Címke: élelmiszerlánc

élelmiszerlánc

Agrárhírek / Agrárközélet

A húsvéti menü alapanyagait is vizsgálják a szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzésen

2023. március 14.

Március 14-től rendelte el az országos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Mintegy 200 kockázatos termék miatt kellett hazánkban intézkedni

2023. január 24.

A hazánkat érintő ügyek elsősorban baromfihúshoz és abból készült termékekhez, zöldségekhez és gyümölcsökhöz, fűszerekhez, valamint étrend-kiegészítőkhöz kapcsolódtak.Az esetek 86%-a külföldi előállítású terméket érintett.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

NAK: az árstop kivezetése segítené a magyar pozíciók megtartását

2023. január 18.

A magyar piaci pozíciók megmaradását az árstop mihamarabbi kivezetése is segítheti.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Így zajlott a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2022. december 28.

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek.

Agrárhírek / Agrárgazdaság

Kezdődik a téli szezonális ellenőrzés az élelmiszerláncban

2022. december 5.

Idén december 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Agrárhírek / Agrárközélet

Ezek a legjellemzőbb hibák a nyári élelmiszerlánc-ellenőrzési időszakban

2022. augusztus 15.

284 esetben élelmiszer-előállító helyen, 884 esetben az élelmiszer-forgalmazásban és 1 170 esetben vendéglátóhelyen vizsgálódtak a szakemberek.

Agrárhírek / Agrárközélet

Még több Magyar Termék védjegyes áru lesz a Tesco polcain

2022. június 7.

Tovább bővül a Magyar Termék védjegyekkel ellátott készítmények száma a Tesco kínálatában.

Agrárhírek / Agrárközélet

A jövő új típusú élelmiszerei az alultápláltság leküzdéséért

2021. június 6.

A technológia fejlődése számos lehetőséget kínál az alternatív élelmiszer-ellátási rendszerek szempontjából, melyek jobban ellenállnak a kockázati tényezőknek és hatékonyabban képesek táplálékkal ellátni emberek milliárdjait.

Blog / COVID-Agrár

Rugalmas és stabil élelmiszer-ellátó rendszer

2020. október 20.

Az elmúlt évtizedekben a globális élelmiszer-ellátó rendszer fejlesztése során elsődleges szempontként a költséghatékonyság és kereskedelmi szempontok optimalizálása állt. A COVID-19 megjelenése alapvető változást hozott, a jövőben megkerülhetetlen, új kritériumoknak kell megfelelni: a rugalmasság és a megfelelő szintű alkalmazkodóképesség kialakítása szintén prioritássá vált.