Címke: Csokoládé

csokoládé

Agrárhírek / Terményárak

Történelmi csúcsra emelkedett a kakaó ára 

2024. február 12.

A rossz időjárás jelentősen rontja a kakaó nyugat-afrikai terméshozamát.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Csokoládé színű paprika, rózsaszín alma a polcokra?

2024. január 14.

Bár feltűnő, nagy csinnadrattával történő beharangozás nincs, ahogy gigabefektetők vagy sztárvezérigazgatók sem, ennek ellenére egyes startupok elképesztően innovatívak az újabb és újabb élelmiszerek megalkotása terén.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Negyvennégy éves csúcson a kakaó ára

2023. október 29.

A kakaó kurzusa az elmúlt 44 év legmagasabb szintjére emelkedett az árupiacokon, a globális hiány megnöveli a csokoládégyártók költségeit.

Agrárhírek / Életmód

Tejcsoki, étcsoki vagy fehér csoki? Ezt szeretik legjobban a magyarok

2023. október 28.

Nem kell a cukormentes, a hagyományos tejcsokoládét szeretik a legjobban a magyarok – többek között ezt bizonyítja a Debreceni Egyetem kutatójának átfogó felmérése. Az Appetite folyóiratban megjelent közleményért a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány Publikációs Díját is elnyerte Kiss Marietta, a Gazdaságtudományi Kar docense.

Szakcikkek / Kitekintés

Egy csepp Tisza-tó – Ahol sulyomból készítik a csokoládét

2023. január 26.

Habár közel 20 éve is van már annak, hogy Szabó István úgy döntött, ha törik-ha szakad, de ő megcsinálja a Tisza-tó csokoládéját, az ’Egy csepp Tisza-tó’ nevű csokoládé manufaktúrát mégis mindössze hét éve alapította meg.

Agrárhírek / Életmód

Németországban csaknem 13 kiló csokoládét gyártanak fejenként

2022. december 27.

Akár Mikulás alakban, akár az adventi naptár apró meglepetéseként, klasszikus csokoládéként vagy pralinéként finom töltelékkel: a csokoládé nem csak ünnepekkor, advent idején népszerű.

Agrárhírek / Növénytermesztés

A kakaó világnapja – szeretjük, de mi van a háttérben?

2022. július 7.

mellett, hogy sokan hódolunk a csokoládé élvezeti értékének, valószínűleg érdemes megemlíteni az élvezeti cikk előállításának árnyoldalait is.

Szakcikkek / Életmód

Demeter Chocolate, a Csokimennyország

2022. március 28.

A Demeter család neve jól ismert Kiskunlacházán, hiszen a kilencvenes évektől kezdődően működtettek cukrászdát a településen. A Demeter Chocolate gyökerei így igen régre nyúlnak vissza.

Blog / Ház, táj

Kutyáink és macskáink tiltólistája – ezek ne szerepeljenek az étrendjükben!

2022. március 15.

Sok háztartásban napi szinten előfordul, hogy az ebédből, a vacsorából vagy a főzésből megmaradt ételmaradék vagy „potyadék” válogatás nélkül a macska vagy kutya táljában landol. Ez alapvetően nem probléma, hiszen ezeknek az élelmeknek a jelentős része alkalmas kedvenceink táplálására, de nem szabad mindent és minden mennyiségben eléjük tennünk! Lássuk a legfontosabb tudnivalókat!