2024. május 29.
Senki sem szereti a túl erős meglepetéseket. Ezek elkerülésére tünteti fel egy cég a parikászacskókon a termék csípősségének mértékét.
2023. október 20.
Kutatók azt vizsgálták, milyen termesztéstechnológiai megoldásokkal lehetne fokozni egy-egy paprikafajta csípősségét.
2020. március 21.
A paprika a Solanaceae (Burgonyafélék) családba tartozik, világszerte mintegy 20 faját termesztik, ebből azonban csak 5 számít igazán elterjedtnek. Egyes típusait (fajait) nem friss zöldségként, hanem elsősorban (vagy kizárólagosan) fűszerként, fűszerező anyagként használják fel. Csípősségét a benne lévő kapszaicin nevű vegyület okozza.
Pontos statisztikák nem állnak rendelkezésre a chili paprika termesztés helyzetéről hazánkban, de megfigyelhető, hogy a régóta kedvelt és széles körben fogyasztott csípős magyar fűszerpaprika termékek mellett a csípősebb fajtákra is növekvő igény mutatkozik. A csípős étkezési és chili paprikák fontos értékmérője a termés kapszaicinoid-tartalma. A…
Lapszám:
2019. február
Év:
2019
Hónap:
február