Címke: élelmiszeripar

élelmiszeripar

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Felpörögve: az élelmiszeripar teljesítménye 3,2 százalékkal nőtt

2024. október 5.

A legnagyobb (23 százalékos) súlyt képviselő húsfeldolgozás, -tartósítás, húskészítmény gyártása 13,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Kilenc hónapja csökkennek az élelmiszeripari termelői árak

2024. augusztus 23.

2024. január–júniusban a 2023. január–júniusihoz képest a belföldi értékesítés árai 4,6, az exportértékesítéséi 1,0 százalékkal mérséklődtek.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Az élelmiszeripar teljesítménye 1,3 százalékkal csökkent

2024. augusztus 21.

Az élelmiszer- és az ipari termelés is elmaradt az egy évvel ezelőtti eredményektől, mind havi, mind féléves összesítésben

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Tíz százalékkal erősödött az élelmiszeripar

2024. július 20.

Egy kivételével minden élelmiszeripari alágazatban nőtt a kibocsátás. Az ipari termelés volumene viszont visszaesett.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Csaknem húsz százalék felett erősödött az élelmiszeripar

2024. június 20.

Az ipari termelés volumene összességében enyhén csökkent. Az élelmiszeripari eredmények viszont nagymértékben javultak.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Tíz százalék felett bővült az élelmiszeripar

2024. április 18.

A feldolgozóiparból 12 százalékkal részesülő élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása – az alágak közül a legnagyobb mértékben – 10,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, mind a hazai, mind a külpiaci eladások bővülésének köszönhetően.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Nyugodtabb évre számíthat 2024-ben a magyar agrár- és élelmiszeripar

2024. február 15.

Az elmúlt évek gyakran kiszámíthatatlan környezete után nyugodtabb évre számíthat 2024-ben a magyar agrár- és élelmiszeripar.

Agrárhírek / Agrárközélet

Az élelmiszeripar teszi ki a globális fosszilis tüzelőanyag-kibocsátás 15 százalékát

2023. november 9.

Egy friss tanulmány szerint az élelmiszertermelés a globális fosszilis tüzelőanyag-fogyasztás legalább 15 százalékáért felelős. Miközben a fosszilis tüzelőanyagok aránya a közlekedésben és az energiatermelésben csökken, az élelmiszergyártásban és -feldolgozásban növekszik. Ez a fogyasztók viselkedésével is összefügg.