedvet.

Agrárhírek / Agrártámogatások

Nagy István: rekordösszegű kifizetések történtek az agráriumban

2023. április 8.

Az elvégzett munkáért és a vállalt kötelezettségekért járó források rekord mértékben, több mint 300 milliárd forint értékben jutottak el a gazdálkodókhoz az idei esztendőben még húsvét előtt.

Szakcikkek / Agrárium

Drónok szerepe a talajvédelemben

2023. március 25.

Megpróbáltam utánajárni, hogy van-e szerepük a drónoknak a 21. században a talaj védelmében, és ha igen, miben tudják segíteni akár a kutatásokat, a fejlesztéseket abban, hogy talajaink minősége kisebb mértékben csökkenjen.

PR cikk / PR cikk

Nagyot fordult velünk a világ, és közben mi is megváltoztunk

Épphogy kilábaltunk a járványügyi korlátozásokból, amikor háború tört ki a szomszédos országban, a mezőgazdasági alapanyagok piacán árrobbanás következett be, aszályos évjáratok következtek, jelenleg pedig az emelkedő infláció és a gazdasági válság adja fel a leckét.

Agrárhírek / Agrárközélet

Új lehetőségek az agráriumban

2022. december 13.

Akadozó ellátási láncok, természeti kihívások, infláció és még hosszan sorolhatnánk, hogy 2022 miért a kihívások éve az agráriumban.