Címke: Bortörvény

bortörvény

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Már murcit is árulhatnak a borászatok

2021. augusztus 17.

2021. augusztus 1-jén hatályba lépett az új bortörvény és két végrehajtási rendelete, a jelentős adminisztratív egyszerűsítéseket tartalmazó új borjogi szabályozás intézkedéseit csak 2022 augusztusától kell alkalmazni- jelentette ki Nagy István agrárminiszter. Az egyik, már most életbe lépő könnyítés jegyében a termelőknek – a régi szabályokkal ellentétben – immár analitikai és érzékszervi vizsgálat nélkül lehetőségük van a murci forgalomba hozatalára.

Szakcikkek / Szőlő-Bor

Várhatóan csökkenti a bürokratikus terhet az új bortörvény

2021. február 21.

Az újraszervezett folyamatok lényeges eleme, hogy az ágazatban dolgozó gazdasági szereplők érdekeit vegye figyelembe. Cél, hogy a kötelező adminisztratív feladatok elvégzése minél kevesebb erőforrást kössön le.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Elfogadta az Országgyűlés az új bortörvényt - csökken az adminisztráció

2020. december 26.

A törvény célja a magyarországi szőlő-bor ágazat hatékonyságának, fenntarthatóságának és jövedelmezőségének javítása.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Már az Országgyűlés elé került az új bortörvény

2020. november 26.

Az új bortörvény megerősíti és új jogköröket biztosít a hegyközségi rendszer számára, így az az ágazati irányítás alappillérévé válik.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Jövő augusztusban léphet életbe az új bortörvény

2020. október 2.

Az ePincekönyv bevezetésével hosszú távon is átláthatóbbá válik a rendszer, emellett az új szabályozás nagyobb önállóságot is biztosít majd a termelői közösségek számára.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Készül az új bortörvény

2020. augusztus 13.

Idő- és költségmegtakarítást hozhat a borászoknak a szakmai egyeztetések után várhatóan őszre elkészülő bortörvény, amely az ágazat fehéredését és a fogyasztók pontosabb tájékoztatását is magával hozza – mondta a Világgazdaságnak Nagy István agrárminiszter.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

A bortörvény módosítását tervezik

2020. február 24.

Naprakészen kell tudni a tőkén lévő szőlő, a must, a készleten lévő folyó és palackozott borok mennyiségét ahhoz, hogy piaci zavar esetén hatékonyan be lehessen avatkozni.